За книгите

Публикувай отговор
Аватар
dexter
Философска система

Re: За книгите

Мнение от dexter »

Аз продължавам с криминалната поредица на Ю Несбьо за инспектор Хари Хуле - намирам се в нещо като пристрастяване :lol: . Но в момента съм на последната книга, така че освобождението е близо :plezya se . Книгите са на приливи и отливи - някои са доста добри, други - не чак толкова. На места Несбьо направо се е олял в отклоненията и описанията. Но като започна да чета и не мога да спра - вече около 10 дни си лягам около полунощ и през деня съм като улучен самолет :). Да не говорим къде ми отива мотивацията да седя на работа.....
Междувременно прочетох и едно фентъзи, "Кръчмата на Калахан", на Спайдър Робинсън, но не ми хареса, така че няма какво да го коментирам :).
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

"Възходът на свръхчовека" - Стивън Котлър, изд. Вакон - НЕ СИ Я КУПУВАЙТЕ. И не си губете и времето да четете. Очаквах - много очаквах от нея, но уви. :???:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Миналата седмица внезапно ми дойде една добра идея, която искам да споделя с вас. Понеже прекарвам известно време през деня като вървя до работа или се возя в градския транспорт, се сетих как да си уплътня качествено времето :). Ще слушам аудиокниги през мобилния си телефон :idea: ! След едно кратичко изучаване на мрежата се оказа, че възможностите за подобен род забавление не са кой знае какви, ако искам книгите да са на български. Все пак намерих един сайт, на който има качени аудиокниги, слушат се онлайн (това предполага наличие на мобилен интернет). Ето го и сайтът, ако решите да се възползвате:

http://zaknigi.com/catalogue/15/

Има няколко книги на Тери Пратчет, с удоволствие ще си ги припомня. От вчера слушам "Дамата с карамфилите" на Арчибалд Кронин - много харесвам автора (стига да не е някоя от депресивните или лекарските му книги, които са чудесни, но четенето на повече от една не ми понася :)). А тази дори не я бях чувала. Не е лоша, Кронин пише много елегантно, макар че сюжетът според мен е предвидим :).
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Изображение

Това чета в момента. Разказ в полу-художествена форма за войната в Босна и Сърбия от преди 25 години. Изключително тежък материал за четене. Особено преди заспиване.... Ето с какво свърших снощи - едвам "приспах" съзнанието си след това (цитираното е от края на реално проведен разпит на сръбски доброволец - участник в обсадата на Сараево, 1992-1995 г.):

Изображение

Ето какво откривам като реценция за тази книга в един сайт: “Аз още броя дните” е роман за войната. Онази война, която почти е потропала на вратата ни. Онази война, за която си затваряме очите, за която не се говори в училищата, която е белязала нашето поколение на един хвърлей място, но за която това наше покoление не знае нищо. Защото няма кой да ни каже, кой да ни разкаже. Защото обръщаме поглед на другата страна и се правим, че не забелязваме......" - Милена Ташева, от сайта http://azcheta.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа: Ще слушам аудиокниги през мобилния си телефон :idea: !
Той Стивън (Кинг) ти го каза одеве :1062
Ох, аз пък нищо не искам да слушам,
освен хубава музика отвреме-навреме ...
Обичам тишината :) и ромона на собствения си глас,
когато чета на глас :955
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Не вярвах, че ще ми се получи с аудиокнигите, вчера като започнах, ми беше малко трудно да се съсредоточа и да следя историята. Да не говорим, че чувам жената, която чете как преглъща и как разгръща страниците на книгата :lol: . Но постепенно свикнах, текстът ме увлече и днес основният проблем е да внимавам да не ме отнесе някоя кола докато пресичам. Колкото до тишината - няма такова нещо по варненските улици :plezya se.
Чудя се дали някъде не набират доброволци за създаване на аудиокниги, би ми харесало да участвам :).
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа: Чудя се дали някъде не набират доброволци за създаване на аудиокниги, би ми харесало да участвам :).
Аз много обичам да чета на глас :)
Айде!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Веднага ви казвам къде вероятно ще имат нужда от нежните ви гласчета:

Читалище "Луи Брайл" в София, намира се на пл. Славейков 1.

Много незрящи хора слушат книгите си. Както и доста от тях предпочитат не технически електронен четец, а истински, живи хора, да им четат. Не зная дали се плаща или е доброволен труд, но ви дадох насока - обърнете се към слепите.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Деси, идеята е добра и благородна!
---
Аз прочетох една много свежа книжка на
Г-н Дал - "Моят чичо Осуалд"
[img]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... _mUJrpLr0a[/img]
Много се смях! :1062
Откачени идеи му идват,
признавам си :)
Затова го харесвам :524

---
А Фредерик Бакман е написал нова книга!
http://www.simonandschuster.com/books/A ... 1501160486" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://d28hgpri8am2if.cloudfront.net/bo ... 486_hr.jpg[/img]
Дори на знам дали да чакам да я преведат!
Толкова го харесвам :524
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Ver написа:Деси, идеята е добра и благородна!
---
Аз прочетох една много свежа книжка на
Г-н Дал - "Моят чичо Осуалд"

Много се смях! :1062
Откачени идеи му идват,
признавам си :)
Затова го харесвам :524

---
А Фредерик Бакман е написал нова книга!
Вер, благодаря за идеите :923 ! Тази книжка на Дал ми отлежава на четеца от около 2 години и все не посягам към нея. А в момента ми трябва нещо смешно-весело, че май ме е налегнала лека форма на депресия :oops: .
Много се радва на новината за Бакман, и аз съм от фен клуба му :221 !
Аз чета бавно и полека "Паралелни светове" на Мичио Каку https://www.goodreads.com/book/show/13617489. Опитвам се да си повиша коефициента на интелигентност, но по мое мнение не успявам :plezya se . Хем не разбирам добре за какво се говори в книгата, хем ми доставя удоволствие да я чета - странна форма на мазохизъм :1044 .
Ver

Мнение от Ver »

dexter написа:...ми трябва нещо смешно-весело, че май ме е налегнала лека форма на депресия ...
Мдааа, и аз така.
Искам още подобни, тази ми беше
недостатъчна, за да ме дръпне нагоре.
dexter написа:Хем не разбирам добре за какво се говори в книгата, хем ми доставя удоволствие да я чета - странна форма на мазохизъм :1044 .
:221
Публикувай отговор