Моите желания, цели и обещания

Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от cchery »

Браво, Бъни!!! :954 :954 Много ги обичам тези състояния, в които имам мускулна треска - значи нещо съм правила!!!! И не считам, че се оправдаваш като пишеш, че не си тренирала последните 10 дни. Разбирам те прекрасно за това, че няма на кого да оставиш децата и да излезеш да тичаш! Та аз самата бях така цели 4 години след раждането на Бела!!!! А парка е буквално под терасата ми - съвсем буквално. И въпреки това, не можех да си представя да оставя сама Бела, за да сляза....

И да, аз също съжалявам за изгубеното време.... тези години, през които нищо не съм правила за себе си. Може би все пак е имало начин, но ми е липсвало желание. Моят интерес към тичането беше продиктуван от една трилогия - 3 разказа на любим мой автор. След тях просто..... нямаше оправдание за мен - това се случи през май 2010 г. :954

А този пулсомер..... смешна работа :221 :221 . Може би не го ползваш правилно?!?! :1044 :1044
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

cchery написа: А този пулсомер..... смешна работа :221 :221 . Може би не го ползваш правилно?!?! :1044 :1044
Мдааа... Това е най-точното определение! Голям зор беше, а накрая нищо! :221
Мисля си, че правилно се "опитвам" :1062 да го използвам, дори и мъжа ми накарах да прочете упътването, за всеки случай, да би аз нещо да не съм разбрала, но уви... Абе то си е казано, че евтиното излиза скъпо, ама айде де... :lol: :lol:

Вчера пропуснах да отговоря ето на този въпрос:
cchery написа: Задържа ли 6-е минути тичане?! :)
Да, успявам да си задържа 6-те минути, но не ми се получи номера с увеличаването на времето... Пробвах 2 пъти, но не успях и реших да си дам още време , да не се насилвам. Предишният път, когато увеличих от 4 на 6 беше след детокс, хайде дано и след този детокс да успея да прибавя някоя и друга минутка. Мисля, че и на 1-2 ще съм доволна... :razz: по-добре малко, отколкото нищо!
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет, привет от мен!
Така се получи, че доста време не съм се вясвала насам, но какво да се прави! Все изниква нещо!
Ще се опитам да дам нещо като отчет, пък да видим до къде ще стигна.
Като начало - все още не съм започнала да си вземем хомеопатията, която бях решила. Нещо още от детокса имам малки проблеми с гърлото и приемам други гранулки и хапченца и за това тези ги оставих малко на заден план. Уж бях решила проблема за един ден, пък то се оказа, че не е точно така... От днес вече започнах и разни гаргари, ама това е за друга тема...
Иначе отчитам успешен детокс този месец, направен по всички правила и без прегрешения. Като резултат след двудневното захранване цифрата, която видях на кантара е тази:
WP_20140614_001.jpg
(112.26 KiB) Свалено 1154 пъти
Извинявам се за лошото качество на снимката, но я щракнах с телефона, а и просто не мога да издържа на изкушението да я споделя с вас!
Истината е, че в момента вече не е тази цифрата когато се качвам на кантара, но все пак имам напредък. Движа се в диапазона 61,500 - 62 кг , което пак си е с половин килограм надолу.
Продължавам с тренировките, но от време на време признавам си, пропускам по някой ден. Но се старая да не пропускам прекалено много.
Промяна в обиколките нямам. Защо се получава така - не знам! Може би тренировките са ми малко... по друг начин май не мога да си го обясня, а така се старая! Почти постоянно си ходя с мускулна треска на определени места... Всеки път различни :1062 ...
Внимавам с храненето. От известно време насам включих интензивно авокадото в менюто си и съм много доволна.
Ами в общи линий и набързо - толкова! Следващият път по-подробно!
До скороооооооо...! :923
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Аз нямам какво ново да споделя.
Задържам килограмите. Но от миналата седмица насам, откакто Гоги вече е във ваканция забелязвам, че доста по-трудно успявам да се справя с количеството течности за деня. Сигурно защото сме почти по цял ден навън и все тичам след децата, но не ми остава много време да пия вода... :1044 А пък с чайчетата тотално изостанах!
Освен това за пореден път се оказа, че в дните преди МЦ ми е доста по-трудно да спазвам правилата, които сама си определих. Все ми се хапва нещо сладичко и много по-лесно се изкушавам. Давам си сметка, че това и преди е било така, но аз не съм обръщала внимание.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни, да си призная, чак сега виждам снимката, която си постнала...... толкова много се "вглъбих" в собствените си неприятности, че някакси... "ослепях" за всичко друго. А ти си имала една много приятна среща с Кантарев! :954 :954 Виждам, че ти е трудно да удържиш фронта за през лятото, но .... помисли си само колко имаш да губиш - сети се къде беше началото през януари и къде си сега?! Колко много усилия, в това число и детокси направи... И съм сигурна, че ще намериш мотивацията ти.... Тя всъщност не е много по-далече от мястото, на което стоиш, защото е в теб самата!!! Просто трябва да й позволиш да вземе връх! :922 :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Позволявам си да пренеса поста си от другата тема специално в темичката на Бъни: и така, мила, това е от мен за теб, с искрено, горещо, приятелско пожелание за оптимално тегло, външна и вътрешна красота, крепко здраве и усещане за добруване, благополучие и чиста радост, блаженство и душевен покой:

Зодия Козирог - Амбициозният планински катерач с чупливи кости

Представители на зодия Козирог: родените в периода 22 декември - 20 януари

Управляваща планета: Сатурн
Елемент: Земя
Модалност: Кардинален знак

Части на тялото под влияние на Козирог: колене, кости, стави, скелет, кожа, венци и зъби.

Най-чести страдания: артрит, ревматизъм, остеопороза, неврит, кожна туберколоза, болки в коленете, заболявания на венците и зъбите, втвърдени кости, закостенялост в привичките, депресия, тревога и чувство на безнадеждност, консервативна нагласа към живота, умора.

Какво помага: правенето на упражнения, билките, релаксацията, медитацията и забавленията. Подходящи са протеиновите добавки, калцият, млякото, млечните продукти, ядките, яйцата, бананите, спирулина и пчелен прашец. Калциев карбонат, витамин Д, слънчева светлина - много полезни за Козирозите, особено жените след 35-годишна възраст, заради повишения риск от остеопороза.

Спортове, които подпомагат доброто здраве на Козирога: вдигане на тежести под контрола на треньор (за повишаване плътността на костите), използване на гирички в домашни условия, йога-асани, колоездене, тичане, плуване, бързо ходене. Ходенето по минимум 3 км на ден засилва скелета и подобрява тонуса. Качвайте стълби, разхождайте се в парка, ходете пеш - при всяка една възможност.

Алтернативни лечебни средства и методи: акупунктура, йога, медитация, релаксация, дълбоко дишане, хипнотерапия, масаж, упражнения за разтягане на тялото.

Лековити билки: кора от върба, стръкове от блатен тъжник, чай от сарсапарила, масажиране с евкалиптово масло, лъжичка рибено масло дневно, витамини А и Д, студена мента, черен оман, глухарче.

Ароматерапия: масла от хвойна, мащерка, исоп и лайка, розмарин и люти чилски чушки, кайенски пипер, вратига.

За кожата се препоръчват овлажняващи кремове, лосион за ръцете, ходилата, шията и лицето. Задължителна добра слънцезащита. Алое вера. При псориазис - витамин Е.

Минерални соли: калциев фосфат - има го в краставиците, спанака, марулята, смокините, сливите, ягодите, бадемите, лещата, оризът, рибата и млякото.

Аюрведа: тип смесен Вата-Капха - всякакви солени и кисели храни са добре дошли.

Скъпоценни камъни: за родените 22-31 декември се препоръчва носенето на тюркоаз, докато за родените 1-20 януари е подходящ гранатът. Металът на всички Козирози е среброто, затова е добре всички камъни да се носят на сребърна верижка. Цветовете, които лекуват Козирога, се сребристият, сивият, синият, черният и тъмночервеният. Други лечебни камъни за тази зодия са оникс, черен сапфир, маркузит и лапис лазули.

ДАНО СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА С ПРЕПИСВАНЕТО НА ГОРНАТА ИНФОРМАЦИЯ

Книгата е "Здраве и Зодиак. Как планетите влияят на нашето здраве", авторката е известната астроложка Рони Гейл Драйър, а издателството е Златорогъ. :923 :923 :923

А пък чисто Рибешката ми интуиция ми подсказва, че музиката тип Чилаут, която ти поднасям тук по-долу, ще допринесе медитациите и релаксациите, с които се възнаграждаваш, да протичат още по-приятно и отпускащо за теб, и пиши после, дали горните съвети са дали ефект при теб, че какво е теорията без практически доказателства и ползи, нали, Бъни?

[youtube]KuVcuTYWPHE[/youtube]

А пропо, ти на коя дата си родена, питам заради камъка де, тюркоаз или гранат е твоят подходящ скъпоценен камък? :923 :923 :923
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Така и така ми е тръгнало днес на писане, та си мисля, че е крайно време да изтупам прахта от моята си темичка най накрая...

Вихърче, макър и с доста голямо закъснение искам да ти благодаря за информацията, която си ми постнала! Мерси много, беше ми интересно да прочета!
Родена съм на 20.01.1983 г., с любопитство ще чакам да споделиш кой е моят камък! :)

Иначе ако трябва да дам нещо като отчет за изминалия месец, то мога да кажа, че изкарахме 30 интересни дни! Срещнахме се с много хора, което предполага и много хапване, пийване и весели компаний. Аз лично (не знам дали е за хвалене... :) ) изкарах един месец без да готвя! Или бяхме някъде на гости или на пицария, или ресторант. В началото на отпуската си мислех да си продължа с ПОД-овете, но не ми се получи. Сещах се за едно нещо, което Чери беше написала в една друга тема, а именно: "Не позволявайте на храненето да вреди на социалния ви живот". И си казах, че за този кратък период в България няма да е фатално ако си позволя да си хапна туй-онуй и да пийна някоя и друга биричка...
Резултатът който отчетох като се прибрахме беше 3,5 кг отгоре. Общо като тегло -64,400!
Последва детокс. Много успешен според мен. Днес, след двудневно захранване кантара показа 60,8. Няма как да не съм доволна! Остава само да успея да задържа максимално много от сваленото!
С тренировките също бях прекъснала. Единственото хубаво може би е, че в България по цял ден бяхме в движение. Ходене, много ходене. И добре че беше така, иначе килцата можеше да са повече.
Сега възнамерявам да възобновя и предишния си начин на хранене и тренитовките.
Малко се колебая за тичането. Може би съм предразположена към разширени вени. За това спомага до голяма степен и наследствената обремененост в нашето семейство. Като си бях на село майка ми е забелязала и ми каза, че вените ми са започнали доста да се виждат, а според нея това е един от първите симптоми на заболяването. Почетох малко и разбрах, че при тези състояния тичането не се препоръчва. Не знам, ще го мисля. И определено трябва да започна да обръщам повече внимание на този евентуален проблем.
Ами за сега май е това. Вече ще се вясвам насам по-често, дано да имам и хубави новини за споделяне!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни, добре се "завърнала" в твоята си темичка :lol: . Така като те чета за пореден път се убеждавам, че бързо качените килограми, не са трайни. Говоря за 1-2-3 кг от обичайното тегло. И ето - ти го доказа с детокса, който направи.

Що се отнася до хранене и живот (социален и въобще всякакъв), да - продължавам да твърдя, че човек преди всичко трябва да ЖИВЕЕ!!! Когато попадне в капана на вечните притеснения и тревоги, не знам какво би му останало от душата. А душата е онова, което сме ние самите. Така че - ако бях на твое място, аз щях също така да си изкарам без задръжки в България. Междудругото, едно такова държание, което аз наричам "хранителна вакханалия" :1062 , е преходен момент от живота на човека. С две думи - изчезва. По някое време.

Виж това с разширените вени не е добро. Основно, защото наистина трябва да се консултираш с лекар какъв спорт ти е подходящ. Мисля, че това е важно, за да продължиш напред.

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Бъни, твоят камък е гранатът, ето виж, написала съм ти го тук, по-горе:

"... Скъпоценни камъни: за родените 22-31 декември се препоръчва носенето на тюркоаз, докато за родените 1-20 януари е подходящ гранатът. Металът на всички Козирози е среброто, затова е добре всички камъни да се носят на сребърна верижка. Цветовете, които лекуват Козирога, се сребристият, сивият, синият, черният и тъмночервеният. Други лечебни камъни за тази зодия са оникс, черен сапфир, маркузит и лапис лазули. ..."

А ти като рожден час проверила ли си с точност наистина ли си Козирог, да не би да си Водолей? Гледам си на гранична дата, затова те питам.

Браво, че не си качила повече килограми в България. Радвам се, че се връщаш в своя начин на живот. И че постигаш хубави резултати. Наистина, консултирай се с лекар, за вените, и дано бързо решиш проблемчето.

Досмеша ми в другата тема, като се завърна в Испания и ни писа, че сме ти липсвали... а ироничното е, че ти всъщност беше по-близо физически до всички нас, защото си беше дошла в България, а сега реално си по-далеч... но явно не си могла да ни вместиш в натоварената си план-програма и да се видим на живо ... нищо, следващият път, нали, Бъни? :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте!
vihrogonche написа:
А ти като рожден час проверила ли си с точност наистина ли си Козирог, да не би да си Водолей? Гледам си на гранична дата, затова те питам.
Вихърче, родила съм се в 6,40 ч сутринта на 20-ти. Знам го със сигурност, защото съм щяла да се родя в колата на път за болницата и много пъти сме се шегували с това в нашето семейство. Е, Козирог ли съм или не съм...? :roll: :roll: :roll:

Какво се случва при мен...?
Като начало консултацията ми с личната лекарка относно разширените вени се отлага за началото на септемри, защото в момента жената е в отпуск. Предложиха ми друг лекар, но аз не пожелах. Доволна съм си от нашата, а и всеки път когато ми се е налагало и съм посещавала друг лекар, почти винаги съм имала усещането, че гледат да "претупат" нещата. За това реших да изчакам малко.
Междувременно започнах отново да добавям пчелен прашец сутрин в овесените си ядки, защото в книгата на д-р Михайлов прочетох ето това:

"Пчелният прашец е богат източник на рутин, вещество, осигуряващо здравината на съдовите стени."

За това Док го препоръчва при този проблем. Реших да си направя един 3 месечен курс с него. По-точно, това ще ми е 2-ри тримесечен курс за годината. Целта - да си помогна на веничките... :)

Освен това от понеделник започнах да приемам

Четейки за всяка една сол по отделно, разбрах че сол номер 1 се препоръчва и при разширени вени, така че се надявам с един куршум да уцеля 2 заека... Ще видим. Тези дни ще си поръчам в аптеката и хамамелис, който Док също препоръчва и за вени и за целулит.
Още не съм започнала да тичам , но за сега залагам на честите и дълги разходки с децата навън.
Килограмите са 61,5.
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

Бъни написа: Като начало консултацията ми с личната лекарка относно разширените вени се отлага за началото на септемри, защото в момента жената е в отпуск.
Скоро научих, че за този проблем се ходи на преглед при съдов хирург.

Ето кратко видео [youtube]39_4TdTkfO8[/youtube]

Аз също трябва да ида на преглед, но специалистите са в съседен град...
а и още кърмя.
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Публикувай отговор