Здравейте и от мен!

Нещо ми е доста отнесено тези дни, но мисля, че е нормално. Усещам си мислите като разкъсана морска пяна - откъслечни, непълни, нетрайни и леко кухи

...... Интересно ми е да се наблюдавам такава.... но и това е много кратко занимание... друго отвлича вниманието ми бързо-бързо.
Опитвам се да си почивам.... и да не мисля колко много усилия се изискват при някои елементарни неща.... правя всичко все едно е както преди - нали организмът ни има удивителното свойство да се самообучава.

За съжаление големият "препъникамък" се казва нощна болка.... мамка му, не мога да спя добре, защото се будя към 3 часа от болка и няма позиция на пуста й ръка, при която да не боли. Тъпо и упорито не пия болкоуспокояващи - аз вярвам, че трайното излекуване от каквото и да е, трябва да дойде естествено без лекарства.... Но да видим.
Тук в Китен е изненадващо приятно - няма туристи - явно сезонът почва по-късно. Има (все още) много дървета и е пълно с пойни птички. Дори около хотела ни, който е в града, се носят невероятни песнопения, които ми напомнят на гора - много е спокойно и зареждащо. Днес е облачно и много влажно, но вярвайте ми - въздухът е напоен със сладникавите аромати тъмночервен гюл и прецъфтяваща акация... можеш да се носиш по въздуха като пухче и да се наслаждаваш на тази ароматна красота.
И да си призная - липсва ми Гърцията и бялото море... с подредените села, със спретнатите къщи, с лазура на слетите небе и море..... и безкрая на огромните плажни ивици. Тук в Китен годините на демокрация са оставили типичния си отпечатък на хаотично строителство, недомислена архитектура, липса на елементарна композиция и връзка дори в две съседни къщи и познатото пешеходство до плажа с чантите и чадърите за слънце.... нещо, от което се бяхме оттървали последните 7 години. Ще кажете, че съм капризна и не заслужавам това, което имам!! Може би сте прави - от вашата камбанария нещата изглеждат точно така...... От моята с едно изречение бих го казала така - за една и съща сума в лева получавате 3 класи по-различна като качество и удобства услуга в България и Гърция.... и това в полза на южната ни съседка

..... национализмът ми не ме прави сляпа. Затова
Деска, няма как да ти кажа, че ти завиждам за мястото, където си в момента. Но е истина, че си мечтая за там. Що се отнася за сезона при гърците - почва дори по-рано от нашия, но те разполагат с толкова големи плажове и курортни селца, че никога няма да видиш позната от българското Черноморие навалица. Била съм в Гърция и юни, и началото и края на юли, и началото на август - не помня по плажовете да съм виждала повече от 50-70 човека и това е главно събота и неделя, когато и самите гърци плажуват.
Какво друго?!
Цветка, дишаш ли вече спокойно?!

Как върви състезанието на Рая?!
Бъни, отдавна не си писала тук - как сте?! Свърши ли учебната година на Гого?! Какво се случва с вас?!
Елисче, как се чувстваш на новата работа?!
И въобще - минете са си похвалите, оплачете....... ей така просто с по няколко изречения.