Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Свобода на словото
Заключено
ellyto

Re: Вънка топло слънце грее, то и друго не умее

Мнение от ellyto »

Защо, Нели? Какво става при вас?
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

ellyto написа:Защо, Нели? Какво става при вас?
Ами... рухнах.
Разболях се и вече трета седмица съм зле, след известна съпротива се предадох и на лечението с антибиотици. Направих тежко възпаление на ухо с болки и температура, вече седмица половината ми глава не е моя - от страна на болното ухо - буквално от врата то темето. Имам чувството, че ме боли и костта на черепа чак, челюстта, навътре ухото... шуми, заглъхнало е... Дни наред лежах без сили да стана, без сили да се храня, да пия, да говоря дори. Не съм оздравяла още, просто вече съм на крака.
Като капак на всичко, след няколко месечни молби от една позната - директор на училище - се съгласихме да поемем счетоводството му. Става дума за семейната ни счетоводна кантора. Проблемът е, че то не е счетоводство като счетоводство, ами бюджетно, което е доста различно от другото и като философия, и като организация. Общо взето е все едно да знаеш руски и да ти се налага да се справиш с полски език. Бях си предвидила известно време за самообучение и навлизане, но нали лежах дни наред с температура (буквално ставах само до тоалетната и то с подпиране по стените, за да не падна), се оказа, че такова време нямам. А сроковете за отчетите си текат, независимо дали си болен или не. Вчера цял ден се опитвах да изпратя някакъв безумен отчет на Министерството, от там ми го върнаха, защото имаше грешки. Истината е, че на мен не ми стана ясна логиката на отчета, а и има твърде много неща, които може да му се объркат. Това е една екселска таблица с около 15 листа, някои с по 1500-2000 реда и със заложени формули и контроли по нея, които непрекъснато ми дават съобщение за неравнение (т.е. грешка). Накрая от Министерството обявиха, че ако не го изпратим коректен, ще спрат финансирането на училището! Обадих се на предишната счетоводителка, жената дойде в офиса и стояхме там до 9 вечерта, но без резултат. Накрая мъжът й се накара по телефона, че това вече не е нейна грижа и че децата й са оставени сами, което реално си е така, и жената се прибра.
Сега е посред нощ, отчетът не е готов, прехвърлих всяко число през съзнанието си и го отметнах в таблицата отново и отново, но все пак не ми се засича! Не мога да заспя, не зная какво да правя и направо...
:328
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

:222
Последно промяна от futarela на 10 Окт 2014, 08:38, променено общо 1 път.
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

ЦВЕТИ,не става. опитвала съм . :1092 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ,МАРЧИ! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА СИ ЩАСТЛИВА,ОБИЧАНА И МНОГО ЗДРАВА!ЗДРАВЕЙТЕ, как сте мацки ? Аз не мога да пиша много ,права е Чери трябва да намирам време не бива да се оправдавам,но ето дните са дълги и някак се опитвам да се настройвам, ДА ПРОМЕНЯ ГЛЕДНАТА СИ ТОЧКА .Все съм нещо не ми достига а не бива да е така . Трябва да съм щастлива ,нали съм здрава имам покрив на главата има храна и т. н. Сега попаднах на една книга на Луиз Хей - "Излекувай живота си" ,та тя казва както и много други ,всичко е в главата и начина по който възприемаш живота . :954 Трябва ни повече позитивизъм . Иначе съм добре , вчера бях на родителска в детската градина . Всичко е наред само дето държавата е спуснала такава тежка програма за децата ,че вместо да играят трябва да се подготвят за училище . Добре ,че нашите учителки са нормални и гледат да оставят мъничетата да поиграят. Утре ще ходя на село на гроздобер . Два дни ще разнообразя ))). Което си е супер .Довечера съм ергенка )))) мъжете ще пътуват днес за село, а аз ще разпусна :222 Исках да пиша за емоциите които изживях в Италия ама ме забърса ежедневието ни и не успях ,но ще намеря време обещавам . :1062 Сега пожелавам на всички много хубав ден !!! Нелка , всички имат такива моменти . Ще отмине и това ! Бързо възстановяване
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета..... Как сте в този прекрасен последен работен ден от седмицата?!? Аз да си призная - чувствам се супер щастлива...... даже мега...... няма специална причина за това. Просто ми е топло, слънчево и приказно на душицата и оттам идва всичко. Абе кво се обяснявам - има една песен, чието заглавие говори онова, което мисля аз:

[youtube]UrIiLvg58SY[/youtube]

Нелка, как си днес?! Много изстрадващо беше да прочета това, което си написала..... точно преди 7 години по подобен начин загубих равновесието си и вестибуларният ми апарат стана на каша - "елементарно" възпаление на ухото.... Както и да е. Не знам какво точно да ти кажа..... попаднала си в клопката на неистово напрежение, съчетано с преумора и невъзможност. Ще ми се ей сега да влезеш тук и да напишеш, че пустите цифри все пак са се засекли. Че шума в ухото ти липсата на чувствителност днес са с 1 идея по-недразнещи... Че ти си успяла да си починеш поне малко и си преодоляла и това препятствие..... Ще ми се ...... :922 :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Нели, :922 :922 :922
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Чери, изпълнявам веднага твоето "ще ми се", за да ти кажа, че предишната счетоводителка успя някак да "изкара" отчета чак тази сутрин към 10 часа, аз бях на контролен преглед за ухото и ще пия още три дена антибиотик, но според доктора изглежда доста по-добре и... днес взехме решение да се откажем от счетоводството на училището. Е, последното няма да стане веднага, защото първо трябва да говорим с директорката и тя да си намери счетоводител, но все пак.
Мисля, че моето разболяване ясно показа, че не бива да поемам повече товар върху себе си, ако искам да съм здрава. Аз се чувствах в безизходица и буквално хваната в капан емоционално и психически и чрез разболяването тази болка се трансформира във физическа. Това може да изглежда като влошаване, но май е подобрение, защото е начин да излезе навън. Е, отслабнах видимо за няколко дена, усещането е отвратително, но... явно на организма ми му е трябвало да ми се разкрещи, защото като ми е говорел, не съм го чувала.
В момента се опитвам да заспя, но съм толкова изтощена, че не мога. :128

Марчи, честит рожден ден, мила! Запази тази твоя лъчезарна усмивка, бъди здрава и обичана!
:1109 :1109 :1109
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа:Чери, изпълнявам веднага твоето "ще ми се", за да ти кажа, че предишната счетоводителка успя някак да "изкара" отчета чак тази сутрин към 10 часа, аз бях на контролен преглед за ухото и ще пия още три дена антибиотик, но според доктора изглежда доста по-добре и... днес взехме решение да се откажем от счетоводството на училището.
Нелка, радвам се, че отчетът все пак е излязъл. Това "изкара" звучи като .... нагласена работа. Но очевидно това й е маниера на предишната счетоводителка или се лъжа?!

Желая ти много бързо ухото съвсем да мине, а ти да си възстановиш чувствителността на лицето.... това второто отнема време, но съм сигурна, че ти го знаеш и знаеш как да действаш!!! Направи си нещо имуностимулиращо от нашите неща :1062 .... поне за 1 месец, за да може да отлепиш от този вирус!!! И нека това е всичко за недошлата още зима! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
tita

Мнение от tita »

:922 Нели,
поболяла си се с това твое допълнително натоварване. Притеснението си е бич буквално, удря здраво и жестоко.
Ще се радвам, ако напишеш, че всичко вече е зад гърба ти и бързо възстановяваш равновесието си - душевно и физиологично. Изпращам ти най-милите си и оптимистични мисли и чувства! :922
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Нели :923 ! Разбирам те добре, представям си какъв стрес е това с отчетите... Могат много сериозно да те побъркат, добре, че сте се справили :923 !
Аз започвам сериозно да се дразня на училището. Гледам да си мълча пред Яна, затова ще попиша тук, дано изкарам напрежението. Но честно - омръзна ми всеки ден да чувам думите на госпожата през устата на детето ми! Колко са лоши децата, дето не могат да седят мирно, как са големи калпазани, дето се гонят и бутат в междучасието, дето не могат да са послушни и пр. и пр. в този дух :126 ! А вчера последната капка в чашата ми на търпение и мълчание беше цитирането от Яна на господина по физическо - защо не можели да бъдат добри и послушни като 1-ви А клас, а само шумели! Е, ако по физическо не може да им ангажира вниманието и да ги забавлява - тогава по какво, по дяволите! Не е ли близо до ума, че ако на децата им е интересно, няма да се бутат един друг?!?! А физическото не е ли за изразходване на физическа енергия и напрежение от седенето на чина? Или аз съм в голяма грешка, или нещата отиват на много зле....
И понеже ме хваща яд на такива приказки, понякога си позволявам да коментирам пред Яна, че децата не са лоши, просто са енергични. Знам, че я обърквам - тя си мисли, че госпожата е Господ и каквото каже, все е правилно. Т.е. върви сериозно промиване на мозъци, разделяне на групи, сравняване, сочене за пример - добър и лош. И няма как да противодействам. Чудя се какво да правя, да спра да забелязвам ще е най-добре. Не виждам и какво да кажа на госпожата - тя се мъчи да въдворява ред и се е взела много на сериозно. Вчера я слушам как се оплаква на родителите на едно дете - колко бил непослушен и т.н и т.н. Накрая завърши с думите - време е вече да започнете с наказанията и вкъщи :1215 . Идеше ми да й плесна един зад врата!
Ver

Мнение от Ver »

Здравейте :)
Много добре го е казала Тита :)
Присъединявам се към пожеланията ѝ към Нели :923
Аз съвсем изчезнах напоследък, не само от форума а .... въобще :1062
Имам за разказване, ама почти нищо хубаво така, че ще запазя мълчание ..
Всъщност има едно интересно нещо, което успях да свърша въпреки всичко и можете да го видите в темата за предизвикателствата :954

Аааааа Декс, милото ти :920
И аз бях изтрещяла по едно време и писах ли, писах в темата за първолаците и второкласниците ... и после спрях :1044
Реших, че няма да се ядосвам ...
Заключено