vihrogonche написа:
Твоят син - да, да и пак ДА, Чери!
Ха, че с какво моят син е по-различен от 90% от другите деца?!? Да, очаквам го да порасте
уникален, ала ... той е едно най-нормално дете. Има своите качества - с някои от тях превъзходжа другите деца, по друга линия не е така.
vihrogonche написа: Знаеш ли обаче какъв % от българските момчета разполагат с правилно мъжко възпитание, подходящо отглеждане от страна на "орлицата-майка", която не дава и косъм да падне върху главицата на любимото й чедо? Нещата са ПЛАЧЕВНИ отвсякъде, пък после се чудим откъде се навъдиха толкоз много мамини синчета, лигльовци, глезльовци, гейове, женчовци и тем подобни екземпляри от мъжки пол, но с невъзможност да бъдат наречени МЪЖЕ.
Не, откровено казано - не знам!

А и не мисля, че има официална статистика. Отделно от това "категорията" женчо и лигльо е субективно понятие и това, което е валидно за теб, едва ли се отнася до мен.
Я да върна на въпроса с въпрос

- знаеш ли какъв е процентът на майките, получили синовете си обратно от казармата в ковчези?! Виж тази статистика е официална:
СУХАТА СТАТИСТИКА
* По данни на НОИ към началото на годината (статията е архивна и нямаше дата и година на публикуването й) у нас има 5234 военноинвалиди. От тях 655 са пострадали по време на война. Останалите 4579 са военноинвалиди от мирно време.
* Само за периода 1993-2001 г. в редиците на родната казарма са се инвалидизирали 2612 момчета. 270 от тях са загубили над 90% от трудоспособността си.
* Най-много са пострадалите през 1997 г. - 414. Пикови години са и 1993 г. - 398 случая, и 1996 г. - 349. За миналата година военноинвалидите са "едва" 123.
* 24 момчета са излезли от казармата като инвалиди само за първите три месеца на тази година. За същия период смъртните случаи са два.
* По данни от началото на годината 6525 души получават наследствени пенсии. Това са вдовиците, сираците и родителите на загиналите в казармата.
* Няма официално оповестена статистика за броя на смъртните случаи в армията.
Още материал за размисъл по темата -
тук.
vihrogonche написа: Аз съм ЗА това Алекс да иде в казарма, поне за 9 месеца време, да се научи да се справя без мен, без баща си, без гадже, без училище, без среда, без приятели, без нищо - оставен на самия себе си - тоест от твоите четири позиции, да остане единствено последната!
Аз не знам какво точно се опитваш да кажеш, но ако си от майките, които 18 години се почесват и после разчитат за 9 месеца някой да им научи синчетата да бъдат мъже, значи мога да те разбера. Макар да не приемам, ама хич, доводите ти.
Не знам дали си се замисляла, но казармата е
ИЗКУСТВЕНА СРЕДА. Онова, което някой би могъл да усвои там, са "умения", свързани с условията на живот в тази среда!!! Умения, които обаче съм убедена, че никоя от нас не би искала да вижда в реалния живот след това?! Права ли съм или бъркам?! Ти би ли искала някой да си чисти и презарежда Калашника всяка вечер вместо да ти обръща на теб внимание?! Или пък да ви кара цялото семейство да ставате уставно сутрин в 6, да оправяте легла и тоалет за 5 минути, а после да марширувате и козирувате?! А може би би ти се понравило да правиш сапунка всяка сутрин преди работа и да носиш противогаз и кубинки, както и да ти обръснат главата!!! Аз наистина недоумявам,
Деси, и разчитам да ми пишеш -
КАКВИ КАЧЕСТВА ОТ КАЗАРМАТА МОГАТ ДА БЪДАТ ПРИЛОЖЕНИ ИЗВЪН НЕЯ?! Междудругото не забравяй причината да има казарма - дълга на гражданина да защитава Родината си от военни нападения. Българската войска е създадена от Опълчението ни след края на Руско-турската война. И то в условия на постоянна заплаха за нови войни. Никъде в устава няма да намериш написано, че момчетата влизат в казармата, за да станат мъже! Абсурд...... отиват там да се учат да боравят с оръжия и да знаят как да защитават Родината.
Доколкото схващам ти би искала Алекс да е МЪЖ в живота въобще. И в този случай той трябва да придобие качества именно за и в тази среда. Поне по мое мнение.
By the way - най-лесно се раждат гейове в чисто мъжка среда.... все някой трябва да върши и женската работа там.