cchery написа: че и смутита - как искам да измисля подходяща българска дума вместо тази безобразна комбинация от букви

.... звучи смущаващо. !
Плодово зеленчуково некратче, ама ще се съгласиш, че звучи почти като "драсни пали клечица" демек кибрит! На мен пък много ми допада звуковата комбинация и въобще нищо не ме смущава
Miri написа:И по-важната: Сутрин пак си се чувствам доста уморена(желирана и залепнала).
Мирка, съжалявам да го чуя, но щом има дискомфорт захранваш разбира се! Минавай да ни наглеждаш де
ellis_stoyanova написа:Само Боби май държи фронта
А и Марчи и Фюти!
ellis_stoyanova написа:но ми харесва това,което чета и мисля,че и аз мога да оптам да хапвам такава храна
Елисче, винаги можеш да включих някоя друга сурова рецепта към българското меню. А някой смутита се харесват особено много на децата. Може да погледнеш и темичките ни със Сиренце от преди година-две. Там също има страхотни идеи. Успех! Ами аз мисля да публикувам моята рецепта за сурово лютеница, само трябва да я направя пак, за да си спомня точните пропорции, че старост нерадост, както са казали хората, и съм позабравила
futarela написа:Утре пак на салата да видим до кога )))
Фюти изкарай си 2-3 дни на салати и захранвай 2. Няма смисъл от повече!
Аз съм на линия. Днес ще проверя и Марчита. На мен този начин на хранене ми е ок. Никаква слабост не чувствам, дори напротив! След една 10 часова командировка успях да прекарам 1 час във фитнеса и на сутринта да стана и да прекарам още час и половина. Но аз се храня така от много време. Не основно де, но суровите рецепти са ми преобладаващи. Напоследък бях почнала да хапвам повече готвени неща и затова сега ми е ок. Ето ви малко сннимки от моя любим RAW CHEF
https://www.facebook.com/matthewkenneycuisine?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;. Рецептите са му много вкусни - имам 4 негови книги, и са с по малко съставки.
за детоска искам да кажа две важни неща:
- Надя, дори и в книгата си казва, че на никого не препоръчва да е вечно на този детоск, т.е. не одобрява крайните веган и суровоядски режими, макар и тя самата да беше дълго време на такъв, но е добре с цел пречистване,
- всеки трябва да намери неговия си детоск и да го прави 1-2 пъти в годината дали това ще е 14 дневния детоск на Надя, 7 дневния на Партик Холфорд, Детокса на доктора (който за мен трябва да е леко видоизменен с доста дни захранване), дали ще е жито (лимец), сухо гладуване или каквото там си изберете, но си го създайте като навик, заради вашето здраве!
Иначе моя суров семинар в неделя се провали и вчера ни беше 1 ден на смутита с майка ми. Ядохме нещо уникално - таратор с коприва. Какво сложих - 1 краставица, шепа коприва, орехово мляко, 1 срък чесън, мааалко сол, лимонов сок, вода. Пасирах и след като стана готово добавих 1/2 връзка копър и само ей така врътнах за 1/5 минута за да стане като ситно нарязана. Дали ми хареса? Ами, щом го повторих на вечеря, явно да

само че добавих и 1 авокадо. Можех да добавя и още 1 краставица, но нямах. Следващия път ще пробвам с 2. Страшно много ми хареса. За днес нямам много продукти. Сега ще видя какво ще сътворя. Нещо с чиа ще да е, че довечера съм на двойна тренировка - пилатес + канго. Мирка, ще се видим нали?
Е, имам едно прегрешение на СПА- то вместо ядково мляко следобед си хапнах малко ядки и фурми от тези на Черита, ама бяха накиснати, така че го броя като половин прегрешение.
Прекрасен слънчев ден от мен!