The winter is coming ....

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: The winter is coming ....

Мнение от cchery »

Ех, бандитки....... тази седмица беше повече от шашава за мен... Няма такова невървяне. Или май по-скоро да го кажа вървяне назад....... :1139 . Вече ми е смешно де..... то и какво ли друго мога да направя. Няма да почвам подред, че едва ли ще свърша тази вечер. Пък взе да ми се приспива :1062 .

В интерес на истината не смятам да се оплаквам. Има и по-важни неща....... като примерно мача на Лудогорец от четвъртък :) :) . Цветка, нищо не разказа....... как беше обстановката в Разград вчера?! Усещаше ли се, че момчетата от отбора ви направиха нещо невероятно?!? :1139 Ако това беше сътворено от Локо Горна...... сигурно щях да подскачам като дива навсякъде :1062 . Сега обаче го правих заради отбора на Лудогорец, който донесе невероятна надежда в моето сърце. Ние с децата бяхме на стадиона. Под "ние" се има предвид аз и децата, т.к. Момчил пак го раздава парижанин тези дни :1062 . Четвъртък сутринта "хванах" последия влак и купих билети за мача. Вечерта....... за малко да закъснеем.... Тръгнахме късно отвкъщи. Оказа се, че вместо картата за пътуване в метрото съм взела с мен...... клубната ми карта за ЗООМАГАЗИН "СТЕФАНОВ" :1062 - с нея пазарувам храна с отстъпка за котешкия звяр, но не ми помогна за метрото. Е, на отиване купихме спокойно билети, но на връщане........ баси - чакахме сигурно 100 човека пред нас да си вземат билетчета. Ако бяхме с картата, щяхме просто да се чекираме електронно, но не би.

В крайна сметка 20 минути преди началото на мача бяхме на входа на стадиона..... и останахме там точно 30 минути :1210 . Не знам каква беше тази "организация" на пропускане на публиката, но със сигурност пропуснахме първия гол на Лацио. Да не кажа, че не бях забелязала този пасив в резултата някъде до 16.тата минута на мача....... :lol: , когато Коки ме светна (ние се озовахме на стадиона към 8-та минута).

На всичкото отгоре, докато чакахме да влезем, Бела ме попита дали има нещо на лицето си...... оказа се, че ИМА. Огромно петно от кръв върху бялото си яке.... Беше й текнала кръв от носа във възможно най-неподходящия момент.... Пред нас имаше непробиваема стена от фенове, чакащи да влязат на стадиона. А зад нас - тройно повече! Ни напред, ни назад. На всичкото отгоре нямах нито мокра, нито суха кърпичка в себе си. Когато ходя на мачове слагам лична карта, телефон и малка сума в джобовете на дънките и не нося чанти........ В случая това беше фатално грешно. Добре че наоколо се намериха запалянковци, които ми подадоха мокри и сухи кърпички и по някакъв неочакван, но пък желан начин, течащият с кръв нос на Бела ускори влизането на стадиона - за да ни направят място, трябваше да влязат всички пред нас :1062 .

В крайна сметка си намерихме реда, но не и местата от него :1062 - беше невъзможно да ги търсим в тази тарапана. Но все пак Бела седна на седалките. Ангажира вниманието на дузина фена на горния ред, които буквално се вживяха в проблема ни и вадеха на поразия мокри и сухи кърпички, за да запушваме кранчето. Едно момче й бършеше длатна, друго петното кръв по якето, трето й държеше лявата ръка нагоре :955 . Ако питате аз какво правех в този момент, не мога да ви отговоря. Но вече ви е станало ясно, защо чак в 16-атата минута разбрах, че Лацио са вкарали гол. :mrgreen:

В крайна сметка срещата се разви инфарктно. След като бяхме увесили нос и Коки риташе седалките пред нас в израз на яд, че Лудогорец падат с 2 на нула, почнахме да скачаме при първия им гол. При втория..... вече направо пружинирахме във въздуха. :1140 ....... явно същото е правел и телефона ми, защото един фен от реда пред нас спря вертикалните ми движения с тялото като ми показа какво държи в шепите си..... моят джиесем в насипно състояние ....... явно докато съм подскачала е паднал от джоба ми и със страшна сила е излетял на реда пред нас :oops: :oops: :955 .......... Последният път, когато същото това нещо се случи с моя телефон, отборът на Коки взеха титлата в турнира по футбол на СПОРТНА ЗОНА, София!!! Точно това си помислих в този момент, сглобих и си пуснах теле-то и си пожелах тайно на ум..... Лудогорец да издържи!

Когато в 88-ата минута орлите вкараха третото си попадение, станах свидетел на ........ нещо изключително красиво и мило...... Коки беше взел в прегръдката си Бела, беше я вдигнал във въздуха и ѝ се радваше все едно тя беше вкарала гола... толкова щастлив беше. Аз пък ги гушнах и двамата ииии нямаше нищо друго на света в този момент! Не вярвах, че всичко това се случва и че ...... съм имала все пак удивителен късмет да си купя билети.

Е, връщането ни до Младост ни отне доста време, т.к. както вече ви казах, ни се наложи да изчакаме почти 100 души на касите за билети в метрото...... но..... да стоиш на перона на метростанцията в 11 и половина през нощта и цялата тя да се тресе от възгласи "Българи-юнаци" се случва много, много рядко в това наше криво и смръщено ежедневие!

...................................

Иииииииии, това беше с мача.... Но при мен нещата не свършват само с едно :1062 ....... без значение дали ще е хубаво или лошо. Както ви писах Момчил е в Париж - командировка. И аз пожелах да организирам едни хубави почивно-празнични дни за мен и децата някъде извън София - най-добре на място с топла минерална вода, от което ще можем лесно да стигнем до Шипка на 3-и март! Еми.......... уви........ бедният български народ с ниски заплати и високи сметки се беше подсигурил доста по-отдавна от мен и хотелските комплекси в градовете Карлово, Калофер, Баня, Павел баня и с. Анево (все по подбалканския път от София към Бургас) бяха пълни :1210 :1210 :1210 :1210 .

Разбира се, това горното си има прелюдия. И тя почна от миналата неделя, когато казах на майка ми, че планирам да си идем по празниците към Горна. Майка ми обаче........ ми отказа категорично да ни приеме....... с мотива, че е студено и ще разболея децата. Тези "малки-мънички" дечица :126 , едното от които е 11-годишен пиргишин по-висок и от майка си :1069 . Брех, не знаех че са толкова крехки тези мои деца, че един "студ" от 10 горнооряховски градуса на въздуха да ги разболее.......

И така, след като майка ми ни отказа да си идем, а българските комплекси се оказаха в невъзможност да ни настанят, ние насочихме погледи на запад - към съседката Сърбия. По предложение на Фюти се откри страхотна възможност в едно хотелче в Ниш. Разбира се, не можах да резервирам през букинг.ком :1062 - така или иначе не ми върви тази седмица, ноооо за сметка на това тази сутрин успях да се обадя в хотела и направих резервация директно там. За да разбера само след 5 минути, че и това ще се окаже тотален провал, т.к. не мога да изведа децата през граница, ако нямам съгласието на баща им. Съгласие, декларирано в нотариално заверено от него пълномощно :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :429 Ебаси........

Само в рамките на едни 5 минути се радвах и плаках с еднаква сила.... :lol: :lol: ...... Накрая бях вече :1212 :1212 . Еми уморих се да се боря срещу съдбата..... Затова днес си бяхме в София. Срещнахме се с Бобката и обядвахме в един вегански ресторант, после с децата посетихме Националния военно-исторически музей...... Утре............ за утре дори не смея да мечтая.... нека се събудя и да видя, че е истина....... събуждането ми имам предвид. А ако все пак запрашим нанякъде, знаете къде е мястото, на което можете да разберете за това. :221 :922 :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Чери, обстановката в Разград беше неописуема.Заря, гърмежи, викове, еуфория......малките в къщи и те се включиха доста емиционално гледайки баща си . Дори забравиха да кашлят :1062 (много ги измъчи тази вирусна пневмония).Тя обстановката в града е приповдигната и покрай шоуто на Слави.Нали и Крисия е от Разград.Ние така гледахме първия мач на Лудогорец сменяйки от канал 1 на бтв да гледаме Крисия.Голямо цъкане на дистанционното падна :1062
Чери, не се ядосвай заа почивката.Понякога нещата не се нареждат както ги искаме, но няма нищо случайно.Утрешният ден може да ти предложи нещо по добро :954 Пожелавам ти го от сърце :940
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:Чери, обстановката в Разград беше неописуема.Заря, гърмежи, викове, еуфория......малките в къщи и те се включиха доста емиционално гледайки баща си .
Само така, Цвети! :954 :954 Ние пък Слави не го гледаме, та не знам нищо за Крисия... но щом е до талант, предпочитам с това да са пълни новините ни!

В момента ви пиша от една къща за гости в плевенското село Гривица :D . След като за нас не се намери подходящ комплекс ни в България, ни в Сърбия :1062 , тази сутрин "родих" гениалната идея, че може би точно на 3-и март е добре с децата да посетим плевенската Панорама. Речено-сторено.... Мястото, в което нощуваме е на 4 км от града и не съжалявам никак! Тихо е! Сред гора е! Мирише на бор от валящия вече 3-и час дъжд. Дано утре се позапре малко, та да разгледаме и парка-музей Скобелев.

Допреди малко с децата четохме за историята на щурма на Плевен. За Скобелев, Тотлебен и Осман паша. Вече чакат с интерес да видят всичко в Панорамата - дано да не е мноооооооого голяма тарапаната там. Пуснах и едно много интересно клипче във вибокс за 10-те най-важни факта от Шипченската епопея - ето линккъм него!

И така след подробностите за битката на Шипка, обсадата на Плевен, стигнахме съвсем логично до капитулацията на Турция и подписването на Санстефанския мирен договор - причината утре да честваме националния си празник! Искрено се надявам Бели не толкова да е разбрала нещата и фактите, а да ги е почувствала... защото смятам, че на нас, българите, това ни е заложено в гените.

Ами толкова от мене за тази вечер! Искало се било прошка на днешния ден.... не обичам тези нагласени неща, защото опрощението трябва да се случва на момента. И все пак - моля да бъдете снизходителни към разюзданите ми понякога фрази, "нагарчащи" квалификации и неуместни епитети..... никога не съм ги насочвала лично към който и да е от четящите и пишещите тук.... но понякога наистина не се усещам какво правя и затова сега ме простете!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Добър вечер от мен!
Чери, имам чувството, че при теб никога не е скучно...! :524 Браво за което!
А инициативата за Панорамата е просто прекрасна! Това със сигурност е едно от най-подходящите места за посрещане на 3-ти март! Сигурна съм, че на децата много ще им хареса! И аз ходих като дете и бях много впечатлена, толкова живи бяха спомените ми ... години наред си спомнях с почитание всичко видяно и чуто! В детските ми очи всичко изглеждаше толкова огромно! Още веднъж браво на вас! :326
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

А също така БРАВО!!! и на Лудогорец и на Григор Димитров! Много се радвам на успехите им! Като човек живеещ в чужбина мога да кажа че е страхотно да се споменава България с такива хубави неща, а не само с престъпления и излагаций...

Продължавайте в същия дух, момчета! Нашето семейство се гордее с Вас!!!
Ася

Мнение от Ася »

valrus написа:Аси, :922
Не мога да кача снимка, голяма е, а сега няма как да я редактирам :( , ако искаш, прати ми мейла си на ЛС :954

Но, всъщност, сигурна съм, че ще се справиш :923 , правиш У-то стърчащо нагоре като корона, лентата около главата може да се прихване с леко огънат голям кламер, за да държи добре, или да бъде защипана с телбод, лепило, тиксо, че дори и защита с конец, ако картонът е по-дебел. Ако искаш шаренко, от опаковки от вафли или чипс може да изрежеш звездички, кръгчета и т.н., които да залепиш за украса. Вътрешната страна на повечето такива опаковки е с много приятен сив цвят, някои са със златист, но рядко се срещат. В магазините за бижута можеш да намериш най-различни декорации - плоски звездички, плоски мъниста. Не използвай Ц200 за лепене на друго, освен на хартия, може да се разпадне, аз предпочитам телбодът като по-надежден, не се вижда от разстояние повече от метър, че нещо е ковнато с него, или моментни лепила.
Дано съм била от полза.

Честота баба Марта със закъснение,

Честит 3-ти март!

:922
Ася

Мнение от Ася »

Чери, от всичките ти премеждия ме впечатли най-много студът в Горна Оряховица :126
За извеждане на децата зад граница знам, че се иска разрешение от бащата, дори да живееш заедно с таткото, да няма развод, горе-долу го разбирам като предпазна мярка да не отмъкнеш децата бог знае къде, но дали това разрешение се дава за конкретни дати от-до или за цяла година например?

Бъни, къде живееш?

Ставам, ще празнуваме с малко закъснение руската Масленица, нали работя за руския пазар :))) За който не знае - празник за края на зимата, ден за прошка, с топли-топли палачинки и блинчики :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

"И днес йощ Балканът, щом буря зафаща, спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек от урва на урва от век на век!" ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Чери, ето че са се получили при теб нещата.Наистина много подходящ избор за почивка предвид празника.Ще чакам разказ после да знаеш :mrgreen: А а аромата на бор ....хм.....искам и аз.Само да оздравеят децата и ние сме си обещали разходка в близката гора.
Да се похвля.Имаме победителка.Райчето стана 2ра в Мездра бягане 600 м.За справка миналата година беше 5.Вечра беше малко разстроена и уплашена, че няма да се справи и не искаше да ходи на състезанието.А аз, за да и вдъхна кураж и казах, че ще и покажа как с рязания си корем и със стоте си кила мога да бягам 600 м. а колко повече тя.Та сега ако се чуе за леко земетрсение в Разград това съм аз изпълняваща обеанието си :1062
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Ася написа: Бъни, къде живееш?
Асе, в Испания съм...
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Честит празник, българи! Поклон пред всички онези мъже, чиято кръв и до днес мокри бойните полета на България!

Изображение

Набързо ще пиша, защото съм зверски уморена. Нощес не спах добре и цял ден ме цепи главата. И напук на това след като разгледахме Панорамата в Плевен се метнахме на колата таааааааа се озовахме чак на Шипка. :1062 Катерихме се там, слизахме. Около 80% от времето съм карала в мъгла, 70% в дъжд ииииии 50% по тъмно :1210 ..... прибрахме се 9 вечерта и съм меко казано уморена. Утре повече ще разказвам. Ето малко акценти от днес в снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Ако погледнете над децата на долната снимка ще видите............. почти нищо, а принципно паметникът на Шипка е там и се вижда, но когато няма мъгла:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

valrus

Мнение от valrus »

Аси,благодаря ти!След неколкократно прочитане,успях да се сетя каква е идеята ти.Ще опитам да се справя.
Снощи се завърнахме от тридневна почивка на село и днес чистя и пера.Отпуснахме душите и днес съм заредена,въпреки че беше дъждовно и седяхме вътре,пак беше по–добре отколкото в града.Доволна съм!Децата са здрави,аз съм щастлива!
Честита Баба Марта и Честит 3–ти март,съжалявам за закъснението,но на селото няма компютър.
Хубав ден на всички!!! :922
Заключено