Личен дневник - cchery

Споделено, откровено, съкровено
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Личен дневник - cchery

Мнение от Kleo »

Отговорите на вечните въпроси: "Какво искат жените?" и "Какво означава да си жена?"

Отговорите на вечните въпроси:

8 Март 2016

[img]http://media.metacast.eu/pictures/03_20 ... -11345.jpg[/img]

Една притча, която съдържа в себе си ценният отговор на въпроса "Какво искат жените?"

"Живял някога един крал. Веднъж попаднал в плен на своите най-големи врагове, които му поставили интересно условие, за да се спаси:

- Има само един начин да избегнеш смъртта. Трябва да намериш правилния отговор на един въпрос. Но тъй като той е изключително труден, ще ти дадем една година да намериш отговора. Сега ще те пуснем, но ако не се справиш със задачата, ще бъдеш посечен. И така, въпросът е: Какво най-много искат жените?

Върнал се кралят в своето кралство, разпитал всички жени там, но никоя не успяла да му даде смислен отговор. Вече се бил отчаял, когато един старец го посъветвал:

- Иди в старата гора и потърси вещицата, която живее там. Тя знае отговора, но те предупреждавам, че ще ти поиска много висока отплата.

Отишъл при вещицата и тя му казала:
- Да, зная отговора, но ако искаш и ти да го научиш, ще трябва да се ожениш за мен.

Погледнал кралят вещицата – стара, грозна, гърбава, мръсна, дрипава... и си помислил: „Не, по-добре да умра!". Но след като размислил и се посъветвал със своите рицари, кралят решил, че е по-добре да направи тази жертва, за да спаси живота си и кралството си.

Върнал се отново при вещицата, а тя като чула решението му да се ожени за нея, му открила отговора:

- Жените - казала тя - най-много от всичко искат сами да управляват живота си и да не им се пречи на свободата.

Това бил верният отговор и кралят спасил живота си, но трябвало да плати ужасната цена.

Вдигнали сватба и редом до краля застанала ужасната вещица. Но той, като истински рицар нито веднъж не показал своята неприязън и отвращение към бъдещата си жена. Дошла първата брачна нощ, но когато кралят влязъл в спалнята, неочаквано видял в леглото прекрасна млада девойка, а от вещицата нямало и следа.

- Какво става тук? - попитал той, а девойката отговорила:
- Задето се ожени за мен и ме търпя на сватбата, ще ти направя подарък - половината денонощие ще бъда вещица, а половината - девойка. Остава ти да избереш кога да съм вещица - през деня или през нощта?

Замислил се кралят. Какво да избере? Да го виждат през деня заедно с красивата девойка, а през нощта да трябва да спи с вещица, или обратното? Но след като мислил дълго, изведнъж казал:

- Оставям на теб да избереш кога каква да бъдеш.

Усмихнала се девойката и рекла:
- Затова, че зачете волята ми и ми даде свободата да избера каква да бъда, ще ти дам още една награда. Оттук нататък винаги ще бъда тази девойка, която сега стои пред теб.

И живели щастливо до дълбоки старини."

За всеки, който иска да накара жената до себе си да се чувства специална не само на този ден - намерихме най-правилния отговор!

А, ако сте решили да направите този ден празничен, ето и някои от най-исканите подаръци и тайни желания на жените:

- Изненада
- Романтика
- Хубава книга
- Билети за театър или кино (след като е осигурил кой да гледа децата)
- Огромен букет
- Еднодневна екскурзия до някое китно градче
- Спа уикенд
- Бижу

Една жена е жена в пълния смисъл на думата, когато може да бъде неподправена и щастлива всеки ден!

Честит Международен ден на жената!

[img]http://media.metacast.eu/pictures/03_20 ... -11346.jpg[/img]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Дес, страхотна притча!!! :922 :922 :922 Благодаря, че я сподели! :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа:Дес, страхотна притча!!! :922 :922 :922 Благодаря, че я сподели! :)
Радвам се, че приказката ти хареса, Ани! :329
ellyto

Мнение от ellyto »

И на мен много ми хареса притчата :) чудесна е :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Радвам се, Ели! :923

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Друго планирах като тръгвахме за насам. Но уви, възможностите ми да пиша и споделям впечатленията ми от Германия са определено ограничени откъм време. Затова ще се опитам да мина с нещо кратичко.

Полетът и настаняването ни в хотела в първия ден бяха напълно нормални и в реда на нещата. Полетът беше около час и половина.... прилично време, което човек долу-горе лесно понася. Аз лично исках да кацаме още в първите минути след излитането, но това са си моите страхове от летене със самолет. По-интересното беше, че в хотела нямаха нищо против да ни настанят още в 10 сутринта - знаете със сигурност, че чек-ин времето обичайно е в 14 часа. Е, тези казаха, че в момента, в който стаите бъдат почистени, ще бъдем настанени. И действително това беше в 10 часа. Оттам насетне нямахме друг вариант, освен да се "бухнем" в меките постелки и да подремнем малко, защото ставане в 3.45...... е нещо, което те кара да се чувстваш сериозно недоспал.

Следобеда на 1-и април отделихме на централната част на Мюнхен - Мариенплац. За втори път се намирам на това място (миналата година по това време летяхме за Париж с прикачване в Мюнхен - имахме 5 часа от единия до другия самолет) и да ви кажа, за втори път го намирам мрачно, тъмно, неприветливо, потискащо и неприятно. Миналата година температурите достигаха максимума си на 2 градуса Целзий :1150 , а тази - беше облачно и студено... макар и не почти до нулата. Е, да кажа - не ми хареса.

Все пак влязохме в местния музей на играчките, където видяхме интересни експонати от края на 19 и началото на 20 век. И завършихме с дълга разходка до Английската градина в града. Вечерята беше традиционна за нас, когато се озовем в чужбина - леб, наденица, чери и сирене :1069 :1069 ........ Може и да се смеете, но...... следващата вечер оставихме 65 Е в ресторанта, в който седнахме, което е обичайна, да не кажа малка сума за вечеря за четирима :oops: :oops: .

Вчерашният ден отпочна с неспокойния ми сън и събуждането със доста смазваща болка в гърлото и запушен нос.... :1044 :1044 . Даже и не знам откъде ми дойде. Вярно, предишната вечер, докато маахме крачоли из Мюнхен чувствах известна слабост и загуба на сила от време на време, но го отдадох на полета, ранното ставане, умората и недоспиването. Е.... не било това. И въпреки това, реших че няма да се държа обичайно... а се стягам. И така, направихме плана за деня и пуснахме крачкомера :lol: . Едва 5 км ни деляха от замъка Нимфенбург - лятната резиденция на баварските монарси. По начина, по който са решени разположението на двореца, крилата към него и предната и задната градина, през цялото време имахме чувството, че сме отново във Версай. :) Вътре, дворецът беше богато декориран, обзаведен в стила на Европейските монарси от 17-18 век, си изрисувани тавани, стени и орнаменти от позлатено дърво - въобще разкош!!! Градините бяха просторни, симетрични и отново присъстваше гранд канал :222 и езерата, както беше във Версай... въобще копирането беше ярко застъпено и изразено.

Връщането към хотела направихме отново пеша като се бяхме заканили да вечеряме в ресторант. На идване бяхме харесали една Хималайска къща - "Як и Йети" :D , но се оказа, че не приемат кредитни карти. По тази причина седнахме в един
индийски ресторант. Хапнахмеме доста вкусно и доволно........ пихме вайс-бира и се прибрахме в хотела.

Мюнхен ми хареса. Като град за живеене и спокойно съществуване, мога да кажа, че е епрекрасен. Що се отнася до "болната" тема напоследък, мигранти.... дали имаше или нямаше, няма как да кажа, но определено имаше забрадени жени на доста места. Дори на 1 ресторанта за бързо хранене ми направи впечатление, че имаше само мюсюлмани - явно си беше тяхно средище. Но дали е отсега, никой не може да каже. Интаче негрите бяха много, много малко. В Париж, в Италия, в Англия мога смело да кажа, че са 50 на сто. Но в Мюхнен ги няма.

Ачи това е засега. Много ми се спи, така че лека нощ!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте!!! Нашият марш из необятните Баварски равнини, хълмове, котловини и алпийски пейзажи продължава със страшна сила! :954 Днес видяхме малка част от олимпийската столица на Германия - Гармиш-Партенкирхен. Малко китно градче в подножието на Алпите, което далеч не е загубило от уютността и очарованието си поради факта, че преди време е приютило елита на зимния спорт и спорната журналистика. Красив старинен център, чиито нови постройки са така добре вписани в стила му, че... ако не бяха надписи като "Олимпийска зала" и т.н. трудно биха могли да бъдат "заподозряни" :954 , че са новички.

Следващата спирка от днес е град Фюсен, намиращ се на 5 км от границата с Австрия. В него има запазен бенедиктински манастир, който не е действащ. Но базиликата към него е изключително впечатляваща и красива - има малко снимки от нея в линка, който ще пусна долу.

И финална точка от днес - Швангау: малък град в най-южната част на Германия, в провинция Бавария. Цитирам от един сайт:

"Замъкът Нойшванщайн е основната забележителност в района около Швангау. Най-посещаваната туристическа дестинация в южна Германия представлява красив дворец от XIX в., който сякаш е изскочил измежду страниците на илюстрована книжка с приказки от братя Грим. В превод от немски името на замъка означава “Нова лебедова скала”.

Строежът на замъка започва през 1869 г. по поръчка на баварския владетел Лудвиг II Безумния, който е искал на това място, в подножието на връх Цугшпице да построи “Замъка на мечтите”. Кралят обаче не успява да види напълно завършената постройка. В залите на двореца са изложени картини, илюстриращи опери на Вагнер – “Парсифал”, “Лоенгрин”, “Тристан и Изолда’ и др.

Лебедът е любимата птица на Лудвиг II и на него са посветени голяма част от вътрешните декорации в замъка. Руският композитор Чайковски се вдъхновява от красотата на величествения дворец и околностите за създаването на балета ”Лебедово езеро”, а замъкът на спящата красавица, който е емблема на студиото за анимационни филми “Уолт Дисни”, е взаимстван именно от Нойшванщайн."

Както ни обясни екскурзоводът, да наричат Лудвиг 2 "Безумния" е било удобно на някои хора и особено на депутатите от местния парламент. Всъщност Лудвиг е бил доста ерудиран, с афинитет към културата и особено музиката на Вагнер. Дословно предадено, Нойшванщайн е еманация на цялото творчество на Вагнер, пресъздадена със средствата на архитектурата. Изключително красив и отвън, и отвътре!!! Има какво много да се пише за него, но нямам това време в момента.

Пускам линк с избрани снимки от всичките ни дни досега: снимки - искрено се надявам да можете да ги виждате. :)

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте. От днес нататък та до петък :) вероятно няма да имам интернет. Затова едва ли ще мога да продължа с "репортажите" тук. Поради тази причина ви пускам колекцията от видеа на местата, които сме минали досега. Е, не са всички места, но и няма начин как да ги кача и опиша всичките:

[youtube]LsXAO8fM4xU[/youtube]

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ей, Анюшка, кога си идвате в БГ? :922
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Германия, Мюнхен - ден 1

Мнение от cchery »

Ами...... вдъхнових се!!! :954 Всъщност Верката ме вдъхнови с нейната фотоистория за Тоскана. Затова отпочвам и аз с Баварски приказки! :954

Мюнхен - ден 1

Покрай пътуванията ни из Европа, съм се сдобила с маниера на възрастен човек (не че съм малка, де), а именно да си създавам традиции.... Слава на Бога, ритуалите ми са все още малко :1062 . Та една от "традициите" ми е да снимам Коко и Бела пред гишето за пускане на багажа на летище София..... не че има нещо в това - просто ми носи удоволствие и си го спазвам. И така - часът е 4,45 на 1-и април 2016, и няма лъжа и измама - ние ще летим към Мюнхен:

Изображение

Полетът е сравнително кратък, изключително спокоен откъм турболенция и ние правим първите си за 2016 г. крачки на летище Мюнхен. А съвсем първите крачки на това летище осъществихме миналата година по същото време - на път за Париж. Успяхме да се сдобием с карта за градския транспорт на Мюнхен на черната борса :1062 :1062 . Всъщност, докато се суетяхме около автомата за карти и билети, един гражданин :mrgreen: дойде и ни пита дали имаме нужда от еди си каква карта, която той е закупил и ползвал до този момент, но повече няма да му трябва, т.к. му предстои да лети... И така - това беше същата онази карта, която и ние искахме да си купим, но я взехме на половин цена :1062 :1062 . Най-интересното е, че човек влиза във влака (това, с което се придвижихме от летището към центъра, не беше метро, а влак) без да се чеква никъде, сяда и си пътува. Картата служи само, ако мине проверка. Т.е. можеш просто да си се возиш и да разчиташ, че няма да те хванат. Нас не ни провериха нито веднъж. Но... стига с приказките - имам толкова много снимки, че предпочитам тях да споделя :954 .

Мюнхен ни посреща мрачен и смръщен... ще вали. И е студено. Пак. :1139
Изображение

Героите са уморени, а някои - повече, но винаги ще намерят място и време за едно бързо похапване :1062 :
Изображение

Мариенплац е е централният площад на Мюнхен. Кръстен е на Богородица, която е покровителка на Бавария и на която гражданите на Мюнхен са възлагали надежди да ги спаси от избухналата през юли 1854 година епидемия от холера. И миналата, и тази година, Мариенплац направо ме смаза. Оловното небе, потъмнелите от вековете фасади на сградите, тясното пространство, обрамчено от острите кули на сградите.... Мариенплац хич, ама хич не ми хареса!!! :-| Но такава ми била съдбата:
Изображение

Виж, интериорът на Heiliggeistkirche е къде-къде по-светъл и обнадеждаващ - дори взехме участие (за кратко) в службата :222 :
Изображение

Денят беше такъв, че недоспали, уморени и попремръзнали в Мюнхенския студ, нямаше начин да се дивим на чудесата, които виждаме... Или пък да видим безкрайно много такива. От миналата година бяхме обещали на децата да посетим музея на играчките, който се намира на Мариенплац. Така и сторихме - по-долу пускам серия от снимки от този музей. Част от играчките ми изглеждат примитивни от "камбанарията" на моя 21-и век. На други се дивя на достоверността, с която са изработени, а най-вече - проявеното завидно търпение за малките детайли:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

С днешна дата куклите на нашите баби изглеждат.... доста сковани:
Изображение

Но не бързайте да злорадствате, ето я предшественичката на новата ера, формите и разкрепостеността...... самата тя - Барби :D :
Изображение
Изображение

И нещо интересно (поне за мен) - комплект за часа по рисуване :1062 :
Изображение

Решихме да разгледаме Английската градина на Мюнхен. Това е парк, разположен на западния бряг на река Изар. Предназначението на парка първоначално е да предоставя възможност на войниците да се обучават в земеделие и да си почиват. Месеци по-късно е отворен и за обществеността. Английската градина в Мюнхен е най-големият градски парк в Европа. Основните атракции включват две градини, китайска пагода, японска къща за чай и храм в гръцки стил, Моноптерос. Подозирам, че лятно време е изключително красива - зелена, чиста и огласена от птичи песни. Но .... в сумрака на 1-и април 2016, настроението ѝ (ни) беше по-скоро минорно.... И въпреки това, човек, ако е настроен правилно, би открил красотата навсякъде..... аз я намерих в патиците :1062 .. Е, майтапя се, естествено - но въпреки това една от тези птици беше изключително красива:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

А на долната снимка ми харесва палитрата от цветове, която дърветата, водата и отраженията във водата създават:
Изображение

И нещо любопитно... на гражданите на Мюнхен, и по-специално онази част, която е запалена по сърфа, не им се налага да бият път до големите вълни по океанските брегове. В близост до един от малките мостове над река Изар в Английската градина, те упражняват това си хоби в градски условия:

Изображение
Изображение

Германия - Мюнхен, ден 2 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 120#p50955" onclick="window.open(this.href);return false;
Германия - Фархант и Линдерхоф, ден 3 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 120#p51059" onclick="window.open(this.href);return false;
Германия - Гармиш-Партенкирхен, Фюсен, Хьоеншвангау и Нойшванщайн, ден 4 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 120#p51060" onclick="window.open(this.href);return false;
Германия - Ландсберг ам Лех, Хьохщетд, Нойбург, ден 5 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 120#p51109" onclick="window.open(this.href);return false;
Германия - Ротембург об дер Таубер, ден 6 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 114#p51114" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от cchery на 22 Апр 2016, 15:28, променено общо 4 пъти.

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Германия, Мюнхен - ден 2

Мнение от cchery »

Мюнхен - ден 2

Голямата изненада на този ден беше силната болка в гърлото, с която се събудих и подпиращите ме под челюстите лимфни възли.... Знам, че това не е най-доброто начало на никой разказ, но... едва ли скоро ще забравя тази "изненада". Легнах си абсолютно здрава и тотално ентусиазирана за двореца, който ни предстоеше да видим, а наместо това трябваше да ровя из запасите с хомеопатия и да се чудя как да се спасявам :???: . Да не говорим за бъдещите ми творчески планове по отношение бирите, които трябваше да опитам и изпия - все пак бяхме в Бавария!!! :221 :221 Съвсем малко ще удължа тази "история" като кажа, че изпитах неимоверни трудности да си купя сода бикарбонат от магазините.... Не че не продават. Просто по някаква странна причина, в Германия содата не е известна като............ сода :1062 :1062 ..... и въобще не ми идваше на акъла като какво аджеба е позната... Не, не става въпрос за превода на тази дума на немски. То даже и на английски не се сещах как е... И все пак..... Citron - ако някога ви се наложи да лекувате ангина в Германия, непременно търсете Citron в магазините и мажете гърлото до откат - гарантирам ви, че след 36 часа ще сте годни за нашествие по немските замъци! :1062 :1062

И така - в ден втори плануваното ни посещение в големият технически музей в Мюнхен отпадна. Едно заради мен и болящото ме гърло, и второ - ....ъъъ.. тук може и да не повярвате, но Коко и Бела бяха кацнали в Германия с домашните си :955 :955 ...... Да, Коко имаше да решава 139 от всичките 140 задачи :955 , които госпожата му по математика беше дала за решаване през втория срок. А Бела имаше да прочете 1 детска книжка на английски, да извади и преведе новите думи от нея и съответно да ги напише по 10 пъти :1140 :1140 :1140 .... Голям майтап, наистина!!! Да правиш Европейско турне по време на пролетната си ваканция и да имаш тонове домашни :1069 :1069 .....

Все пак, към обяд вече бяхме годни за инвазия над Нимфенбург: (Nymphenburg) - Селището на нимфите . През 1663 г. херцогиня Аделаида фон Савойен построила сграда на подареното от мъжа ѝ място покрай Мюнхен. Тази сграда била предшественик на замъка Нимфенбург. В началото на ХVІІІ век била разширена от двете страни с обитаеми пристройки, а външната фасада била променена във френски стил. Така скромният дворец се преобразил в просторна, елегантна лятна резиденция.

Разстоянието от нашия хотел до Нимфенбург е около 5 км и тази скромна цифра го превръща веднага в път, а не просто разстояние... И четиримата обичаме да ходим пеша, а и по този начин успяваш да се потопиш и да усетиш атмосферата на града. Готови... старт на пътешествието из Мюнхен. Този път температурата навън се е покачила, а слънцето се усмихва се по-осезаемо.... Захвърлили сме зимните якета.

Изображение
Изображение

Няма лъжа, няма измама... все пак сме в страната на Мерцедес.... Баварише машине си джитка по улиците и без това - нямаме нужда от специален шоурум....
Изображение

На 250 метра от двореца, решаваме, че е време за кафе и сладолед.... и сядаме в 1 страхотна сладкарничка в тихия жилищен квартал със същото (май същото! :1062 ) име .

Изображение
Изображение

Добре де, кафето се преобрази на бира :221 :221 .... Все пак 12 часа беше минало.... значи е време за ...... бира!!!

Ето как ни посреща Нимфенбург - изглед към парадния вход на двореца както и градините пред него:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Когато фонтанът работи, е още по-красиво!
Изображение

Белушка дава разрешение да влизаме и да гледаме красотата и разточителността на баварските херцози:
Изображение

Изображение
Изображение

- Един танц, принцесо! :954
Изображение
Изображение
Изображение

Стаята с портретите на красавиците:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Градината/градините, които са зад сградата на двореца са не по-малко впечатляващи.... Говоря в множествено число, защото... пространството е голямо (не го наричам огромно само, защото съм виждала Версайските градини :1062 , но вярвайте ми и Нимфенбург има с какво да се мери), изключително добре оформено и в него се намира и Ботаническа градина. А самото оформление, наличието на Гранд канал и езера... е, аналогията с Версай е не само неизбежна, а напротив - нарочна! :954

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ботаническата градина:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И малко от "автомобилния" парк на херцога и херцогинята или каквито са там..... собствениците на Нимфенбург, Бавария.... и Германия. Да не ви пука че автомобилния парк се състои от карети, шейни и портрети на любимите коне :1062 :1062 :

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Винаги съм се дивяла на детайлите, с които са украсени фасадите на барокови и ренесансови сгради, а в случая - каретите:
Изображение

Изображение

В едно от крилата на Нимфенбург има музей на порцелана. Не мога да ви кажа произхода на посудата :1062 , които видяхме, но някои от тях бяха със сигурност майсенски порцелан. Да.... аа..ъъ.... майсенски порцелан - ако нищо не ви говори или само смътно ви шепти..., е и аз бях така - чула-недочула, но това е най-прочутия порцелан, който не е с произход Китай! :954

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Има още какво много да се говори и разкаже за Нимфенбург.... но в крайна сметка, най-хубавото на споделянето е недоизказаното.... онова, което ще подсили слабичкото чувство вътре в душата и от него ще израсте чудно любопитство и желание човек сам да види всички тези красоти!!! :954 :954

Я някои хора са себе си независимо къде се намират :221 :221 :221

Изображение
Изображение
Изображение

Предстои (някога, но не сега :lol: ) пътешествието из приказния свят на Нойшванщайн и Линдерхоф! :954

Още снимки - https://goo.gl/photos/wQwo58KSJxCVC9SXA" onclick="window.open(this.href);return false;

Германия - Мюнхен, ден 1 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 105#p50951" onclick="window.open(this.href);return false;
Германия - Фархант и Линдерхоф, ден 3 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 120#p51059" onclick="window.open(this.href);return false;
Германия - Гармиш-Партенкирхен, Фюсен, Хьоеншвангау и Нойшванщайн, ден 4 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 120#p51060" onclick="window.open(this.href);return false;
Германия - Ландсберг ам Лех, Хьохщетд, Нойбург, ден 5 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 120#p51109" onclick="window.open(this.href);return false;
Германия - Ротембург об дер Таубер, ден 6 - http://forum.metsababa.net/viewtopic.ph ... 114#p51114" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от cchery на 22 Апр 2016, 15:28, променено общо 1 път.

Публикувай отговор