ДВАТА ВЪЛКА - статия на Иво Иванов

Свобода на словото
Аватар
dexter
Философска система

Re: ДВАТА ВЪЛКА - статия на Иво Иванов

Мнение от dexter »

Според мен веригите идват от нещата, които носим в главата си. Парите и славата са външни фактори, от нас зависи как да ги употребим. Във всяко "материално съсловие" (не се сещам в момента за по-точен израз) има хора, които са склонни да си слагат окови - било то като се подчиняват на някакви наложени порядки, социални и обществени задължения, правила, условности и т.н. А има и хора, които съзнателно избират да не го правят. Колко често съм чувала от майка си - "защо не си като другите хора, защо всичко трябва да правиш наопаки"?!?!? Точно защото искам да съм свободна да решавам - за това! Колко хора познавате, които всеки ден повтарят - няма какво да се направи, нямаме пари, от нас нищо не зависи. Много ми прилича на окови, които сами си слагаме.
Според мен икономическата свобода е много важна - казвам го от личен опит. Човек трябва да е свободен да не се тревожи за прехраната си - собствената и на децата си. Парите дават такава свобода. А който позволи парите да му налагат ограничения - е, това си идва от неговата глава и парите не са причината.
Има една много хубава книга - http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=946" onclick="window.open(this.href);return false; - обяснява как богатите хора лесно могат да обеднеят като се подчиняват на някакви наложени правила за показност на богатството. Но всеки сам избира дали да се подчинява на тези правила или не. Някак не мисля, че ако имам 1 милион в банката, първото нещо, което ще си купя, ще е Бентли :221 :221 . Както каза едни приятел - ние сме подготвени да спечелим джакпота от тотото, защото знаем какво ще направим с парите :221 :221 . Жалко само, че не пускам фиш.....
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:Колко хора познавате, които всеки ден повтарят - няма какво да се направи, нямаме пари, от нас нищо не зависи.
:idea: МНОГО! :idea:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Просто не мога да се въздържа да метна тук тази статия, струва ми се е много подходяща за темата, или поне за моята гледна точка по темата :221
http://www.webcafe.bg/id_15780529_Nay-g ... lenie_jeni" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Повдигам тази страхотна тема с една песен, чийто текст силно подкрепям и който е в унисон със съдържанието на първия постинг според мен, приятно слушане и ... размисъл, приятелки:

[youtube]Wh3uuLHoXJA[/youtube]

Дано са ви харесали вълшебните гласове на Марая Кери и Уитни Хюстън, това е един от най-хубавите им дуети по мое скромно мнение! :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

[youtube]L52j1gAgNdE[/youtube]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Публикувай отговор