За книгите

Публикувай отговор
Аватар
dexter
Философска система

Re: За книгите

Мнение от dexter »

cchery написа:Искам мнения. Моля :1062 :1062 ! Нека не ви притискам зраво, но моля всички, които имат отношение към четенето, да кажат какво мислят, след като прочетат откъс от книга - по-долу наклонения шрифт - изчита се за около 4-5 минути. Книгата е "Ева и ефектът на пеперудата" на нутриционистката Надя Петрова. Излиза до дни на пазара.
Прочетох подробно :). Не е от книгите, към които бих посегнала.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Вер, Декс, благодаря, че се включихте. При това толкова бързо.

Аз исках да чуя мнения. При това точно такива. Защото иначе чувствам как ще загубя разсъдък. Очевидно и в писането е както в чалгата....... всеки има право да пише и издава. Книга за нутриционистКА и нейната пациентка... Кога точно тези персонажи станаха героите на деня?!?! Не разбирам......

Тази вечер бяхме на софийската прецентация на "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров.... Писах много по темата. Единственото, което мога да добавя, е да пиша до автора и ако се съгласи да публикува презентацията, с която ни я "разказа" вкратце.... В публиката имаше сълзи.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

cchery написа:Аз исках да чуя мнения. При това точно такива. Защото иначе чувствам как ще загубя разсъдък... Книга за нутриционистКА и нейната пациентка... Кога точно тези персонажи станаха героите на деня?!?! Не разбирам......
За всеки влак си има пътници Чери :)
Не мисля, че са герои на деня, но пък .... всеки си има герои.
Просто ти (и аз и Декс и много други), не сме от целевата група на
тази книга (слава богу :1062 ).
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Припомням си "Старопланински легенди" на Йовков. Ето такива книги ми се четат - с малко думи да се казват много неща, и то неща, които са важни и имат смисъл. Защо вече няма такива писатели?
Това понаписах в goodreads, ако някой е любопитен :)

https://www.goodreads.com/review/show/1820231255
Ver

Мнение от Ver »

Много хубаво написано :)
Аз харесвам да чета това, което пишеш.
Винаги те разбирам и чистатата мисъл ... :326 !
Браво!
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Ver написа:Много хубаво написано :)
Аз харесвам да чета това, което пишеш.
Винаги те разбирам и чистатата мисъл ... :326 !
Браво!
Благодаря, Вер :923 ! Хем ми се иска да пиша и да споделям, хем ми е леко неудобно да го правя (интровертът в мен постоянно надига глава :)). Благодаря за пподкрепата и насърчението :).
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Декс, продължавай да пишеш винаги, когато поискаш и имаш какво да кажеш :940
Аз също винаги те чета и харесвам нещата, които пишеш, и съм съгласна с теб, в случаите, в които коментираш неща, които и аз самата съм прочела, разбира се :940
И естествено, винаги пускай линк към твоите неща :940
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Чете ми се нещо хубаво. Но не тежко и разтърсващо.
Така ми се иска някой от близките ми да ми подари книжка за Коледа :1216
Напоследък чета само служебна литература и из форумите. Липсва ми точно книга, на хартия, да мирише на печат...
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Kleo написа:Чете ми се нещо хубаво. Но не тежко и разтърсващо.
Така ми се иска някой от близките ми да ми подари книжка за Коледа :1216
Напоследък чета само служебна литература и из форумите. Липсва ми точно книга, на хартия, да мирише на печат...
Бих ти препоръчала тази книжка http://ciela.bg/books/book/mosju-zhan-v ... tieto/2452 (не знам защо, снимките на книги не ми се визуализират във форума, не се зареждат...) Приятно и леко четиво, с нотка на оптимизъм, без да е твърде сладникаво (е, сладичко е, но с мярка :lol: ).

Аз от снощи чета "Под пара" - последната издадена в България книга на Тери Пратчет. За съжаление тази седмица съм на работа и не мога да й се насладя пълноценно :328 .
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

dexter написа:...... (не знам защо, снимките на книги не ми се визуализират във форума, не се зареждат...) .
[img]http://ciela.bg/uploaded/books/393fd8be ... 2d5c2b.jpg[/img]

Виж пак как копираш линка на снимката - за тази горе съм го взела от връзката, която ти си пуснала в поста си.

"За мишките и хората" - Джон Стайнбек - последното, което прочетох предната вечер. Какво да кажа?! Усещането ми за нея е като за искра - лумнала ярко, силно, впечатляващо и.... мигновено угаснала..... Действието в тази книга е като един малък, мъничък отрязък от филмова лента. Четейки си представям живота преди този отрязък, а след края му - как лентата (респ. животът) си продължава.... А може и друга асоциация..... Тъмна, много тъмна нощ. Поле. Влакови релси. Монотонност.... И изведнъж..... много бързо от тъмата се задава ярко осветен нощен влак, вагоните му се изреждат пред погледа ми един по един, бързи и последователни и във всеки от тях се развива по една житейска история, от която можеш да научиш нещо, да се впечатлиш, да цъкнеш с език едни-два пъти и... докато го направиш, ето че и последният вагон е отминал и отнесъл със себе си светлината. Така бързо, както и дойде, със затихването на грохота от колелата на вагоните, влакът отнася своите истории и живинката в тази нощ. И тя пак се възцарява - тъмна, много тъмна. Монотонна и глуха.....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Имам няколко великолепни подаръка-книги за четене, които получих по празниците:

1. Енциклопедия на Астрологията - Джуди Хол /огромен труд, луксозно издание, с илюстрации, близо 400 страници/ :222

2. По-добре ми е без брак - Дий Ърнст /художествена литература, имам нужда и от романи точно сега, след толкова много прочетена научна литература/ :222

3. Дневник на Необикновената Жена - Моника Василева /подаръкът, който си направих сама, от Коледния базар на книгата в НДК, тази жена пише много поетично, топло и романтично/ :222

4. Неочаквано едно лято... - Джули Джеймс /любовен роман, подарък ми е от майката на близка приятелка, заедно участвахме в един книжен експеримент във Фейсбук, и аз й се паднах да ми подарява на мен книга, а пък аз подарих любима своя книжка на друг човек/
Публикувай отговор