

Ето я и моята рецепта (видях я от 24Kitchen):
150 гр. меко масло (не разтопено)
250 гр брашно
5 с. лъжици какао
5 с. лъжици захар
Всичко се омесва, правят се топчета с големина колкото гумено подскачащо топче :lol: , след това леко се притискат с вилица надолу (внимателно, защото тестото е ронливо и могат да се разпаднат). Може да ви се стори, че няма как от тези съставки да се получи тесто, но от топлината на ръцете ви маслото се разтапя и постепенно нещата си идват на мястото. Месенето отнема 3-4 минути.
Пекат се върху хартия за 17-20 мин. След това по желание се поръсват със захар.
Аз ги направих с кафява захар, рошково брашно вместо какао и пълнозърнесто брашно. Не съм ги ръсила с допълнителна захар. Станаха чудесни! След като изстинаха, се втвърдиха, но след това омекнаха. Според мен ще са доста трайни
