ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Мнение от Kleo »

Благодаря,
аз пък се зачетох в това после:

http://www.maikomila.bg/%d1%81%d1%8a%d0 ... %b0%d1%82/
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Бях на родителска среща на Калинчето нали ще ми е първокласничка.Новото при тях ще е, че училището е спечелило няква програма и класните стаи няма да са с чинове а с модули доста по разчупени.Няма да има нищо общо с досегашните класни стаи.Учебниците ще стоят в училище, защото са много тежки.Ще имат специални часове за писане на домашни с класната(не става въпрос за занималня) и родителите в петък ще вземат всички учебници и помагала, за да проследяват как се развива детето.Ще има и тетрадки за упражнеия, които не са задължтелни а само ако родителите или класния прецени, че детето има нужда от допълнителна работа.Целта на програмата е да се получи по плавен преход от градината към училището.Интересно ми е какви ще са резултатите тъй като имам база за сравнение със Симчо.Той утре е на състезание по математика а аз още се помотвам и не съм му проверила теста :lol: Това е при мен.Все още си се обривам......не знам какво да правя :1044 Пробвах с билки и хомеопатия, но за сега никакво подобрение....ще го мисля още :)
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Вече съм уморена и буквално много ми се спи, затова ще бъда кратка, но някак не ми се ляга, без да ви кажа "Здравейте".
Тези дни ме върти някакъв луд вихър, освен многото часове, които имам. Утре отново ще празнуваме рождения ден на Ани, този път у дома с 10-12 деца. Планът е да опека пици и да им сипя сокчета, потъчах торта. В заведенията пак са на пица и сок, само че моите пици ще са домашни. Дано да се получи добре. Реших, че това е добро и евтино празнуване на рожден ден на 10-годишно момиче. А този път определено търся по-евтин вариант, защото таткото не участва, а все пак и ще я водя в Рим. Тръгваме в неделя сутринта за София и вечерта летим към Рим. :954
Излезе ми съдебното решение за развода и то точно на 28 март - рождения ден на Ани. Това е добра новина. Излиза, че вече съм... госпожица. :1216
Отивам да спя, затова ще завърша с думите на Ани, които казва всеки път преди да заспи, измисли ги на 3-4 години: "Лека нощ на целия свят, който и да спи!" :922
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Много, много ми се спи и на мен!!! Но се чувствам толкова щастлива, толкова важна за това, че.... няколко човека, Нели, Цвети, Деската, Цони, Елисчето, Естел са били тук и са писали.... Затова, ето ме!!! Пожеланието на Ани за лека нощ е невероятно добро!!! Нека наистина целия свят е спокоен и удовлетворен в съня си!!! Нелка, надявам се пиците и купона утре у вас да се получи!!! За екскурзията - ..... там съм сигурна, че вие двете ще изкарате прекрасно!!! Ако щеш ми вярвай, но се вълнувам..... заради вас!!! :923

Аз успях да организирам и нашето пролетно европейско турне... Навръх 40-я си РД, което е всъщност навръх Великден, ще бъда някъде...... из Чехия..... нядавам се на някой замък и..... ами като усетя как се чувствам, вярвайте, че ще ви пиша!!! :923 Тръгвам с децата на 10-и април, понеделник. Ще си вземем кола под наем и след 4 дена ще приберем и Момчил от летището в Прага, т.к. той същата седмица трябва да е в командировка в Швейцария!!! Т.е. 4 дена ще бъдем с децата сами в Чехия на екскурзия...... Предусещам... щастие, слънце и много радост!!!

Ами това е!!! Лека нощ от мен!!! Снощи бяхме на кино с децата да гледаме "Конг" и си легнахме малко преди полунощ... в момента карам просто на изпарения... :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро,момичета!!!
Нелка,радвам се,че при теб нещата се развиват,както искаш,човек има нужда от душевно спокойствие и аз ти го желая от сърце.А в Италия ви желая вълшебни мигове!!!
Чери,толкова си сладка....като малко момиченце,щастлива те правят толкова малки неща,като това да сме тук...направо се чудя къде го събираш ъова голямо сърце.А за Чехия...браво,сигурна съм,че ще си прекарате страхотно.
И за мен седмицата беше натоварена,усещам че от умора забравям разни неща,но нищо фатално.След малко отиваме с Анджи в училище,за да боядисваме яйца.Записа се по една програма и определени съботи ходим там,за да изработват разни неща-сурвакнички,картички,а сега и яйца.Е,днес пак станах с аларма,но детето е щастливо
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Пия третото си мляко с кафе за деня. С какао и канела, разбира се. За мен това си е "свещен" ритуал. Обожавам събота и неделя да чета, мисля и пиша, с кафенце в ръка. А сега съм сама вкъщи. Екстра - слушам българска музика /последните рап-хитове/. Преди това правих палачинки, хапнахме с Алекс, той излезе с баба си навън, Хри още рано-рано беше излязъл с приятел. Обичам тази свобода да бъда напълно сама у дома и да си правя всичко, което си поискам, както си го поискам, кеф голям. Още повече, че в 3 ч. следобеда сега ще имам онлайн-консултация с една жена от Сандански, тя пожела кариерно ориентиране и така, ще поработя.

Прочетох ви всички. Вълнувам се заедно с всички ви. Елисче, приятно боядисване на яйцата! Нели, да си изкарате супер с Ани в Рим! Чери, и аз винаги се радвам много, когато видя форума раздвижен от лични истории и споделености! :922 Извинявай, че не ти звъннах вчера, но наистина имах много натопорчен ден с много клиенти и задачки, и чак късно вечерта се върнах вкъщи, имах клиентка на частно след работа, затова. Надявам се да не е било нещо важно или спешно! Видях, че и теб те чакат интересни и готини събития извън граница :954 И то навръх рождения ти ден! :1216 Ще чакам с нетърпение включванията ти с текстове, разкази, снимков материал оттам!

Цвети, мислих за твоите обриви. Не зная какво да те посъветвам чисто медицински. Но ми хрумна нещо - да не би психически да се "изриваш от нещо"? Но да го потискаш и затова тялото ти реагира с изриване? Тоест реших да потърся дали има някаква психо-емоционална, по-дълбока, духовна причина за физическия проблем, появил се при теб. Надявам се това да не те обижда по какъвто и да е начин, аз от известно време винаги процедирам така - и със себе си, и с всичките си близки - търся и ровя за причините за появата на дадения проблем. Ето, разрових се в книгата "Болестта като път", намерих главата за Кожата и ето какво прочетох при раздела "Кожни обриви": "... Даден обрив винаги показва, че нещо досега възпирано /изтласквано/ иска да пробие границата на потисничеството, за да излезе наяве /тоест да бъде осъзнато/. С обрива се изявява нещо, което досега не е било видимо. ..." Надявам се тази информация да ти е била поне малко полезна!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Нели, пожелавам ви приятно изкарване в Рим :954
Чери, вече имаш план за екскурзията и това е чудесно.Знам, че ще си изкарате хубаво.И нали си знаеш после ще чакаме разкази със снимков материал.Дет се вика и нов фотоапарат си имаш :mrgreen: И, Чери, не се притеснявай за форума ако не можеш да пишеш често в сигурни ръце е :222
Деси, и аз мисля много по точно този въпрос.Истината е, че нямам отговор до момента.Като всеки човек си имам своите страхове и борби, но няма нещо извънредно :1044 От днес махнах млечните от менюто си и май съм една идея по- добре, но е рано още за заключения.Пробвах без риба, без месо, без яйца и вече е ред на млечните.Много обичам мляко, сирене и масло и ще ми е тегаво ако това се окаже проблема.В момента квася 3 литра овче мляко, имам 2 компотени буркана с краве кисело мляко и 1 литър прясно козе.Не е като да няма :1062
Имаме си две бебенца.Две малки бели агънца с черни ушички.На 08.03 умря най хубавата ни овца Моци .Плевенска черноглава.Не можа да роди и тя и агънцата си заминаха при все ,че бяхме викнали доктор и беше на системи... та много се зарадвахме на тези :954 Не помня дали се похвалих, че си имаме хъски Ара.Страшна вълчица е а очите и сини, толкова сини....потъваш в тях
Елис, и на теб да пожелая новата седмица да е по- малко натоварена.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

А Цвети,мен най-много ме натоварва бездействието,та хич не се оплаквам
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Цвети,честити ви бебенца,а за Моци....жалко,но това е природата-дава едно,а взема друго.
Аз също от януари месец съм със странен обрив по челото и слепоочията.Не ми създава никакви кой знае какви неразположения,но като се има впрвдвид,че дори в пубертета нямах пъпки,това леко ме натоварва психически.Смених всичката налична козмерика,която ползвах,и май ще се окаже,че е от....шампоана :126 Но по-важното е да изчезне.Та,аз като цяло не съм си налагала някакви ограничения от към храни,но все си мисля,че при теб ще помогне.Знам че Док преди препоръчваше горвщо да се храним без млечни при подобни проблеми.
Аз днес така и не боядисвах яйца.С Боби закарахме Анджи до училище и тя се сети чак тогава да ме осведоми,че този път мами няма да присъстват....така че ние с Боби отидохме на кафе.Беше много хубаво,отдавна не бяхме си правили такива сутрешни кафенца.

Епиктет
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Момичета, привет в неделя! :954

Неделя е, а ние сме си вкъщи! Събудихме се без аларми, мотаем се вкъщи по пижами и не бързаме за никъде! Тази неделя наистина ще ни е почивна!!! Тази зима такива дни са ни рядкост и сега признавам си - радвам се като малко дете! :lol:

Нели, как мина рождения ден? Вие сигурно вече пътувате, лек път, приятно изкарване и много, много да се забавлявате наслаждавайки се на Италия и на времето само за вас двете!

Цвети, аз никак не съм запозната с тези обриви, но това може би е вид "изчистване" на нещо, което се е натрупало в организма и не може да "намери" друг начин да излезе навън.... С детоксикация опита ли?

Чери, супер пътуване ви се очертава и на вас! Страхотно! Да видим кога ще дойде ред и на Испания във вашите ежегодни турове из Европа.... :)

Момичета, аз не съм писала много отдавна тук, но при нас се случват доста неща и някак си изобщо не успявам да си събера мислите и да се съсредоточа... Мъжа ми се шегува с мен, че съм забравила да си "движа" сивото вещество, но аз имам чувството, че това е някакъв вид защитна реакция и начин да приемам нещата със спокойствие и позитивизъм. С две думи - гледам да не се напрягам излишно :lol: Като цяло сме добре, всичко е наред. Дори май решихме да се впуснем в нещо, което никога не ни е хрумвало, че може да решим да направим.... Ще пиша когато направим първите стъпки и стане ясно дали ще ни се получи. Иначе вчера, никак не на шега :1062 , със съпруга ми отбелязахме 12 години откакто си казахме "да"! Ако децата не бяха толкова големи, направо нямаше да повярвам, че наистина са минали 12 години.... :221
За сега толкова от мен! По-късно може да намина пак!

Желая ви една прекрасна, слънчева и много позитивна неделя!
:923 :923 :923
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Неделното блаженство на малкия град....Съседите си подрязват лозичките,от някъде се чува лека музика,деца играят на воля,аз изнасям цветята на терасата,садя нови,оправям старите,а слънцето щедро ни напича.Рядко се чува кола,още по-рядко минава.Града е някак тих,но толкова жив :954 :954 :954 Точно в такива моменти не съжалявам за миг за взетите решения :fan :fan :fan

Епиктет
Публикувай отговор