йо,
cchery написа:Ей, остава само и МариКо да се появи и ще сте като "Тримата от запаса
Не съм Мари-ко, но предвид, че не съ мсе появявала скоро, може да ме броиш към запаса :1140 :1140
прехвърлих последните 2 страници и видях, че има новости

Очаквам да се видим на живо и запознаем с Цони

С радост ще се видя и с Цветка, стига да не пътуваме този уикенд, но пък ако пътуваме, то се надявам някак си да успеем да се видим в петък, въпреки сигурно натоварения график, който ще имат. Но пък дет се вика това е шанса, защото следващия път в който ще имаме възможност да се видим не е ясно кога ще е.. Със Зори се надявам да се видим другата седмица, въобще ще е една поредица от срещи и запознване с нови стари лица
Виждам, че сте обсъдили и въпроса за това, кое е най-значимото нещо, което сте направили до този момент - сега ще се опитам да обобщя моето най-значимо нещо, което аз съм псотигнала, дано да успея да го формулирам хубаво, че и да е разбираемо
Най-значимото нещо е моето личностно израстване, което постигнах през последните години - толкова много неща се промениха в моите възприятия спрямо мене си, спрямо хората, които ме заобикалят, че не е истина. Това, което най-много ме радва е че се върнах към себе си - правя неща, които още от детството са ми били интересни и присъщи и започнах да си обръщам повече внимание на себе си, да се ценя повече т.е. да инвестирам повече в себе си по какъвто начин мога, което води до интересни реакции в околните. Това е по-генерално. В общи случай се съсредоточавам повече върху себе си и своите изисквания и желания отколкото върху тези на другите хора, както съм го правила до онзи момент.
Прочетох и статията за избора и общестовто, което ни налага определен начин на живот и възприемане на света и аз съм на мнение, че всеки има право на избор как да си живее живота и трябва да си го осъзнава това, било то и тотално различно от обществените възприятия за нормално живеене. Може би наистина това тъпо обществено мнение, че жената ако не роди е по-малко човек от другите дами е оставила някакъв отпечатък в съзнанието ми и за това и тази ситуация, в която съм в момента оставя много дълбоки емцоионални преживявания, но мисля, че и това е напът да се промени, защото аз си осъзнавам кои са моите препятствия, заложени вътре в мен, с които да се справям по пътя ми знаапредв живота. Никога нямаше да ги видя, ако не бяха ми се случили всички тези кофти неща, котио ми се случиха през последните 5 години. Жалко само, че човек променя много неща в живота си и в себе си след подобни преживявания.
Аз лично вече спрях да се вълнувам от много неща, които някой може да каже за мен или да ми даде квалификации. Тегля му сиктерите и толкова...ще дойде пък някой да ми каже как е най-добре да живея аз или какво да правя или какво да не правя - ами първо да си погледне в своята градинка, пък после да дойде мен да ме учи...най ми е досадно някой да ми дава уроци за живота, когато не са поискани
През последните 2 месеца се случиха доста неща, които поразбутаха вътрешното ми пространство, едно от тях е свъразно здравословно с баща ми, другото беше покрай моите опити...оттогава насам доста неща чисто в мисленето ми се преобърнаха, имах дни на силни емоционални вълнения, повечето от които отрицателни, но какво да правиш, в живота не може да има само хубаво... но като цяло си взех необходимите поуки и изводи и смятам, че вече е крайно време да спра да се страхувам от бъдещето си, което ми носи големи неприятности в настоящето.
Отделям внимание и време на хобито си и последните неща, които направих са просто яки и ми носят удовлетворение, без значение дали на някой друг му харесва. Започнах да отделям все повече време в това да приготвям разни сурови торти, разни сладкишчета и т.н - не че ги ям

ама ми е кеф да ги правя.
Отделно от това започнах да усвоявам уроци по шиене на машина и това ми носи също голям стимул, защото имам много идеи, които искам да реализирам. Разбира се, че не липсват и тъпотийки, които се опитват да ми развалят настроението и понякога просто не им се съпротивлявам, в останалите случаи просто не успяват да ме съборят - ами тъй де, като ти е криво, криво ти е и толкова. На който не му харесва, знае къде е врата
Доста съм изпуснала назад в темата, не знам дали ще се върна да прочета, но ако ми дойде музата ще го направя.