Ей тази търсех всъщност, но не я открих електронна.dexter написа:Ето тази книга препоръчвам с две ръце
Може утре да се поразходя да си я купя, заедно с "Мари-Брит ...", че имам
още 4 дни ваканция

Ей тази търсех всъщност, но не я открих електронна.dexter написа:Ето тази книга препоръчвам с две ръце
Днес приключих с Радичков. Като междувременно прочетох и "Всеки ден в Тоскана" на Франсис Мейс.cchery написа:Аз продължавам с книгите от списъка за лятото за 8-и клас .......... Радичков - "Нежната спирала"![]()
..... Е, ако не друго, то поне знам защо Коската я чете трудно и с известна досада. Твърдо вярвам, че дете на 13 години, живеещо в 21-и век в България, не може да влезе "под кожата" на Радичков и да го разбере. Поне в разказите, които прочетох дотук - "Автострада", "Шипков храст", "Дефилето"... За мен е интересен. Даже..... почвам да ставам и леко раздразнителна, но в хубавия смисъл на това състояние.... защото съм аха на крачка от момента, в който ще разчета, ще разгадая, ще разкодирам Радичков, но все не успявам...... Това "негово бягство" възбужда интереса и любопитството ми и продължавам да чета.
Чудесно, ако ще мога да го кача на телефонаdexter написа:Ver, ако не си купила все още "Възвишение", мога да потърся файла на компютъра вкъщи и да ти го пратя.
Обожавам Кинг и стила му.dexter написа: "За писането: Мемоарите на занаята" на Стивън Кинг. Хареса ми, аз съм почитател на Краля.
Радвам се, че си се обогатила, Чериcchery написа:Днес приключих с Радичков.... история няма - по-скоро изводи, усещания, при това не описани с епитет и съществително, което то да пояснява. А с картини. Глаголи, употрепени тотално извън прекия си смисъл. Метафори за които не мога дори и да се сетя, че са възможни. Невероятно привлекателни описания на иначе тотално грозни природни картини...Прочетох себе си..... Радвам се, че имах тази чест.
Ми не знам дали ..... ще ти хареса. Все пак е битова... Радичков не бяга от съвсем земното, от селото, от калта - ама буквалната кал, която е студена и цапа... От друга страна - никой няма начин да знае как ще му въздейства дадено четиво, докато не се обърне към него.Ver написа:Радвам се, че си се обогатила, Чериcchery написа:Днес приключих с Радичков.... история няма - по-скоро изводи, усещания, при това не описани с епитет и съществително, което то да пояснява. А с картини. Глаголи, употрепени тотално извън прекия си смисъл. Метафори за които не мога дори и да се сетя, че са възможни. Невероятно привлекателни описания на иначе тотално грозни природни картини...Прочетох себе си..... Радвам се, че имах тази чест.
Звучи като да ми хареса
Не съм чела Радичков.
Да, наистина.... има някаква такава тенденция около ми.Ver написа: Ей така, чета и изведнъж нещо такова ми се набива в очите
Явно сега очите ми това виждат