cvety_rz написа:Oлеся, по коя рецепта правиш Дюканската си палачинка?
Цвети, Ели, ето моя вариант:

3 суп.лъж. овесени трици заливам с мн.малко прясно мляко (колкото да се навлажнят, а не да плуват). Изчаквам 3-5 мин. леко триците да поемат от млякото и добавям натрошено сирене (за по-диетично може извара). Чукам 1 яйце и разбърквам.
Докато приготвям сместа включвам котлона да загрее тефлоновия тиган. Изливам палачинката в тигана и я оставям да се запече, след което я обръщам да се запече и от другата страна и след това се сервира.
Не слагам никакви подправки, включително сол и мазнина.
Ако обичате баничка и други подобни - това е спасението. Но хапвайте докато е топличка. Може да си пийнете и айрян, защото всичко е само белтъчини, а триците са амбалаж и шкурка за изчистване на червата. Да ви е сладко!
