Здравейте.......
Kleo написа:Ани, много работа, много чудо при теб има явно

Липсваш мииии

Щом още не си минала повторно оттук

Деска, ако кажа, че ангажиментите ми са намалели, ще излъжа.

Но... има моменти, в които човек просто трябва леко да се поспре. И ето го моят такъв момент

!!! Просто искам да попиша..... защото и на мен ми липсва тази комуникация!!!
Ако се върна достатъчно назад, то първото, което исках да споделя е моето учудване, но и..... одобрение спрямо победителя във ВИП брадър... Радвам се, че именно едно непознато момче е на първо място. Джино - младият мъж, за който аз не бях чувала, се оказа достатъчно възпитан, за да се представи достойно и да направи впечатление!!!
За съжаление.... същата тази интересна вечер - на финала на ВИП брадър - се случи терора в Париж!!! Моят мозък не побира целостта на картината.... не намирам и точните думи, с които да изразя мислите си. Че е нечовешко, нечовешко е?!? Ала колко нечовешко?! Че е неприемливо, неприемливо е!!! Ала колко неприемливо!!! Че е тъжно, тъжно е! Ала колко покрусена съм аз?! Че не съм съгласна - така е!!! Но какво от това?!
Винаги си задавам въпроса - какво мога да променя?!?! И винаги съм искала да променям... хора и ситуации..... Препъвала съм се и в двете си желания..., но паднах едва когато татко се разболя. Тогава НИЩО не успях да променя!!! Сега..... да!, не ми е така приоритетно. Защото войната не е пред моята врата! Или поне видимо не е!!! Или поне към днешна дата!!! Но е много.... наивно да си мисля, че трябва да съм спокойна, отивайки примерно на театър следващата сряда..... да, вече е наивно!!! А времето не е за наивници, защото аз съм омразна на някого без дори да подозираме за съществуването си!!!! Той/тя мрази моето съществуване, защото съм друговерец..... И няма никакво значение дали съм готина, добра, достойна, човечна... дали преди малко съм му/й се усмихнала, помогнала с нещо, упътила.....
да ме застреля е единственото, носещо смисъл, действие в главата му/й!!!! Нещата са толкова простички, че чак ми се гади от това....
Да погледнем картината на нападенията чисто логистично - стадион, концертна зала, ресторант, бар.... не са случайни! И не са просто терористични актове...... посегнато е на начина на живот на средностатистическия европеец!!! Какво ни показват!!! Че ценностите като спорт и музика, забавленията и свободното време - като вечеря навън и питие с приятел след работа, са грехове толкова силни, че е редно да бъдат изкоренени с цената на много жертви!!! След такъв ясен сигнал.... нещата опират до това - или те, или ние.... Като съм длъжна да подчертая, че аз лично не го искам този избор!!! И продължавам да го считам за неприемлив.....
Мисля си за всички тези младежи, отишли на концерта в Батаклан!! Ами ние с Момчил ще си купуваме билети за Аксепт, които идват тук през декември!!!! Какъв е проблемът стрелби и взривове да се случат и в Арена Армеец?!?!?! Не, не си мислете, че сега ще спра и няма да правя нищо, само защото могат да ме гръмнат във всеки един момент.... Опитвам се да ви обясня защо аз поддържам една евентуална война с ИД!!! Дотук те не са доказали с нито едно свое действие, документ или видео, че трябва да застана на тяхна страна!!! Дотук те не са показали никакво уважение към мен, живота и децата ми!!! Дотук не са показали зачитане на моята личност! И честно, ако.... беше само това, аз можех по някакъв начин да ги игнорирам от живота си!!! Но не..... тези изчадия не искат това!!! Те желаят да ми наложат....
тях си!! С всичко, което изпълва смисъла на
ТЯХ СИ!
Сега някой може да ме контрира със следното - че зверства при мъченията си позволяват и цивилизованите държави като САЩ и Русия - просто не пускат видеа и снимки от тях!!! Че същите тези големи държави, към които можем да добавим Германия, Франция и Англия, водят същата завоевателна война като ИД, само че..... чрез други средства - политика и икономика!!!! Че те налагат вижданията, идеологиите си, културите си..... и какво ли не на всинца ни по всевъзможни начини - медии, представления, даване на пари.......... И при все!!! Никой от тях не се е взривил пред Невски, примерно!!! Никой от тях не ми е казал да се буля като черен гарван и да стоя вкъщи докато някой с повече тестостерон не прояви интерес да ме изведе навън!!! Никой от тях не ми е забранил да пътувам, да говоря, да показвам публично чувствата си, пристрастията и интересите си..... Никой от тях не ми е клъцнал грацмуля, защото заявявам на висок глас, че съм АТЕИСТ!!! Ще кажете "Чери, ама те точно САЩ финансират ИД и всичките тези удари в Париж, за да мога да водят сега необезпокоявани война в Сирия!!!" .... А аз ще ви помоля да ми дадете неопровержими доказателства за това!!! Защо сега, а не преди 30 години, когато в ход беше Студената война и беше в пъти по-лесно?!?!?!
Снощи четох една скромна статия, която цитираше думи на Башар Асад от негово интервю. По памет ще пиша - Асад казваше нещо от сорта, че не може да се начуди защо Западът не поддържа единствената
светска държава в региона, която освен всичко друго, иска да остане
светска!!! А напротив - гласно или негласно застава на страната на Турция, която, за съжаление, се ислямизира радикално последните 10 години....., а и вече е почти на 100% сигурно, че финансира ИД.....?!
Много са въпросите - не мога да ги изчерпя за този постинг. А и трябва да поработя пак!
Иначе в Горна си изкарахме просто великолепно с Бели... Първо самото пътуване натам в петъчния следобед беше вълшебно!!! Минава се през гръбнака на Стара планина, която е много красива в този сезон. Отделно ииииии залезът, който виждах в огледалото за задно виждане правеше повърхностите на всички водоемчета, покрай които минахме, матово металически с гълъбов цвят!!! Та отспахме си с Бели и двете сутрини. Съботата бяхме на гости на снаха ми в къщата на нейните родители в едно близко до Горна село - пихме кафе, говорихме си, играх си с кучетата им - те в момента гледат 2 голдън ретривъра... А неделя, на връщане към София, се отбихме на гости и на по чай на вилата на Боби в с. Типченица, Ботевградско :lol: :lol: . Някъде малко преди 20 часа в неделната вечер акустирахме у дома..... При това на приготвена от Момчил вечеря и салата

- направо не знам кой като мен?!?!
Засега е това от мен!!! Хич не е малко де..... Чакам ви и вие да пишете!!!