Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Бяла ЗИМА - студ и сняг - във бърлогата сме пак :)

Мнение от Kleo »

Да, Елисче, вчера вечерта се прави, точно срещу Йордановден.
Но днес разбрах, че всъщност празничните дни Водици са цели три дни:
5, 6 и 7 януари. 6 - Мъжки, 7 - Женски Водици. Ритуалът може да се прави и през трите дена.
Виж повече тук, ей сега го намерих, специално за теб, Елис:
http://change-life.eu/%D0%B2-%D0%BF%D0% ... %B2%D0%BE/
[img]http://change-life.eu/wp-content/upload ... wother.jpg[/img]
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Сега като ми писа се свтих,че и аз бях срещала инфо из фейса,че са и 3 те дни.Аз вчера да си призная излязох към 11 30 на терасата,валее много силно и сякаш мебето се беше отворило.Тогава се сетих за този ритуал и си пожелах нещичко,не е много но е най-важното за мен.Така че давай,чувтсваш сенякак добре и с капчица повече вяра в себе си
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Желая реченото да ти бъде сторено тогава!
И аз се почувствах така хубаво преди малко... в тишината... в мрака... в студа.
Насаме с моята си водичка. Тази Розмари де Мео пише много хубаво според мен! :326
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Хей, момичета, вече е Ивановден. Да са честити всички именици! Марчи, Елисче, да са живи и здрави вашите именички!

Ванче, честит имен ден! :954 :954 :954 Да ти е живо и здраво името! :954 :954 :954
Аз... те сънувах, което е странно, защото не сме се виждали. :lol: Не помня много от съня, от няколко нощи не успявам да спя спокойно, стоя до посред нощ, будя се и не мога да заспя... В един такъв странен момент сънувах някакъв сън, в който имаше едно момиче, за което бях сигурна, че си ти. Не си спомням какво сме правили или въобще какво се случваше в съня, но съм сигурна, че в него присъстваше (убедеността ми, че това момиче си) ти. :1044
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Нелка,благодаря от сърце!Пожелавам си да е здрава и все така щура...
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Ver

Мнение от Ver »

Честито на Имениците днес!
Бъдете здрави :1211
---
Нели написа:Ванче,Аз... те сънувах, което е странно...
Нели, сънувала си Вначето (или своята представа за нея),
защото сте били на една честота :)
Или просто си се свързала с една ваша обща идея,
и си я облякла в образ.
Както и да е, много е приятно човек да общува
със себе си и с другите по този начин, нали?
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит Ивановден и от мен! На всички празнуващи и на техните близки желая здраве и веселие! :1211

7 Януари - Ивановден
На този ден имен ден празнуват: Иван, Иванка, Иванина, Ванина, Ваня, Ваньо, Йоан, Йоана, Калоян, Йовко, Йовка, Ивайло, Ивайла, Иво, Ивона, Жан, Жана, Яна
На този ден православната християнска църква почита паметта на Св. Йоан Кръстител – последният старозаветен пророк и кръстител на Иисус. Йоан Кръстител е наричан и “Предтеча”, тъй като вървял преди Христос и подготвял хората за неговото раждане. Ивановден е празник на кумството и побратимството. Народните обичаи повеляват кумовете или деверът да "къпят", пръскайки публично с вода младоженците, които са сключили брак преди една година. Младото семейство трябва да посрещне своите гости и да занесе на кума вино, кравай и месо. Българската народна традиция свързва обредите и обичаите на Ивановден с очистителната сила на осветената предния ден вода. Периодът на т.нар. „мръсни дни" е отминал и всеки обръща поглед напред към сбъдването на предсказанията за добро здраве, берекет и щастлив живот. Обредната трапеза на Ивановден включва варено жито, фасул, ошав, баница, кървавица, печена луканка, свински ребра със зеле.

Днес е и празникът Женски Водици.
Вчера вечерта си нарекох вода и днес отпивам от нея, мия си очите с нея, да видим... правя този ритуал за първи път. Снощи четох до късно, за да се запозная с предхристиянските български поверия. Езичеството. И колко много след това езически и християнски елементи се преплитат в общия ни бит и култура на българи. Много ми е интересно всичко това!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добър вечер на всички!!!! Малко в необичайно за мен време сядам... и съм във форума, защото днес не е обикновен ден!!! Днес празник имат страшно много българи... и точно както вчера ми стана много мило, когато видях мъжкото хоро в реката на Калофер, предвождано от българското знам, така и днес - чувствам деня много български!!! :954

:1103 :1131 :623 :1131 :1103

Елисче, желая на твоето малко щастие през целия си живот да бъде приятел с радостта, красотата и доброто!!! Кой знае, но може би тези трите имат и друго име, а именно - Ивайла?!?! :954 :954 :922

Ванче, честит имен ден!!! :954 На теб желая винаги да носиш с гордост името си, което въплащава в себе си едновременно род, Родина и българщина!!!! Няма начин да кажеш "Ваня" и.. насреща да стои лош човек!!! Весел празник!
:1216 :1216
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте, милички! :923
Цял ден отлагам писането на този пост по една или друга причина... А трябваше да го напиша още преди обед, защото всичко, което прочетох тук за себе си веднага след като се събудих, буквално стопли сърцето ми и ме накара да се чувствам много щастлива ! Улисах се в малко задължения, но през цялото време на ум си повтарях и потретвах нещата, които иска м да ви напиша!

Нели, благодаря ти :923
Сънувала си ме :954 Аз преди доста време (може би в началото на миналата година ) пък сънувах Вер :954 Определено е "интересен" този начин на "общуване" :D Шегата настрана, но аз от повече от 10 дни изобщо не мога да заспивам вечер. Причината е еена ужасна хрема, която през деня не ме тормози толкова, но вечер като лега е ужас... въртя се, ставам, духам, пръскам Еуфорбиум и пак отначало... Може би в тези дълги часове между съня и будното състояние съм си мислила за теб и ти някак си си го усетила... :940

Вер, Деси,
Благодаря за пожеланията и на вас! Много сте мили! Деси, песничката, която беше постнала във фейса наистина ми е много любима, още веднъж - благодаря! :923

Елисче, много здрава и щастлива да ти е Ивайла! Късмет и успехи във всичко! :923

Моят ден започна супер емоционално и положително! Получих много обаждания и пожелания, чух се с много хора, с които отдавна не се бяхме чували и ми беше много хубаво! Някъде до към обяд... :-| След това се скарахме с половинката.... :cry: Стана ми много тъпо, защото се случи заради някакви абсолютни глупости! Покрай неизвестностите в работа мъжа ми е доста изнервен напоследък и днес явно беше момента да избие на някъде. Казах си, че няма да позволя на тази случка да развали деня ми, стегнах се и продължих позитивно напред! По някое време се чухме с родителите ми по скайпа, а малко по-късно се чух и с баба ми по телефона... И след това обаждане вече не можех да се сдържам...Всичко, което таях в себе си изведнъж със страшна сила излезе на повърхността! Толкова ми стана мъчно за родителите ми, за баба, за сестра ми, за племенничките...И отгоре на всичко този глупав спор!!! :126 Много се разстройх, разплаках се. Гого ме видя да плача и веднага помисли, че е станало нещо с баба. Опитах се да го успокоя, че няма нищо притеснително, облякох се и излязох навън да си поплача без да ме гледа детето...Час и половина седях на едно слъчево място, забила поглед в една точка и плачеща. Още ми е тъжно. Трудно ми е да се стегна. Ще взема да си сипя чаша червено винце, може пък да ми помогне да се отпусна малко. Няма значение, че най-вероятно ще си го пия сама...
Извинявам се за минорния пост момичета. Наистина ми се искаше да споделя с вас други неща, но в момента просто не мога. Прегръщам ви!
Между другото да се похваля поне с това, че днес за първи път правих капама! Много вкусно се получи! Дано следващия път като реша да я сготвя настроението вкъщи да е на другия полюс...
До скоро! :329 :329
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Чери, сега видях, че си писала :)
Благодаря ти!
Благодаря и за пожеланията и за това, че ме смяташ за добър човек! Без дори да ме познаваш лично! Това значи много за мен! Благодаря ти! :923
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ванче, :922 :922 :922
Дори не мога да си представя какво е усещането да си толкова далече от близки и роднини.
Честит празник! Пожелавам ти слънце в душата :954
Честито и на Ивайла на Елис! Хубаво и спокойно детство!
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Заключено