ellyto написа:Защо, Нели? Какво става при вас?
Ами... рухнах.
Разболях се и вече трета седмица съм зле, след известна съпротива се предадох и на лечението с антибиотици. Направих тежко възпаление на ухо с болки и температура, вече седмица половината ми глава не е моя - от страна на болното ухо - буквално от врата то темето. Имам чувството, че ме боли и костта на черепа чак, челюстта, навътре ухото... шуми, заглъхнало е... Дни наред лежах без сили да стана, без сили да се храня, да пия, да говоря дори. Не съм оздравяла още, просто вече съм на крака.
Като капак на всичко, след няколко месечни молби от една позната - директор на училище - се съгласихме да поемем счетоводството му. Става дума за семейната ни счетоводна кантора. Проблемът е, че то не е счетоводство като счетоводство, ами бюджетно, което е доста различно от другото и като философия, и като организация. Общо взето е все едно да знаеш руски и да ти се налага да се справиш с полски език. Бях си предвидила известно време за самообучение и навлизане, но нали лежах дни наред с температура (буквално ставах само до тоалетната и то с подпиране по стените, за да не падна), се оказа, че такова време нямам. А сроковете за отчетите си текат, независимо дали си болен или не. Вчера цял ден се опитвах да изпратя някакъв безумен отчет на Министерството, от там ми го върнаха, защото имаше грешки. Истината е, че на мен не ми стана ясна логиката на отчета, а и има твърде много неща, които може да му се объркат. Това е една екселска таблица с около 15 листа, някои с по 1500-2000 реда и със заложени формули и контроли по нея, които непрекъснато ми дават съобщение за неравнение (т.е. грешка). Накрая от Министерството обявиха, че ако не го изпратим коректен, ще спрат финансирането на училището! Обадих се на предишната счетоводителка, жената дойде в офиса и стояхме там до 9 вечерта, но без резултат. Накрая мъжът й се накара по телефона, че това вече не е нейна грижа и че децата й са оставени сами, което реално си е така, и жената се прибра.
Сега е посред нощ, отчетът не е готов, прехвърлих всяко число през съзнанието си и го отметнах в таблицата отново и отново, но все пак не ми се засича! Не мога да заспя, не зная какво да правя и направо...