Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от Нели »

Малко от коледната украса на Варна тази година:

Изображение
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

НЕлка ,хубава е Варна с коледна украса . Но аз винаги смятам ,че може и още )))) Как сте днес дами ? Аз съм добре . Вчера бях на немския Коледен базар в София и беше приятно ,но ми липсваше сняг! Пожелавам си да завали за Коледа ще съм много приятно изненадана
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

futarela написа: Как сте днес дами ?
И аз съм добре :954 . Днес смятам да започна с подготовката на коледните сладки, тъй като другата седмица заминаваме за Карлово, на гости на нашите. Стана традиция да правя и да нося сладки. Но не съм си обогатявала асортимента - все или нямам време за експерименти, или нямам смелост :lol: . Ще кажете - каква ли смелост се иска да се пробва нова рецепта? Както за всяко ново нещо - трябва си съответната психологическа нагласа :lol: . Тази година съм се спряла на традиционните меденки (да видим обаче - може да ги украся с шоколад, че имам вповече), курабии с парченца шоколад (традиционни), овесени бисквите - два вида - с шоколад за Яна и с боровинки и стафиди - за всички останали. Също и бисквитените бонбони, рецептата за които се оказа много сполучлива. Надявам се количествата да ми стигнат, че имаме доста домове за посещение и гостуване :222 .
Така че ви оставям и отивам да домакинствам :923 .
Ася

Мнение от Ася »

Здравейте, дами!
Не съм ви навестявала от много време, но май излязох от дупката вече. Удвоиха ми дозата на лекарствата и адаптационния период беше много труден, но вече мина и дори сега се чувствам удивително добре! Не вярвах, че може да стане така!
Скука някаква се е настанила покрай мен, та няма с какво да се похваля, но всъщност не скучая, а се наслаждавам на лиспата на бурни емоции, защото е рядко явление.
Довечера в Търново сме на служебен банкет, нямам търпение да приключа работната седмица. Като тази година не е било натоварено никога досега. За пореден път мисля за смяна на работата.
С интерес ви прочетох, "видях" коледната украса на Варна и "пийнах" топло вино във Виена :222 , "хапнах" коледни сладки - браво, момичета, отворени към света!
Искам да се махна от този офис, от този град, поне за малко! Само да свърши днешния ден! Яхвам метлата :1062
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте. Ето ни в края на коловоза (поне работния) на тази седмица. Седя си аз на топло в офиса, вън слънцето грее, небето е синьо и ми е едно такова...... лежерничко... мисля си как утре вече ще се спи..... Няма да има ранно ставане, няма да има бързи закуски... дано и времето е хубаво, та да излезем някъде на разходка. Дните от тази седмица се изтърколиха доста бързо и непохватно. Не ги и усетих кога минаха. Коледни партита, купони, участия на децата тук-таме, и ето ти - дошъл петък. Ходеше ми се на басейнче днес, но така ме мързи, че най-много да се докарам до дивана в хола :221 :221 .

Да се оплача, че от снощи се наложи да лекуваме малък Арти - май вече хич не е малък, щото се оказа, че тежи почти 3 кг, а е на 5 месеца!!! Проблемът беше в течащото му ляво око - мислех си, че е нещо невинно, но се оказа, че си е наранил роговицата - имало дупка централно :1044 :1044 и се е възпалило окото. Или си е играл с нещо остро, или Пуха го е цапнала с лапа, или сам с неговото нокътче докато се е почиствал, си е наранил очото. Та сега капя капки и слагам гел.... :1139 :1139 ... що да не, тъй и тъй имам опит с децата, сега ще лекувам и котьо :1062 :1062 .

Преди 2 вечери Бела заедно с другите момичета от клуба по художествена гимнастика взеха участи в коледно тържество в ринг мол - ето клипчето от съчетанието:

[youtube]v9SROWyGNOQ[/youtube]

Въпреки гафа на озвучителката, която пусна музиката преди децата да заемат пози на подиума, а след края на съчетанието, така и не я спря, мисля, че момиченцата са много красиви. Няма сложни фигури, но..... за първи път играят с уреди и едното е за сметка на другото. :954 Много се радвам сега на тези съчетания, защото най-сетне се заформи стабилна група от деца и вече се познаваме с майките и виждам и в другите жени същото вълнение от тези дори на пръв поглед скромни възможности... Много е приятно.

Освен всичко друго, същата тази вечер, в която бяхме заради Бели в мола, открих едно страхотно барче в американски стил. Като меню предлагат основно бъргери, но пък си имат сцена и музика на живо. А всеки четвъртък има караоке парти - та съвсем сериозно отправям предизвикателство към всички - да идем и да си попеем там. :954
dexter написа: Ще купувам подарък за нашите госпожи от училище - ваучер за книга на стойност 20 лева. Струва ми се съвсем приемливо, макар че тази сутрин дочух коментари от родители, че книгата не била особено подходящ подарък за Коледа :1215 :1215 . Реших да си премълча :lol: ....
Декс, явно за всеки има пръв път :1062 . Това се случи с мен около суетнята за подаръци по повод 8-и март тази година... и аз си замълчах - направо не знаех какво да кажа, когато жени видимо пораснали и разумни твърдят с пълна увереност, че книгата не била персонален подарък.... Е, все пак купих по 1 биография на силни жени и личности и на двете ни госпожи - тази на Маргарет Тачър и на Елизабет ІІ. Честно казано нашата класна беше искрено развълнувана от това, което получи, така че не се предавай и ти - ами си действай! Който не иска да чете, очевидно си отваря очите за нещо друго и "другото" в повечето случаи са глупости. Успех в правенето на сладки - аз още нищо такова не съм замислила.

Бъни, струваш ми се доста обрана тези дни в постингите си - надявам се, че всичко при вас е наред!!! :923 :923

Украсата на Варна наистина е красива :954 :954 . Но мисля, че ракурсът на снимката, а и майсторът зад обектива, са помогнали много за впечатлението, което прави. :524 Аз все още не съм слизала до центъра на София, за да видя местната :lol: ...
ellis_stoyanova написа:Днес например камиона се е счупил и се намира нейде и Полша,а трябваше да бърза да си дойде.
Елисче, дойде ли си Боби?! Много харесвам Полша.... не съм я виждала от има-няма 20 години - сигурно е много по-различно в момента сравнение с моите спомени. Дано да ви се осъществи пътуването до Бургас! :)

Ася, здравей. Изненада ме, наистина - приятно :954 . Аз обаче съм пропуснала или пък съм забравила и затова питам - какви хапчета пиеш?! Приятно изкарване довечера на банкета! :)

Оставям ви сега, но само до следващия път.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И аз си пожелавам СНЯГ :1178

Варна си остава любимият ми град, благодаря за снимката, Нели :922

Ася, радвам се, че ни навести след дълго отсъствие :923 определено ни липсваше!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Нелка, много хубава снимка.Тази година в нашия град центъра е разкопан целия и е доста неприятно.
Асе, ти какво точно работеше?
Чери, като ти чета графика (и не само твоя) си давам сметка, че не само аз съм толкова много натоварена.От тази вечер съм в отпуска вече и смятам да се насладя на домашния уют със семейството.За през новата година съм планирала да намирам повече време за почивка и да отсея кои от нещата просто ще спра да ги правя.Така не може да се продължава вечно. Днес Симчо имаше тържество в градината и момчето беше много хубаво, но ангажираната му майка забрави да вземе фотоапарата и ще си остана със спомените за прекрасната вечер и клипчето от телефона.
Чери, много са хубави гимнастичките.
Вихърче, много се радвам за теб :940 Пък и няма да се разсърдя ако споделиш хубавите нещица с нас :mrgreen:
Сега ще се връщам да чета задните страници, за да видя какви вина и пр. са се лели.В желанието си да бързам да пиша прочетох само последната страница :1062
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Искам да споделя, че тази година с децата пием чесън таблетки (на green master) и мога да отбележа, че от към болести сме много добре.Разминахме се само с лека хрема.Може да е от полза това за някой.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мерси, Цвети! А защо не консумирате просто чесън? Ние вкъщи си го обичаме и ядем във всякакъв вид.

Ще споделя благинките около мен, ако наистина ми се случат. Иначе ще си запазя за мене си празните блянове. Хи-хи-хи, нали знаете, че гладна кокошка просо сънува...

Откъм емоции - ами, объркано ми е някак едно. Ту ми е веселко, ту ми е тъжно... Не зная дали е нормално, дали е от хормоните, дали е от преумора вече, дали е заради зимните мъгли или натрупанките килца в повече. Или просто съм си такава. Ще трябва да се науча да се приемам такава, каквато съм.

Вчера вечерта по време на вечерята и докато гледахме Железният Уил, Алекс възкликна:

- Абе, мамо, ти си била много емоционална бе! :1062 :1062 :1062

И това само защото ми се напълваха очите със сълзи след някои култови реплики на главните герои от филма... Абе расте момчето ми и правилни изводи си прави за родителката :221 :423 какво да се прави, измъкване и скриване няма. Те са ни най-големите съдници и учители, огледала и уроци - децата ни имам предвид.

Живи и здрави всички бъдете, отивам да вечерям и да спя, че стомахът ми къркори, а очичките ми се затварят :1053 :1140
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Чери като чух изпълнението на Селин Дион леле ....Настръхнах. Страхотно парче са избрали.
БРАВО НА БЕЛА. Поздрави я от мен. :922 :922 :922 Ами тя е прекрасна.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Деси, няма как да изядеме толкова чесън колкото се съдържа в една таблетка.Или ако евентуално успеем то ще са единични случаи а не всеки ден.
Пожелавам ти кокошката да се нахрани и да сподели.А за децата....да те растат и виждат и както обичам да казвам :"Децата и клиновете казват истината :1062 " . Понеже поотслабнах малко и Рая слуша коментарите моите и на другите и значеш ли какво каза: " Ураа......най после и аз ще имам слаба майка... :328 " Болезнено, но факт!!!
Заключено