Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от Нели »

Ver написа:
Нели написа:Стискайте ми палци в четвъртък сутринта, ще имам нужда!
Добре :)
Но в четвъртък вечерта ще кажеш ли в какво сме успели? :222
:954
Разбира се, че ще кажа: днес имах доста тежък изпит, за който четях усилено напоследък. Имах известни притеснения с времето и с някои въпроси от конспекта, но резултатът е добър - имам 5.75. Донякъде и въпросите, които си изтеглих, помогнаха. Доволна съм. И уморена. :954
Последно промяна от Нели на 30 Окт 2014, 21:44, променено общо 1 път.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте, мацки-мецки! :razz:
Най-напред поздрвления за Нели! Браво, Нелка, отличничка си просто! Сега заслужаваш една хубава почивка, аз ти пожелавам да е много приятна!
Черитка, аз вчера минах набързо само, но иначе всичко, което си написала за списъците, навиците на децата, тяхното отношение към ежедневните задължения, ме върна към едни мои размисли от лятото. Ще се опитам да съм кратка, за да не досаждам с моите разсъждения... Та накратко: Когато се събрахме с моята половинка :D неговия племенник беше бебе. После аз дойдох в Испания при него, а по-късно дойде и зълва ми с детето. То беше вече на година и половина. Живяхме всички заедно 6 месеца. А племенника беше меко казано "тазманийско дяволче"! Имаше моменти, в които в цялата къща нямаше здрава стъклена чаша например! А пък на масата за хранене не можеше да се сложи никаква покривка, защото рискувахме всичко, което е върху нея да се озове на земята! Или пък телевизора - наложи се да го качим върху хладилника , за да оцелее. И така нататък... Няма да коментирам методите на възпитание на зълва ми и мъжа и. Но като страничен наблюдател си правех някои изводи за себе си. Казвх си, че един ден, когато имам дете ще подхождам по друг начин към него и в НИКАКЪВ случай няма да позволя да стане същото като братовчедчето си! Мина време , забременях, родих. Детето вече е голямо, но аз наскоро осъзнах, че явно съм била прекалено взискателна към него... В стремежа си да го направя добър, внимателен, възпитан, любвеобилен,явно в някой момент съм прекалила, защото той стана прекалено чувствителен за момче. Не лигав, не глезен - чувствителен! И коагто тръгна на детска градина и се сблъска за пурви път с различно отношение - побутвания, някое шамарче, някоя не чак толкова хубава дума от някое от другите деца- той го преживя много силно. Трябваше му доста време да свикне. А че наистина съм прекалила си дадох сметка лятото в България , когато той започна да прави забележки на другите деца за това кое е редно и кое не... :221 Например казваше на три годишната си братовчедка да не си смуче пръста , защото не е хубаво. Или караше друго дете да си събере играчките, които е разпиляло. Правеше забележки и ако някой седнеше на масата без да си е измил ръцете! И разни други подобни...
Вече се старая да не го натоварвам толкова много с подобни изискавания, но все пак мисля, че е хубаво да си изгради навици и да може да бъде по-самостоятелен. Сега с малкия не съм чак толкова педантична и си личи... Но мисля, че повечето пъти така се случва с второто дете. Някои хора казват, че с първото се учим , а за второто като си знаем вече всичко е по-лесно. Сигурно е така. Аз след раждането на Марти осъзнах, че Гого буквално съм го задушавала от внимание, а детето всъщност е имало нужда от повече свобода... Но важното е , че се осъзнах навреме, защото познавам една жена, която се държи точно като мен преди и няма никакви изгледи, че иска да се промени.
Та мисълта ми е, че всичко е в баланса! Трябва да се открие златната среда. Аз не искам да давам съвети, все пак моя опит като родител е доста по-малък. Просто споделям другата крайност и мисля, че това също не е добър вариант. Защото децата трябва да бъдат оставени да бъдат деца, но в същото време няма нищо лошо ако тези деца са малко по-отговорни, могат например да си подредят играчките и стаята, да хвърлят мръсните дрехи в коша за пране, да се грижат за домашния си любимец - след като имат претенции, че е лично техен... Нужно е да ги научим да поемат отговорност, защото съвсем скоро живота ще ги грабне и ние няма да сме вечно с тях, за да вършим всичко вместо тях! Май се омотах малко в обясненията , дано сте ме разбрали какво имам впредвид.
Уж щях да съм кратка, пък то какво стана... Само последно ще кажа, че одобрявам изготвянето на списъците , Чери, дано да дадът очаквания резултат!
Линди, Вер, много хубави снимки!
Верче, при теб някакви новини за твоите хора...?
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Върнах се назад и прочетох какви сте ги вършили. :954
Чери, големи приключения с котките! Няма никакъв начин да скучаете в такава компания. :1062
Ели, а на твоите постове напоследък много им се радвам! Много спокойствие лъха от тях и ти звучиш много осъзнато, не мога точно да се изразя, дано да ме разбереш. А как само намираш за всекиго добра дума!
Линди, добре дошла! Липсваше. Надявам се вече да си добре и да те виждаме по- често тук. :954
Верче, как сте? Мисля ви, да знаеш. :940
Бъни, много ми допада откровения начин, по който разказваш за това как се учиш от чуждите и от своите грешки. Всички се учим да сме майки всеки ден, всеки път нещата по най- добрия начин, както го разбираме в момента. След време виждаме нещата различно. Важното е да вървим напред. От всичко, което съм прочела от теб до момента, мисля, че си една чудесна майка. :954
Оставям ви сега и отивам да правя пастет, че моята Вили утре ще пътува за Стара Загора на семинар по лингвистика и трябва да има нещо за похапване. :) Освен това Ани две години ме моли да я заведа да празнува Хелоуин, а мен този празник някак много ме дразни и все отказвах, но тази година в училището на Вили празнуват организирано и даже тя в момента е там, та нямаше как едната да празнува, а на другата да откажа. Заатова сега трябва да скроя и пришия котешки уши към една диадема. :plezya se Така че се отдавам на готварство и шивачество. Тъй като от учене тези дни зарязах повечето домакинска работа, утре ще се отдавам на чистене. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Добра вечер набързо :222
Първо - Нели, браво - то на това като казваш добър резултат, сигурно за 6.00 ще кажеш, че е мн.добър :)

Ели - отново ти благодаря; знам мила, напълно съм съгласна с теб, но не ми се задълбава в темата; нивото на добрия холестерол е добре, триглициридите също. Ще се оправям в движение и с движение :954 Пък и да ви прошепна - чакам новия месец с нетърпение :) защо ли - защото е нов и е свързан схубави поводи за мен
Да ви пожелая лека и спокойна нощ!
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет, привет,

Днес е Хелоуин...виждам, че всеки има различно отношение към този "празник". На мен ми харесва, винаги си правим парти от офиса и в интерес на истината се получава мого весело и забавно. За това го харесвам, защото създава положителни емоции. Всяко нещо, което съзндава настроение и хубави емоции е добре дошло и човек, трябв ада се възползва. Разбира се трябва да си уважаваме и тачим и нашите си големи празници, но традициите не са това, което бяха...

Линди, аз пак да се включа в темата за холестерола - не е важно дали нещата са ок от към референтни граници, ами и разни съотношения между отделните елементи. В никакъв случай не се връзвай на лекарите, ако ти кажат, че трябва да пиеш статини, за намаляване на нивата, да не се връзваш в никаъв случай! Имай го предвид! Кажи какви хубави неща те очакват през следващия месец :) ДАй и ние д асе порадваме с теб с предстоящите положителни неща

Нели, благодаря ти за хубавите думи. В интерес на истината наистина се чувствам по осъзната и това е защото работя в тази насока и заниманията си дават своите отражения. Чувствам се по-спокойно, нямам големи колебания във начина по който се чувствам спрямо разни ситуации. Като цяло напоследък все по-често ми се случва да се чувствам балансирана и спокойна и се надявам да няма големи обрати при мен, които да ме извадят от това състояние, защото е хубаво човек да се чувства спокоен и в мир.
И да те поздравя за отличния ти успех. Аз не се съмнявам в твоите способности и със сигурност те очакват много успехи занапред!

ВЕр, какво става при вас, има ли някакво раздвижване?

Бъни, напълно съм съгласна с всичко, което казваш. Хората се учим кто изживяваме разни ситуации. Важно е да осъзнаваме какво правим, как се отразява на другите около нас (било то мъж, жена, деца...) и да им даваме повече свобода. Защото всеки е отделна личност и трябва да се научи да носи отговорност, да мисли, да взема решения, да си изгражда полезни навици, които да му помагат в живота. Не е хубаво, а и не е наложително родителите да поемат и да вършат нещата вместо децата си, защото после като тръгнат сами по пътя си и създадат свое семейство - ами как да го кажа имат тотално сбъркани представи за живота, света и вселената и смятат, че някой друг им е длъжен. Виждам около себе си пораженията нанесени от прекомерна загриженост, желание да предпазват децата си - и това са мои връстници, които до скоро са били изцяло на грижите на мама и тате и са се пуснали по течението, защото така е по-лесно.
Така, че подкрепям това, което казваш, че трябва да се дава повече свобода, да не се задушават децата от родителите и т.н. от този род. Аз силно се надявам като стана майка да не се превърна в обсебваща, защото ще навредя на малкия човек във възприятията му за света.
Вчера една моя прителка ми каза за нейната снаха, която е толкова обсебена покрай бебето си, че то докато спи, тя няма какво да прави и седи и го гледа и го чака да се събуди :1215 :1215 :1215 Ами изтрешяла работа си е това.....
Ver

Мнение от Ver »

Ами какво да ви кажа ...раздвижване е силно казано за положението. Ще ми се да пусна хилещо се емотиконче, ама не е уместно.
Очакванията от терапията за сега не се оправдават. Има срок от 1 месец за възтановяване. После ще го мислим после ...
И аз имам сериозна задача - трябва да си намеря работа :)
Ако ви кажа пък на тоя фронт колко ми е шантаво, не знам дали ще повярвате.
Ще се включа и повече, но по-натам.
Ще ми се да е с по-хубави новини :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Ами какво да ви кажа ...раздвижване е силно казано за положението. Ще ми се да пусна хилещо се емотиконче, ама не е уместно.
Очакванията от терапията за сега не се оправдават. Има срок от 1 месец за възтановяване. После ще го мислим после ...
И аз имам сериозна задача - трябва да си намеря работа :)
Ако ви кажа пък на тоя фронт колко ми е шантаво, не знам дали ще повярвате.
Включвам се само към твоя постинг, Верка, щото ми е невъзможно за повече писане. По отношение на работата, виж това: Търся си помощник. Нямам представа как си с английския, но си мисля, че с другото би се справила.
Ver написа:АЩе се включа и повече, но по-натам.
Ще ми се да е с по-хубави новини :)
Ще има хубави новини! Вярвай ми! Сигурна съм... не знам защо, но съм повече от сигурна! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Вер - предполагам, че не си се отчаяла, а просто ти е леко притеснено. Нали знаеш приказката - "Когато нещата няма на къде по-вече да се развалят, започват да се оправят!" Работа ще си намериш, просто реши какво точно искаш да работиш. Няма нужда да ти казвам да насочиш мисълта си в тази посока. Ще се наредят нещата, повярвай. Всеки ги има тези периоди, само че мерителната лъжичка е различна.
Ели, аз изследваният си ги направих без лекар да ме е изпращал. Правя си веднъж годишно. Хич и не мисля да пия лекарства. По-скоро исках да видя стойностите на кр.захар, защото след операцията ми беше 19, което е твърде високо. Но обяснимо с тия глюкози, които ми вливаха. Сега е добре. Относно предстоящите положителни неща, ами да ви споделя - с мъжът ми преди 10 год. се запознахме през м.ноември, той и малката ще празнуват и рождени дни - така че хубави събития. Някак си положително се настройвам, пожелавам го и на всички вас!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Ехо, момичета - месец ноември вече е тук, а никой няма на линия. Хайде, дано да е успешен за всички. На мен специално днес не ми беше супер активно.
Задушница е - Бог да прости всички наши починали близки!

Ver

Мнение от Ver »

Добро утро момичета :)
Чери, Линди благодаря :923
Нека новият месец ни донесе куп прекрасни емоции :)
[img]http://2.bp.blogspot.com/_Hr2EM-XHN3I/S ... veaway.jpg[/img]

Я да ви питам за читав и проверен иглотерапевт в София, дали знаете нещо :?:
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Добро утро! Ако знаете слънцето как хубаво свети през прозореца ми....
Верче, мисля си за теб и не мога да се отърся от усещането, че Съдбата иска да ти каже нещо. Дали не е Промяна?!

А ето какво правихме ние в петък: https://www.facebook.com/tsoni.dimitrov ... nref=story" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено