Моята тренировка

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Моята тренировка

Мнение от Kleo »

Тези дни не тренирам. Командировка, пътувания. А сега и подут болящ лимфен възел под лявото ми ухо, от два дни, ако не мине скоро, пак на лекар.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет,

Бъни :922 :922 Важното е че когато имаш време тренираш. Понякой път в крайна сметка има и други неща, които изискват нашето внимание и не остава време за нещо, оето ни доставя удоволствие, но какво да се прави. Все пак 3 тренировки за седмица си е много повече отколкото нищо.
Иначе това упражнение, което правя е следното [youtube]JGWhL_aOExw[/youtube] - виж на около 1:11 мин. кое е то. Аз го правя с гиричка от 3 кг. по 30 повторения на всеки крак и въпреки, че е доста кратко ми подпалва мускулчето на дупето. Харесва ми орпеделено това упражнение и го смятам за много ефективно.

Деси, дано скоро ти мине подутия лимфен възел!

Чери, направи ли нещо от новата програма?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни написа:Чери, а ти какво направи, "изкуши" ли се с новата програма на Руми...? :1028
ellyto написа:Чери, направи ли нещо от новата програма?
Ще ви кажа, ама не ми се карайте :1062 .... да, изкуших се и още как. Вчера и днес си направих тренировките като от днес отчитам и 9 км крос :oops: . И веднага ще обясня защо тренирах. Програмата за тази седмица първоначално беше да тичам понеделник, вторник и сряда! И само това - без тренировки. Но вчера сутринта валеше и нямаше как да тичам. Отделно съм в МЦ и последните 2 месеца, когато бягам неразположена, се подсичам много сериозно от превръзките. :???: :???: Затова, за да не изпусна вчерашния ден без някаква тренировка и поради дъжда, тренирах с Руми. Що се отнася до днес... вече можеше да се тича и за съжаление пак се подсякох :126 :126 . А тренировката я направих, т.к. fit30 е разпределена седмично така (за 5 дена от седмицата) - тренировка за горна част (ГЧ), тренировка за долна част (ДЧ), тренировка за горна част (ГЧ), тренировка за долна част (ДЧ), HIIT. Та чисто и просто исках да пробвам по 1 тренировка както за горна, така и за долна част. :)

Утре.... ако се чувствам ок - 1 тичане. И с това приключва всичко за тази седмица. А пък неделята..... не знам. Вчера разгледах маршрута... честно да си призная - мааааалко се поуплаших :1062 .... В смисъл - добре познат ми е - карала съм колата много пъти по него. Вече 7-а седмица тичам по 9 км, т.е.... това разстояние мога спокойно да го мина. Като разстояние. Но маршрутът ще е чисто нов.... отделно от това ще има и други хора.... Не знам - ще тичам и ще видя! :954

Ели, това упражнение от видеото по-горе аз не знам дали ще мога да го изпълня по 30 пъти.... :oops: ... Трудничко ми се вижда.

Бъни, 3 тренировки седмично са повече от супер. Въобще не си мисли, че не правиш нищо... Аз също съм ги намалила последните седмици. Има моменти в живота ни, когато приоритетите са с друг фокус. Каквото - такова.

Деси, да не си лепнала някое вирусче на чистия въздух в Дряново?! :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Eли, упражнението определено е много добро за дупето!
Пробвах го, но само че нямам такива гирички и го направих с бутилка от 1,5 л. и не ми се получи на 100%. Не мога да захвана бутилката достатъчно добре, плъзга ми се и пада и съответно не става точно както трябва. :cry:
Нова цел - гирички!!! :1216

Чери, а ти мирна не можеш да стоиш и ние си те познаваме вече... :222
А това с подсичането е много неприятно. Добре, че за маратона месечния ти цикъл ще е свършил.
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

И на мен ми се вижда трудно упражнението.То отстрани винаги е лесно де :1062
Бъни, до скоро и аз тренирах 3 пъти седмично.Просто наистина нямах физичекса възможност.Тия дни работя от нас и ще тренирам 5 пъти.Според ситуацията.Важното е да търсиш наични и да не се отказваш.
Чери, отиди и просто тичай!Това го можеш!Да ще има хора, терена ще е друг, но се концентрирай върху това, че ще правиш нещо, което можеш!Последно време вдигна и скороста и километрите.От колко часа ще е кроса?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет, привет,

аз днес си потренирах доволно, отделно карам и тротинетка, отделно сутрин и вечер от онова упражнение. Наистина е трудно и 30 бройки и на мен ми идват доста и запалват дупето, но ефект от това упражнение има определено. Препоръчвам го, а като време не отнема повече от 2 минути общо да се направи.

Чери, няма да ти се караме, важното е ти сама да усещаш до къде са ти силите, без да се претоварваш разбира се, за да не си докараш някоя травма. Не разбрах какви са ти първите впечатления от това, което направи от програмата?
А що се отнася до маратона - ами нов маршрут, нови хора, ама ти си си ти и тези километри за теб не са проблем. Ще се справиш и още как, ние вярваме в теб, повярвай и ти :922 :922
това за подсичането, което споделяш е много неприятно. Пробвала ли си да сложиш за този период само тампон или тази идея не те влече много много?

Бъни наистина с бутилка вода ще е трудно упражнението, но с гирички ще се получи, ще видиш. То може и без гирички, но определено натоварването е различно.

Цвети, браво на теб! между 3 и 5 тренировки си е супер, като знам и колко си натоварена само. как да не ти се радва човек, че все пак успяваш да намериш време за себе си. Супер си!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Днес тренировката си я нарекох "Сбирщайн".10 мин. бягане на място, след това упражнението от Елито с 2.5 кг. гирички (мислех да ги направя 3х30, но така ми се подпали дупето..... :1062 :1062 :1062 )След това сядане на стол с един крак и всякакви от този сорт дето са ми по трудни.Много пот се ля въпреки студа.Разбих ги тия упражнения.Аз ли тях, те ли мене :roll: :1062 Утрешния ден ще покаже какво съм си причинила :mrgreen:
Ели, не ти ли е студено с тротинетката вече?
Деси, какво стана с възпалението на л.възли?
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Почна да минава, слава Богу! :922
ellyto

Мнение от ellyto »

Браво Цвети...не е казано, че трябва да са по 30 бройки, който иска по колкото иска...аз реших да са 30 и вече като че ли почнах да свиквам на бройките, въпреки че последните ми са вече трудни и наистина се подпалва дупето.
Аз отделно си правя и пилинг с кафе в банята, та мисля, че така също подсилвам ефекта на упражненията и изобщо на желанията си за по-стегнато дупенце.

Иначе да ти кажа с тротинетката не ми е чак толкова студено, даже така се калявам. Е сега като е по-хладно мисля вече и едни ръкавици да сложа и една шапка, че ми е студено на ушите и ръцето. Иначе си е изморително занимание и бързо се загрява. Даже успявам и да се изпотя леко за тези 10 минути докато дойда до офиса.
Днес успях да тренирам на отворен прозорец през цялото време и беше хем студенко, но и някак си по-лесно се изпълняваха упражненията. Беше хубаво. Да видим до кога ще мога така на отворено да тренирам.

Деси успех и дано скоро се завърнеш към спортуващия отбор.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мерси, днес съм значително по-добре вече /без никакви медикаменти/ и от утре сутрин се мятам отново на тренировките :954
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Деска, помете ли ги днескашните упражнения?Аз сега приключвам с обиколките из интернет пространството и се мятам да тренирам.Обявявам успешна седмица от към спорт.С 5 тренировки :1216 Ако успея да се организирам и с храненето,че нещо ми куца последния месец тази област, но подлежи на корекция от моя страна.Няма кой да го направи вместо мен.Ей наистина искам идващото лято проблема "дебела съм" да е както се вика зад гърба ми :954
Публикувай отговор