Пролет, Лято, ЕСЕН, Зима - радваме се, че ни ИМА /спам-тема/

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Пролет, Лято, ЕСЕН, Зима - радваме се, че ни ИМА /спам-т

Мнение от cchery »

Здравейте. Вече официално сядам да пиша както трябва :1062 .

Първо да кажа, че ние тази събота и неделя посетихме едно шато, на което често се каним, т.к. минаваме покрай него. Но за какво иде реч и малко снимки съм качила във ФБ-то. Който има желание да прочете и да разгледа, моля: https://www.facebook.com/profile.php?id ... nref=story" onclick="window.open(this.href);return false;

Другото..... като се прибрахме вчера, отидох да закарам Бели на тренировка и после драснах при една приятелка в Надежда :1062 . Тя имаше РД, но междувременно беше и на сбирка на Хербалайф. И тук имам въпрос: някой има ли впечатление както от фирмата Хербалайф, така и от продуктите им и въобще - нещо да ме въведете?! Направиха ми там едни замервания с уред на база килограми, ръст, години и мускулно-скелетна маса, та..... Оки, някои от категориите, които получиха стойности след това замерване отговарят напълно на моментното състояние на организма ми. На други - като процента вътрешни мазнини (тези около органите) се чудя дали да вярвам. Тези мазнини излязоха 5%, което е висока стойност. Абе, ако някой знае нещо, да пише, моля :954 .

Сега по темата - Емка, това, което си описала в поста си, е картинка, която не ми е чужда. Нямам съвсем ясен спомен (вече) от първите стъпки на Коки в училище, но като цяло - той имаше доста какво да доизкусурява като темпо на писане, изчерпателност, концентрация, подреденост. А ако си припомня "уменията" му за създаване на текст, то значи да побелея втори път :1069 . Но.... всичко тече и всичко наистина се променя!!! И най-прясното, а и очевидно доказателство за това са изминалите "матури" за 7-и клас, където точно на съчинение Коки получи оценка 5,70.

Колко съм викала с Коки не помня с точност, но колко съм се ядосвала и продължавам да се ядосвам с Бела, мога да разкажа така че да отегча и най-добрия слушател. И досега, в 4-и клас тази моя любима Белания :954 продължава да се размотава по цели следобеди у дома (тя не ходи на занималня вече втора година) и когато аз си акостирам към 17 часа се почва с един и същи театър. Не само един и същи театър, но и... с една и съща постановка - вече четвърти сезон :1062 :1062 . Не е готова с домашните, за което има почти идентични оправдания - почивала си била (което много рядко е истина), не можела да се справи с някои задачи (което въобще не е истина :lol: ), не била сигурна как точно да отговори :plezya se :plezya se :plezya se и ей такива цяяяяяял кашон. И се почва тепърва в този час да се пишат домашни с ред сълзи и още толкова сополи. Защото отначало аз помагах, но когато усетих, че ме пързаля, отказах...... и оттогава у дома сме неволни почитатели на родопската гайда - тя реве, аз бия тъпана :1140 :1140 . Това, между другото, почна още в началото на първи клас. Дали е съвпадение с Криско, защото и той е второ дете, както Бела при нас, не мога да кажа. Но искам да бъда пределно ясна с едно - никак не ги чувам тези неща за първи път :221 :221 . Ако ми е позволено да дам съвет, Емка, прояви търпение. Точно толкова, колкото и твърдост си приготвила! :!: И не отстъпвай. Но и щади психиката на Крис. Той няма как да е като кака си. Никога! Прегръщам те :922 и винаги съм насреща да те чуя, когато имаш нужда!

Нелка, страхотно си описала вашата вечеря на брега на морето - май във ФБ-то прочетох за регатата, залеза и всичко останало :954 :954 . Звучиш доста добре в този си постинг! :923 А пък това за Ботев - а..ъ... ами много се извинявам, но кому е нужно да се усложнява прекрасния изказ и напълно ясни внушения на Ботевата поезия и проза (доколкото я има). Някой си няма работа ли?!?
Нели написа: Чери, само мога да те поздравя за това, което илюстрира снимката. Това е един от най-хубавите начини за заспиване. :954
Благодаря! Боря се да се превърне в навик, в желание, в необходимост от доста време..... Вярно е, че снощи беше неделя вечер, все пак..... но.... може би с тези отделни малки победи, ще обърна хода на войната :954 .

Дани, дано по-бързо да се оправя Боби. Между другото, математиката за първи клас е далеч от мисленето на децата на 7 години. Аз продължавам да се обърквам с единици, десетици и т.н. Сигурна съм, че Боби ще има своя собствен и уникален талант - няма значение, че не е математика. :923 Виж за Мими - ами ..... не виждам начин без да учи думите на английски да изкласи при положение, че всичко ѝ е на този език :D :D .... Ще разказваш как е. Аз имам първи впечатления от ТУЕС - доста положителни на този етап, но ще пиша друг път.

Чао, засега от мен.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
danid
Философска система

Мнение от danid »

Добро утро, някакъв съвет какво да давам след вирусчето, доста отпаднал е все още и няма апетит? На моменти му се гади при вида на храна и хапва по малко, макар че сутринта си поиска и детска закуска след филийката.

Това с протакането на задачките за домашно няма общо с поредността на детето, Боби не ми прави подобни проблеми, но според мен е по-добре да ходи на занималня детето. В къщи има повече разсейващи фактори. Вярно доста време се получава в училище, но ползите ми се виждат повече, като да не пиша аз домашни :221

Виж първото е на принципа - не оставяй днешната работа за утре, ако можеш да я оставиш за други ден... Лошото е, че май в началото не беше така. Не знам кога се промени, вярно е обаче, че до 7 клас и без много усилия успяваше и според мен така се плъзна по тази плоскост. Аз бях същата, затова я гоня много, но успехите не са много засега. Ще се справи, дори да е пропуснала, когато нещо и е интересно се рови и чете, но пусто малко неща са и интересни...

Чери, радвам се, че ви се харесва ТУЕС-а. Засега повечето отзиви от там са добри.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

danid написа:...... но според мен е по-добре да ходи на занималня детето. В къщи има повече разсейващи фактори. Вярно доста време се получава в училище, но ползите ми се виждат повече, като да не пиша аз домашни :221
Единствената полза, която аз виждам от занималнята, е баш тая - да не пише родителят домашните вечер :221 . Ама забележи, че тя е полза за възрастния...., т.е. фокусът отново не пада върху детето... Селави!

Ха, добра вечер. Днес позахладня, а?!? Мда.... така е било и така ще бъде. Но за сметка на това, ако човек си вдигне носа от тревогите и тясното пространство на затормозената душевна килия, то ще има възможност да се наслади на изключителния театър, който увлича във вихрен танц есенните листа. Аз тази сутрин тичах под такъв спектакъл и отново времето и неговата стихия бяха в синхрон с моята собствена :lol: :lol: . Беше много великодушно от страна на природата да ми предложи едничка милост - момент на красота, която да облекчи бягането.... :plezya se . Но това са си мои решения и мои терзания. Казах, че ще тренирам плътно до маратона и го направих. Сега следват 3 дни почивка и после...... най-много да ми дойде МЦ и да овапцам всичко в неделя :955 :955 :955 .

Днес беше дебютът на Коки в новия му тим - Елит-София. Пуснаха го дори титуляр. При това на нова позиция. Справи се. Издържа. И смея да твърдя - доказа се...... само за днес обаче. Всичко предстои!

Аз пък получих одобрение на проекта за картина за изпита по рисуване в събота. Най-сетне, алилуя!!!! :1062 :1062 Обаче колко много имам да я дооправям, просто не е истина. А как не ми иде отвътре......

И вижте на какъв интересен кестен попаднах тази сутрин:

Изображение

Изображение

Есен е..... все пак!!! :1099 :1099 :1099
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Хубаво, сочно, зряло, оранжево настроение в октомврийската сряда-вечер :940 Време за кафе с мляко, с лъжичка какао за разкош... Време за домашен уют и ухание на шоколадов сладкиш... Време и за горещ чай от билки, брани през лятото... Мигът на топлината и тишината. Просто ... вкъщи. След работата и многото хора.

Изображение
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Време за люта раЧия и възкисела салата от айсберг и домати, пресолено пиле и студена бира, размаз пред ТВ-то и липса на всякаква мисъл....

Аз рисувам...., а децата често-често ме подпитват защо моят женски портрет има я мустаци, я косми над устните, и защо ябълката в горния десен ъгъл няма и листенца......... за инфо - ябълката трябва да е луна....... :126 :126 :126 :1069

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

:1119 :1005 :1009 :1005 :1119

Честит рожден ден, Жорко! Бъди все така упорит, самостоятелен, изпълнен с мечти и желания, постигащ...! Обгрижвай и пази онова малко зрънце обич, с което си дошъл на този свят...! Зори, честита ти десетгодишна гордост! :) :922

Зори, за теб и твоя ангел: :)

[youtube]ueiOqaSvHp0[/youtube]

Ver

Мнение от Ver »

Добрютро :529
Нещо не съм писала отдавна.
Не съм чела, назад в внимание, но
виждам, че Нели се събужда за живот :923

Тази седмица при нас беше брутална.
Ава направи най-сериозния пристъп до сега, който
ме накара да отидем на консултация с пулмолог,
който пък в косвен текст ни каза, че сме неглижирали
проблема и детето има астма.
(А преди това правим снимка, и Джи Пи-то
заявява - пневмония и единствения въпрос,
който си зададе, беше кой антобиотик да
сложи, което беше без нзачение, защото
така и не дадох).

Смесени чувства бушуваха вчера у мен.
Днес си казвам, какво толкова да сме закъсняли,
тя е само на 9. Организма се подновява и расте непре-
къснато. Както е дошло, така ще си отиде.
Започнахме терпия. Леко-полеко пооправя
дишането.

2-ра серия: Мони. При нас винаги е сериал.
Докато се суетях с Ава, забравих че имам и друго
дете. При нея без задух (слава Богу!), ама яко свирка.
Сега ще ходя за ряпа и Бронхиалисхил.
Класика :126

От години не са боледували, че съм забравила какво се прави ...
А, междудругото - доволна съм от ефекта на вендузите.
Взех си един комплект и ги действам. Работят, като антиперитици,
наред с другото. Не съм разцъкала всичко (то си е цяла наука),
слагам само на гърба.

Друго нещо ...нищо не ми идва.
Ще ме прощавате за скапания пост :1062 ,
ама това е положението :1139
Другия ще е по-добър :)

Хубава събота на всички!
Изображение
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Верче, според мен лекарите често пресилват нещата, донякъде заради лична изгода, а донякъде защото в практиката си срещат всякакви хора, включително и някои откровено безотговорни родители. Стискам палци да се оправите скоро.

А ние днес с Ани сменяхме един щепсел. Освен техничарската игра с отвертките, мама начерта ел.схема и разказа за влюбения електрон, готов да преодолее всички препятствия (т.е. реотана), за да стигне до протона. Сега тя има основни познания по електротехника (знае, че стъкло, порцелан, дърво, гума и пластмаса са изолатори, а металите и водата - проводници; има най-обща идея какво е ток, как работи и как да се пази), а освен това много се забавлявахме. Отново се убеждавам, че няма твърде малка възраст да се научи нещо, има неподходящ начин да бъде представено. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, браво на теб и на Ани :326

Аз в момента съм заобиколена от три здрави и радостни деца :1216 - синът ми и двете ми племеннички :1028

Вкъщи е чисто, цяла сутрин с Алекс чистихме и подреждахме. Уютно е, уханно е, прекрасна неделна сутрин /все още/. А сега е и шумно, и щастливо, хубаво ми е с три деца около мен. По-късно ще им правя пълнени чушки, но сега е време за забавления.

Вчера предостатъчно учихме с Алекс - помогнах му с домашните по ЧП /задачи за движение и скорост/, БЕЛ /четене и коментиране на текст/ и математика /степенуване/.

Вечерта ще си напиша и седмичната астро-прогноза, ще се изкъпя и ... ще съм напълно готова да почна новата работна седмица!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет, момичета! :954

Верче, как е положението към днешна дата?
Като те почетох веднага се сетих за компреса с мас и ракия, който точно ти ми беше препоръчала миналата зима. Направих си мас вкъщи и го пробвахме, доволна съм. Реших да те подсетя за него. Стискам палци да се оправяте бързо! :923

Аз не съм писала отдавна и то съвсем умишлено.
След като се прибрахме от България и еуфорията отмина, отново ме налегна носталгията както всеки път... Но този път ме "държа" доста продължително време и със сигурност нищо весело нямаше да успея да напиша... :???:
Но вече се справих с това положение.
Учебната година си тече, учим, пишем домашни, вече и Мартинчо носи домашни вкъщи... :plezya se
От миналата седмица започнахме да посещаваме и Българско училище в събота.
Гого най-сетне започна така мечтаните и все отлагани тренировки по футбол и е много щастлив.
Другата седмица чакаме шефовете. А вятъра на промяната отново започна да се усеща, нямам търпение да се превърне в буря :lol: ! Ако преди около 2 години само мисълта за евентуална промяна всяваше в мен страх и паника, то към днешна дата я чакам с огромно нетърпение и широко отворени обятия! Колкото по-бързо се случи - толкова по-добре! Вече вярвам и знам, че всяка промяна е за добро!

До скоро, момичета! Всичко най-хубаво на всички Вас! :329
Никога не е късно за ново начало!
Ver

Мнение от Ver »

Ванчето написа:Верче, как е положението към днешна дата?
Като те почетох веднага се сетих за компреса с мас и ракия, който точно ти ми беше препоръчала миналата зима. Направих си мас вкъщи и го пробвахме, доволна съм. Реших да те подсетя за него. Стискам палци да се оправяте бързо! :923
Благодаря Ванче, по-добре.
Имаме инхалации за 5 дни назначени,
с тежката артилерия (вентолин и пулмикорд).
Тя не е за мас и ракия, защото отключи някакъв
асматичен задух. Иначе компреса е супер,
за случаите на настинка/грип/бронхит.

Носталгията е силна, но когато семейството
ти е при теб се понася, нали :923
Публикувай отговор