Мърмори написа:Аз се включвам, за да запиша и дъщеря ми. Когато разбра, че съм се записала в конкурса беше силно впечатлена и сама поиска и тя да участва. За протокола и за тези от вас, които не я познават- тя се казва Дарена и е почти на 11г, но от малка си е пухкава бухтичка. Правила е няколко детокса с мен, като само един път успя да изпие ансола, но пък тогава изкара геройски и трите дена. Борим се все по-настойчиво с килограмите, особено откакто започна да влиза в пубертета. Преди това повече аз настоявах, сега виждам, че тя сама се опитва да си слага граници на храната. Не й позволявам да се лишава от нищо, освен от сладкото. Така или иначе тя от малка си е закърмена с идеята за здравословното хранене, много сме си говорили и сега остава само да се мотивира. И мисля, че точно този конкурс може да й даде този допълнителен тласък.
Дани, дали на Мими няма да й е интересно да се състезава с Дарката? Аз съм й направила на моята хубостница профил тук, така, че може да влизат и да си пишат коя как се справя.
Мърмори, поздравления! Много се радвам за щерката ти!
Четейки поста ти, неминуемо в подсъзнанието ми изникна образа на моята племенничка. Тя сега след 1 месец ще навърши 13 години. Родена е 5 кг и за съжаление е наследила изцяло гените на зет ми, който последно като го видях миналата година през пролетта тежеше 140 кг. Тя не е пухкава, а си е направо доста закръглена. Веднъж ми показваше колко и е голям корема и го сравняваше с моя, а аз ахнах и без да се усетя казах, че нейния корем е по-голям от моя, а аз съм раждала! На детето му стана неприятно, но аз не съм излъгала, на мен също не ми е гот, но не мога да излъжа гледайки я в очите и да и кажа, че е супер мацка и изглежда перфектно, както между другото правят всички останали около нея... Но не е виновно детето! Зет ми обича да си похапва супер мазни и нездравосливни нещица и заради него в тяхната къща се готви само пържено, манджи с много олио, дори в салатите се слага 1/4 бутилка олио...!

Много пъти съм се опитвала да говоря със сестра ми по въпроса за готвенето, но без абсолютно никакъв резултат! Тя ми заявява, че щом не е пържено и мазно те не го ядаът...! Ужас!
Сега, последната година племенничката ми сама започна да се взима в ръце и да се замисля какво и кога хапва. Предполагам под влияние на пубертета. А и другата хубава новина е, че вече доста време спортува усилено, тренира гребане, дори ходи вече на състезания. А зет ми е вече с диабет. Резултат от яденето и пиенето като за последно...! Е сега вече поне ще се готви по различен начин в тяхната къща!
Оспамих яко темата, но много ми напираше отвътре да напиша всичко това. Винаги ми е било гадно, като виждам как децата на сестра ми се тъпчат с боклуци и вредни храни, но всичките ми опити да им повлияя по някакъв начин са били напразни! Нали има една поговорка, че "каквото човек сам си направи, друг не може да му го причини!" За това, Зори, искренно и от сърце се радвам, че твоята Дарена е открила навреме смисъла да се грижи не само за фигурата, но и за здравето си! Много ми се иска това да се случи и с моята племенничка и да успее да пребори лошите гени! Аз няма да се откажа и винаги когато мога , ще се старая да я напътсвам и помагам!
Простете ми момичета, ако съм досадила на някоя от вас с моите излияния, но имах нужда да споделя!