КОНКУРС ЗА "ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ - Пролет 2014"!

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Публикувай отговор
Дари

Re: КОНКУРС ЗА "ЗДРАВОСЛОВНО ОТСЛАБВАНЕ - Пролет 2014"!

Мнение от Дари »

Благодаря ви за милото посрещане!Старая се да изпълня целта си. Продължавам да спортувам и да се храня здравословно.Пожелавам успех на всички! :1095 :524
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Мацкииии...! Привет!
Вече 8 дни от началото на конкурса минаха, плодово-оризови разтоварващи дни правихте ли...? A? :525
:828
Никога не е късно за ново начало!
jivito

Мнение от jivito »

Здравей те искам да питам как да се запиша. :940 :940 :940
mira_b

Мнение от mira_b »

Добър ден! Минавам да се отчета за изминалата седмица.
Кантарев явно се е прецакал и не мога да разбера какво се случва с килограмите - стоя си на същите. Обаче видимо коремчето ми е спаднало, закопчавам панталона съвсем на друго място...а и якето сякаш ми е станало по-широчко...Хранителният ми режим не се е променил, храня се по начин близък до препоръките за хранене в Зоната. Не обичам да тегля всичко и да завися от това по-всяко време. Това ме отказва от намеренията ми много бързо. Така, че продължавам да планирам и да записвам в дневника всичко. Гимнастиката все още не е част от дневния ми режим :1044 не успявам да открадна повече от 15 - 20 мин за по-активно движение и то през няколко дни...
Пожелавам ви хубава и успешна нова седмица :954
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Минавам много набързо, за да се отчета: - 1 кг. за изминалата седмица.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Дари написа:Благодаря ви за милото посрещане!Старая се да изпълня целта си. Продължавам да спортувам и да се храня здравословно.Пожелавам успех на всички! :1095 :524
Дари, радвам се да те "видя" във форума. :954 Що се отнася до присъствието ти в тази тема, се надявам най-бързо да я напуснеш :954 . Ти си толкова малка, че дори и леки корекции в храненето и ежедневното ти движение, ще дадат резултат. И то сега, когато си на прага на пуберитета. Ако приучиш организма си сега на правилен начин на хранене, то няма да имаш проблеми по-късно. Всеки път, когато посягаш към някой продукт, пъхнат в красива и шарена опаковка, се запитай дали ядеш найлон или петрол?! Защото всичко, което се предлага в тези опаковки - крекери, мини-бисквитки, зрънчо, чипс и т.н. са продукти на химическата, а не на хранителната индустрия. И вече не става въпрос само за килограмите, а за здравето ти!

Сигурна съм, че няма да ми се разсърдиш за начина, по който се обръщам към теб! :923 Не само защото се познаваме и с мама сме приятелки, а защото пишейки на теб, все едно говоря на Коки и на Бела.... а искам за тях (и за тебе и Гоги) най-доброто! Дари, ти можеш! И ще ни го докажеш! А и си овенче все пак :1062 :1062 :922 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:Минавам много набързо, за да се отчета: - 1 кг. за изминалата седмица.
Ееееееееее, Цветка, много се радвам за тебе! Ха дано "повлечеш крак" сега! :D
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

rosa_bg

Мнение от rosa_bg »

Привет на всички!
Аз съм почти здрава с изключение на една хрема, която както и да третирам се оказва по-упорита от мен! В следствие на разболяването ми кантарът показа -2.5кг така че има и нещо положително в грипа. Да си призная честно като ви чета как активно спортувате и стриктно следите какво трябва да се яде и направо се депресирам. На мен не ми остава време за спортуване, а контрола върху храненето ми не е много добър. Гледам до обяд да съм на плод и да не прекалявам със сладкото. Храня се предимно със супички, че на малките деца това си им е необходимо. Мъжът ми е голям мързел и вследствие на това в къщи аз търча за всяко нещо и след на всекиго д-то, та може да се каже, че не оставам съвсем без спорт. Днес съм на почивка - на гости при мама. До преди малко бяхме на тренировка с дребния на батута. :1128 Там за кратко успях да направя малко истински упражнения. Сега се подготвям психически за детокса. Вие как го планирате? Май повечето ще са на цитруси.
jivito написа:Здравей те искам да питам как да се запиша. :940 :940 :940
Здравей, Живи! Добре дошла в групата! Аз лично нямам нищо против да се включиш. Разгледай първата страничка и пиши на Тами. Той конкурса вече е започнал, но ако и другите се съгласят аз смятам, че няма проблем.
cvety_rz написа:Минавам много набързо, за да се отчета: - 1 кг. за изминалата седмица.
Браво Цвети! Хайде дано всички се похвалят вече с първите свалени кг!
mira_b написа:Кантарев явно се е прецакал и не мога да разбера какво се случва с килограмите - стоя си на същите.
Мире, аз се тегля всеки ден и съм забелязала, че има дни в които кг са повече. На предишния и следващия се вижда истината. Щом го виждаш по себе си това е прекрасно!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

katia написа:А има ли туристи сред вас?Това според мен е един от най приятните начини за спортуване и вталяване като екстра към приятно прекараното време.
Много ми се иска да си намеря групичка за съботни походи на Витоша .Пък може и на по далече.
Катя, все се каня да ти дам линк към темата, която се отнася за твоето питане, и все нещо друго изкача. Затова ето ти линк към евентуалната ни . Идеята на тази тема е, всеки, който планира някакъв поход или разходка на открито из природата да си пуска постинг със съобщението и ако има някой друг на същата вълна - да можем лесно да се организираме. Дотук обаче освен в някой софийски ресторант, не сме се срещали по планините. Но лично аз имам силното желание да го направим. Обичам движението. Да не кажа, че го обожавам.... И силно се надявам да опозная и Витоша, защото за мене тя е тотален (че и неприветлив) непознат. :)

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте, мацки!
Как сте, много е спокойно тук, я да раздвижим малко темата... :1209
rosa_bg написа:Привет на всички!
Аз съм почти здрава с изключение на една хрема, която както и да третирам се оказва по-упорита от мен! В следствие на разболяването ми кантарът показа -2.5кг така че има и нещо положително в грипа. Да си призная честно като ви чета как активно спортувате и стриктно следите какво трябва да се яде и направо се депресирам. На мен не ми остава време за спортуване, а контрола върху храненето ми не е много добър. Гледам до обяд да съм на плод и да не прекалявам със сладкото. Храня се предимно със супички, че на малките деца това си им е необходимо. Мъжът ми е голям мързел и вследствие на това в къщи аз търча за всяко нещо и след на всекиго д-то, та може да се каже, че не оставам съвсем без спорт. Днес съм на почивка - на гости при мама.
Скъпа, Розичке! Не се отчайвай и най-вече не се депресирай! Ще мине хремата и грипа и ще започнеш да гледаш на живота от друг ъгъл, сигурна съм! И аз до скоро си мислех, че нямам никакво време за упражнения и малки тренировки вкъщи, но се оказа, че с една добра организация има време за всичко. Май ще излезе вярна приказката, че когато има желание има и начин! За себе си говоря в случая, аз допреди да започне конкурса само се вайках, а сега всеки ден отделям минутки за спорт и сам много доволна, чуствам се много добре след това и физически и психически! Сигурна съм, че като се почустваш достатъчно добре и ти ще откриеш промеждутък в който да отделиш малко внимание на себе си! Само трябва да си упорита! А това, че мъжът ти е "мързел" и се нлага ти да тичаш за всичко съм го виждала и на много други места... Слава на Бога, аз от това не мога да се оплача, но да не викам дявола дето се казва... Та мисълта ми беше, защо не се направиш на болна за още няколко дни :525 и така той да поеме малко от твоите задължения, а ти си почивай повече, за да се възстановиш по-бързо! Малка хитринка, но благородна! Все пак и ние жените сме ХОРА и понякога се изморяваме , нали...?
Браво, Цвети, много хубава новина, продължавай в същия дух!
jivito написа:Здравей те искам да питам как да се запиша. :940 :940 :940
Здравей и добре дошла! Аз също нямам нищо против да се запишеш и ти! Докато уточняваш нещата с Тами, можеш да преглеждаш в библиотеката темичките и да си набелязваш какво и как да променяш в хранането и движението! Успех!

И накрая, но не на последно място, отново да задам въпрос на Чери, :скъпа, Чери, като по-добре запозната, би ли била така добра да ни споделиш как точно трябва да се диша по време на тичане? Аз вече се похвалих в другата темичка, че от няколко дни тичам , но много бързо се уморявам и мисля, че това се дължи на неправилното ми дишане. Спомням си, че някога , когато бях в основното училище, учителят по физическо все ни повтаряше, че трябва да правим 2 кратки вдишвания през носа и да издишаме през устата. Не помня за тогава, но сега не ми се получава... Дали защото и годинките малко или много тежат... Та мисълта ми беше, как е най-правилно да дишаме докато тичаме, за да извлечем максимума от това начинание?

Е, това е от мен за сега! Хубава, спокойна и лека вечер на всички! :329
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни написа:И накрая, но не на последно място, отново да задам въпрос на Чери, :скъпа, Чери, като по-добре запозната, би ли била така добра да ни споделиш как точно трябва да се диша по време на тичане? Аз вече се похвалих в другата темичка, че от няколко дни тичам , но много бързо се уморявам и мисля, че това се дължи на неправилното ми дишане.
Бъни, прочетох вчера, че тичаш и просто нямах време да мина и да те поздравя!!! :326 :326 Няма да съжаляваш със сигурност. Относно дишането - това е и моето слабо място. През тези години опитах различни варианти вкл. и описаното от теб - 2 пъти вдишване през носа, и 2 пъти издишване през устата като е съчетано със стъпки, т.е. стъпвам веднъж - вдишвам, стъпвам втори път - второ двишване. Издишването - по същия начин на 2 стъпки. Ами определено не мисля, че това е нормалното дишане за човек. Както имах възможността да разбера, единствено човек може да вдишва и издишва многократно докато тича и да не е зависим от стъпките, които прави. И какво да правим в този случай?!

Днес прочетох, че най-правилното дишане за бегачи на дълги разстояния е дишане с помощта на диафрагмата, а не на дроба. Това е т.нар. "коремно дишане". Добро упражнение за овладяване на това дишане е да се легне на легло или земя и да се постави книга върху корема. При вдишване книгата трябва да се издига нагоре, при издишване - обратно. Аз почвам от днес да го практикувам това дишане и да видя какво ще постигна.

Публикувай отговор