Здравейте, момичета.... Ей, как се радвам на времето, в което успявам да се намъкна тук и да си пиша

. Тази нощ съм спала толкова хубаво...... абе друго нещо си е детоксът, и това е!
Kleo написа:Форумът така се раздвижи, че просто душата ми пърха от радост и щастие! Обичам ви всички, момичета!
Деска, аз се чувствам по същия начин!!!

Винаги съм казвала, че за общуването са необходими миннум двама души

. Но когато са 20 и все така шарени и интересни, все едно потъваш в смарагдовите води на южно море

.
Не се учудвайте на поетичните ми наклони.... още снощи, наред с неприятните очистителни реакции на детокса, усетих и положителните му - първо много ми се правеше секс

......, после чувството за гладкост на кожата ми... и накрая радостта, която полека-лека почна да ме изпълва. Почнах да се радвам на дребни неща.... да се усмихвам, да ми се пее.... да искам да слушам музика.... Въобще..... добре е хавата!
Ели, ти си ми съвсем пряка конкуренция, даже заплаха за дългите постове

.... Радвам се, че идваш и разказваш...... идват ми идеи за собствени готини уикенди. Мъжът от вашата приятелска двойка, с които сте били на Хисаря, наистина малко странно.... за моите разбирания подхожда към отсъствието на Тони от стаята ви, докато ти си спяла... Аз, подобно на теб, нямам нищо напротив Момчил да си цъка каквото и където иска, щом на мен ми се спи или пък ми се прави нещо друго. Та ние не сме деца! Възрастни хора сме... всеки си носи глава на раменете, а с нея и акъл - ако досега не е дошъл, едва ли се очаква и занапред такова събитие.
Нелка, Ани наистина блести с нетипични за възрастта й заключения. Това, което си постнала:
Нели написа:Наистина имам много за споделяне, но някои неща покрай мен напоследък са твърде лични, за да бъдат написани във форум.
Само ще ви кажа какво ми каза днес Ани:
- Знаеш ли, мамо, от мозъка до устата има голямо разстояние и затова, когато Деница ме ядоса, аз не й се разкрещявам.

не е първото, което чета от нея. Кой знае какъв човек ще порасне... със сигурност ще упражнява професия, свързана с много мислене и логика... А пък ти, като набереш смелост, сподели личните неща

- на никого няма да кажа

.
Емка, аз много добре помня перипетиите, през които ти и Алекс минахте.... Толкова съм щастлива, че говориш за всичко това в минало време....

И е толкова нелепо това, което ни предлага конвенционалната медицина..... да не отварям тема за лекарите "светила" като Улевинов. Той наистина е като коституция в УНГ-медицината, но...... очевидно не е готов да учи нови неща. Аз няма да забравя как и друго такова светило - д-р Лисичков - детски ревматолог в Токуда - ми се смя за хомеопатичните мазила, с които мазах възпалената става на ръката на Коки. Пред мен, и пред детето с присмех коментира със сестрата от неговия кабинет за това как хората се лъжели с хомеопатията и едва ли не били прости. Да, ама... и неговият Пеницилин, който изписа на Коки, не направи така, че АСТ-титърът му (изследване, което търси антитела срещу стрептококите в човешката кръв) да спадне..... Какво правим, когато АБ не лекува стрептококи?! Освен да съобщаваме на пациентите колко лоши и фатални могат да са последиците, които те могат да навлекат на човек?! От 1 година и Коки се лекува при Угринова - сменяме 3-а схема. Целта е да премахнем тези гадни стрептококи в тялото му, които не са нито в носа, нито в гърлото. Не искам да казвам каквото и да е, освен, че вярвам, че сме на прав път.
Мони, искам да ти кажа нещо по този повод:
mam4eto31 написа: При мен нещо пак падна тонусът. Доки ме посъветва да спирам кърменето, защото докато бебка очаква кърмата няма да иска нищо друго. Една седмица се настройвам, вчера пак се чух с нея и ме наплаши, че ако не започне да се храни с други неща, ще направи анемия и разни др неща, а тя наистина нищо друго не иска.
....... странен ми е този подход на работа на лекарката. Щяла да направи анемия и не знам си какво още..... добре де - а има ли тези индикации детето или това е общо твърдение?! Отделно от това - лекарката задава ли си въпроса защо бебка не ще да се захранва?! И всъщност какъв е отговорът?! Извинявай, но не мога да се съглася, че едно такова отношение е професионално. Направо е смешно и нелепо. Хрумват ми 2 неща, които мога да те посъветвам. Първо - може би е добре да спреш да правиш пюрета, а да включиш сурови плодове и зеленчуци. На сок или пък - белиш краставичка, режеш я на пръчици и почваш ти самата да ядеш - възможно е бебка като те гледа, да посегне и тя. А банан харесва ли й!?! Защото това е най-лесно да се дава. Аз напоследък много обичам да си правя сладолед от замразен банан - плодът се бели и слага в камера за 24 часа. После се вади и се пуска да се пасира в кухненски робот така както е замръзнал на камък. За около 3-4 минути бананът е изцяло накълцан и вкусът му е точно като на сладолед.
Второто нещо - има (или поне имаше) много добре развита мрежа на Ла Лече лига в Пловдив. Да, тяхната насоченост е главно в това да подпомагат жените, които имат затруднения с кърменето. Но съм сигурна, че не биха ти отказали помощ в този момент така че хем да захранваш бебка, хем и да продължиш да си я кърмиш.
Мони, най-важното е да не сваляш гарда - за тези 12 години, през които Коко и Бела растяха, се наслушах на какви ли не твърдения от педиатри...... и въпреки тях съм лекувала децата си главно с хомеопатия.
mam4eto31 написа:Иначе да се похваля, кучето почти се научи да пика в тоалетната. Голям е сладур.
Пусни някоя и друга снимка да го видим сладура. Браво за пикането.... като знам какъв зор е!
Хайде, момичета, до след малко.