Нека да си поговорим за МАЙЧИНСТВОТО...

Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Нека да си поговорим за МАЙЧИНСТВОТО...

Мнение от Kleo »

Там, където има „Ние“, всичко е възможно!

Из edna@netinfocompany.bg

(Провокирано от текстовете "Търсят се мъже" и "Мъж се намери да отговори", бел.авт)

На 8 февруари моите баба и дядо имат годишнина от сватбата.

Точно 72 години семеен живот! Звучи невероятно, нали?Невероятно е, но е истина!

Оженили са се рано – баба на 17, а дядо на 18, но никога не съм ги чула да се оплакват, че “ не са си поживели“, напротив. Казват, че заедно по-лесно са преодолели трудностите. А те, трудностите, са били много!

Моят дядо е най–малкият от петима братя. Всички вече са били женени и семейството е било голямо.

Сватбата им е била през 1944. Война! Всичките братя на дядо са били на фронта и той, като най – малък, е трябвало да остане и да се грижи за цялото семейство.

През септември '45-та стават родители. Но това е само началото на проблемите. Баба получава усложнения от раждането и едва не умира, същото става и с бебето.

С много усилия, търпение и молитви успяват да спасят детето, което на 3 месеца е тежало 1 кг!

След две години се ражда и баща ми, който на 10 години се разболява от „коремен тиф“. Казват им, че от 100 болни деца оцелява само 1! Но тяхното дете оживява!

След това идват болестите на дядо – хепатит, воден плеврит, тромбофлебит, рак. И всеки път е бил на ръба между живота и смъртта! И всеки път успява да победи! Но през цялото време има „гръб“, на който да се облегне – съпругата му.

Постигнали са много – къща, пълна с обич и деца – син и дъщеря, четирима внуци и 7 правнуци!

И до днес са заедно, един до друг. Дядо е „силният“, но когато баба иска нещо, винаги успява да го получи.

Всички много ги обичаме и им се радваме! Разговорите с тях са уроци за живота и за силата на истинското семейството! Защото там, където има „НИЕ“, всичко е възможно! И чудеса се случват всеки ден!

Автор: Екатерина Дадачева

Моето семейство е моята крепост
"Семейството не е за да си щастлив. То е отговорност"
За семейството и споделянето
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Много красива снимка, Деси. :954 :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Много е въздействаща, затова я постнах.

Днес моят син навършва точно 11 години и половина. Да ми е жив и здрав! И много щастлив!!!

Не мога да повярвам, че са минали толкова много години, откакто го родих...
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Майчинството за мен е и НАПОМНЯНЕ:

- напомня ми, че някога обичах да рисувам... че понякога рисунките ми дори си ги бива :1062
- напомня ми, че играта е част от Живота... че е необходимост и нещо приятно :1028
- напомня ми, че детето в мен е още живо... че и аз също обичам да играя на ел. игри :lol:
- напомня ми, че си струва да се погрижиш за другия човек с любов и нежност, с внимание точно към неговата личност и индивидуалност :940
- напомня ми, че обичта може да означава просто да споделиш с радост две порции спагети :222
- напомня ми, че и аз съм била ученичка... че съм писала домашни... че съм се вълнувала от неща като лексикони, НДП /най-добър приятел/, ВНЛ /вечна неразделна любов/...
- напомня ми, че една караница с майка ми не е означавало липса на уважение и разбирателство към тях, а по-скоро опит да отстоя себе си на всяка цена.

Благодаря за този дар в своя свят! Благодаря на сина ми, че всеки ден ми напомня кои са истински важните неща в живота! :1209 :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Алекс в първия му учебен ден, тук е едва на 7 години:

Изображение

А сега е вече в средата на пети клас. Как лети времето само!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Привет, привет :1216 Днес съм щастлива :1216 На гости ми е Сияна, малката ми племенничка :1216 В момента я гушкам и заедно гледаме ето тази руска приказка, с българско озвучение:

[youtube]7e_RrhgNeAc[/youtube]

[youtube]o6wdh1KZeW0[/youtube]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Извадки от книгата "Подсъзнанието може всичко за деца от 3 до 12 години" - Джон Кехоу и Нанси Фишер:

"Глава 7. Няма проблеми... има само възможности. ... Всеки проблем има решение. Уинстън Чърчил: "Песимистът вижда трудността във всяка възможност, докато оптимистът вижда възможността във всяка трудност." ... Нещата често се променят и то най-неочаквано. Това е важен урок, който трябва да си припомняме, когато нещата не вървят така, както бихме искали. ... Подходящи утвърждения: Винаги взимам правилното решение. Съществуват много решения. Аз съм умен и изобретателен. Всеки проблем си има разрешение. ... На децата трябва да се разрешава да поемат рискове, стига да не застрашават живота им. Трябва да им е позволено и да грешат, защото това е добър начин да израстват, учейки се от грешките си. Опитайте се да устоите на желанието си да им спестявате трудните ситуации, с които биха могли да се справят и сами. ... Лаура Дейвис и Джанис Кийсър: "Да вярваме в децата си и да ги оставим сами да намерят отговори на въпросите са два от най-великите дарове, които можем да им дадем."

"... ние трябва да ценим и хвалим не само резултатите, които децата ни постигат, но и усилията, които полагат." Например: "Ти наистина се раздаде на футболното игрище днес, Брендън. Въпреки че не спечелихте тази игра, трябва да си доволен от представянето си!" ... Това, което децата ви редовно си представят и повтарят, обикновено се случва. ... Ако детето ви се тревожи за предстоящ тест, бихте могли да го научите да си повтаря: "Ще се справя много добре! Ще се справя отлично! Аз съм много умен и ме бива!" ... Моите мисли са реална сила! ... "Обичам те - това е най-хубавото изречение, което може да се каже на едно дете. Още по-хубаво е да го накарате и то да се обича" - Диана Робова, преподавател по литература.
Публикувай отговор