ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Нели
Философска система

Re: ПРОЛЕТ ли е във гората, ПРОЛЕТ има и в душата

Мнение от Нели »

Момичета, уморена съм, изнасях лекции на английски, обикалях из Рим, писах по спешност лекции за утре... Лягам да спя. Качих малко снимки, ще има още. Пускам линк: https://www.facebook.com/media/set/?set ... cf09ef75c6
Лека нощ!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Деси,сега погледнах,страничката се казвам Книгата която чета
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

ellis_stoyanova написа:Деси,сега погледнах,страничката се казвам Книгата която чета
:922 :922 :922

Мерси много, Елисче! За тази страница ли става дума? https://www.facebook.com/what.we.read/?fref=ts Ще разпространя информацията, благодаря ти още веднъж!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Да,Деси.Освен детски приказки,жената чете и много друга,различна литература,при това го прави с голямо удоволствие.Много лъчезарна и мила.Ние случайно пападнахме на нейната страница и децата я йаресаха.Сега всяка вечер слушат различни кратки приказки.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Олеее, Ванче, това имение е огромно! Колко стаи всъщност има? А вие в малката къща ли живеете?
Много е красиво, но мисля, че поддръжката му е доста скъпа. Дали ще се намери купувач, как мислиш?
Аз те затрупах с въпроси :oops: , но клипът ме впечатли.
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Сиренце написа:Олеее, Ванче, това имение е огромно! Колко стаи всъщност има? А вие в малката къща ли живеете?
Много е красиво, но мисля, че поддръжката му е доста скъпа. Дали ще се намери купувач, как мислиш?
Аз те затрупах с въпроси :oops: , но клипът ме впечатли.
:D :D :D
Няма проблем, Цони, ще ти отговоря с удоволствие.... :940
Всъщност имението не е чак толкова голямо, тук в областта дори май е най-малкото :) . Цялата площ е 8 000 декара, двора около къщата е около 7-8 декара по груби сметки. Голямата къща е на шефовете, има 9 спални, 6 бани един голям салон и 3 по-малки, кухня, трапезария, сервизни помещения, които не са показани :lol: и т.н. Липсват няколко снимки, но в общи линии е това. В къщата могат да спят общо 16 човека наведнъж.
Ние живеем в малката къща да, всъщност тя е "залепена" за параклиса - от ляво е нашата къща (с белите столчета и масичката отпред), от дясно е гаража - с голямата кафява врата. Нашата къщичка на външен вид не е нищо особено, най-малкото и трябва една боя, защото не е боядисвана 10 год., но отвътре е мното уютна и удобна и ни е идеална :954 .
Подръжката наистина е много скъпа, а честно казано нашият шеф е много стиснат и изобщо не му се влагат пари за ремонти и подръжка. Преди 2 години едва се съгласи най-накрая да направи ремонт на покрива, защото като започнеше да вали и тичахме с мъжа ми да подлагаме кофи, легени и найлони и отделно след това ходех да подсушавам.... Беше много тъжна картинка, къща за милиони, а тичаш да подлагаш кофите като вали.... Има доста неща за оправяне по къщата, параклиса също е за основен ремонт, но явно той като е решил да продава и не иска да влага каквото и да е.
Купувач честно казано се надяваме да се намери, но имението реално се продава от 7 години, много пъти са идвали да го гледат, но още не си е сменило собственика :221 . А и цената е доста завишена, преди го продаваха за около 1 милион по-малко, сега доста са завишили, предполагам, за да могат да свалят после. Разликата сега е, че тази агенция работи на територията на цяла Европа и Америка, така че дано този път наистина се намери някой, който да си го хареса и да си го вземе :222 . Този вариант и за нас ще е най-добър :954 .
Клипчето и аз днес видях, че е качено, явно са имали нужда от повече време, за да го монтират, но и мен ме впечатли, погледнато отвисоко всичко е невероятно! Ще ми липсва тази природа някой ден като си тръгнем от тук....
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Знам, прекалявам. Няма ме...... Знам, че не съм сигурна, че имам съвсем ясно оправдание.... Просто искам когато седна да пиша тук, да съм изчела и вникнала във всеки пост, а не просто да се маркирам.... Но, уви - и днес няма да стане.

Помня само 2 неща - Цвети беше питала защо са му на Коки брекети. Защото има дълбока долна захапка.... и оттам се променя цялостното му изражение - върха на брадичката и на носа сочат едни към други. Но за да се оправи долната захапка, трябва да се пренареди горния ред зъби и затова Коската е с брекети отгоре. Цветушка, мога да проверя в книгите на Угринова, които имам, за твоя обрив. Ако прецениш, да се чуем по тела..... и каквото сабя покаже :) .
danid написа:..... не знам какво ми глътна времето последните 2 месеца, но е факт, ще ви разкажа като свърши всичко и се надявам да не изчезвам толкова дълго
Дани, за теб си мислех тези дни - че нито тук те виждам, нито на скайп.... а пък нещо паметта ми е къса и всяка вечер си казвам, че ще ти се обадя на другия ден и... дотам. Радвам се, че писа - сега остава да разкажеш и ти за твоята липса.

Ванче, утре ще си пусна клипчето от "вашето" имение :954 . Даже с него ще ми почне и-нет деня.

Елисче, блаженството на малкия град ли?!..... да, и на мен ми е познато и аз го помня!!! Но моето блаженство са онези знойни августовски следобеди в къщата ни на Крушето :) :) :) , когато и на слънцето му е горещо...., кокошките са потънали в най-тежките сенки на сайвантите...., а въздухът сякаш се е спекъл... Тези следобеди имат своите характерни звуци на безвремие, които едва късно вечер, след залеза биват разхладени от плахи подухвания на заблудилия се полски вятър...... Благодаря, че ме върна там!!!

Лека нощ, момичета!!! До утре!!! Спете щастливи! :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Estel

Мнение от Estel »

Ванче, на много хубаво място живеете. Удоволствие беше да разгледам снимките. Дано се намери нов собственик, който да инвестира в ремонт и мястото да заблести с още по-голяма красота.

Елис, и на нас "Смърфовете" ни хареса, макар аз да бях малко скептична преди да го гледам. Не обичам безкрайни продължения на кино-филми, римейкове и подобни, а и винаги съм малко подозрителна към детските филми заради комерсиалната им страна и печалбата, която индустрията иска да извлече чрез децата (играчки, дрешки, игри и т.н.).

За ролерите: виж дали клипчета от интернет няма да помогнат. По-долу слагам линк към един руски урок за начинаещи, който ми се стори приличен:

https://youtu.be/bHwrLCeaddA

Пролетен поздрав с пожелание за хубава сряда!

Изображение
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ванчето написа:Момичета,
наскоро идваха от поредната агенция да снимат имението в което живеем и работим, този път заснеха цялата територия и с дрон. Обявата вече е качена, ако на някой му се гледат снимки да заповяда да разгледа :) https://www.engelvoelkers.com/es-es/pro ... 98965_exp/" onclick="window.open(this.href);return false; За съжаление клипа от дрона го няма в обявата.
Ванче, ..... :1215 :1053 :1215 ...... "вашето" място е моята мечта за съвременно имение, което искам да имам..... Не е истина?!?! Дали работодателите ви ще ми направят малка отбивка от цената.... примерно някъде към 4 745 000 Евро надолу и го купувам :lol: :lol: :lol: :lol: ....... Жестоко е!!! Ти в тази голямата кухня готвила ли си?!?! Много ми хареса околността - точно на такова място си представям моето бъдещо шато....
ellis_stoyanova написа:Естел,Анджи също ходи в неделя на Смърфовете с приятелка.Беше много доволна от филмчето....А за ролерите,ох ...какво да кажа,болна тема са ми.Аз така и не се научих да карам.А миналата година леля им им подари много хубави такива.с каска,наколенки,налакатници и всякакви аксесоари.Ролерите са големи и доста стабилни.Аз обаче не успявам да им обясня как да карат и се налага да ги държа.А Анджи е почти колкото мен и трудно се справям с тази задачча,дори с Ивето ми е трудно.Тази година още не са се сещали за тях,но... Направо не ми се мисли.
Елисче, и аз си мислех, че ще е много, много трудно да се науча, но се оказа, че само съм се страхувала. След неуспешния опит да "яхна" стрийтборда на Бела и вековната възбрана за подобни спортни занимания, която съм си наложила сама :mrgreen: , ролерите са страхотна алтернатива. Между другото, имай предвид, че децата се учат много, много по-лесно и бързо от нас!!! Няма да усетиш кога и двете принцеси ще карат спокойно. Просто трябва да им се довериш и да отделиш време. :)

Естел, ти с какво се занимаваш?! Имам усещането, че си човек на изкуството....., но това е само предположение.

Хубав следобед и от мен, мацки!!! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

cchery написа:място е моята мечта за съвременно имение, което искам да имам..... Не е истина?!?! Дали работодателите ви ще ми направят малка отбивка от цената.... примерно някъде към 4 745 000 Евро надолу и го купувам
Чери,аз си помислих абсолютно същото :lol: :lol: :lol:
Чери,Естел,благодаря за съветите,но при нас проблема е,че самите деца ги е страх да се пуснат.Хем искат да карат,хем-страха е голяма работа :1062 Ще опитаме пак тази година,ще прегледам и клипчетата...пък каквото стане.
Аз днес съм бясна,много нерви ми се събират в работата.Обучавам нови хора за сезона,сблъсквам се с липса на елементарни навици,липса на отговорност за неща,с които трябва да се справят и въобще...трагично.И само да кажа,че става дума за сервитьори,установих,че младото поколение е с големи очаквания и високо мнение за себе си,без всякакво покритие и желание за работа.Ако може по цял ден да пият кафе,ама после чакат заплата 1000 лева :126 Като капак на всичко аз се оказвам най-ощетена от към заплащане,а отговорностите са ми много :roll:

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Охоо, Ели, ти за сервитьори се ядосваш :) Но си права във всяко едно отношение :922
Аз днес водих лют спор с една нова колежка, която е учител, по две направления:
1. Твърдеше, че когато пишеш в нета не е нужно да спазваш правописа и пунктуацията :128 :128 :128
2. Заяви, че тя не държи учениците нещо да научат, достатъчно било да стоят мирно и кротко 40 мин. И забележете! да не я обиждат :eek: :eek: :eek: .
Опитах се да й обясня, че ако така подхожда към децата, няма как да получи по-различна ответна реакция. Смяташе, че аз не трябва да й давам съвети, защото мен учениците "ме обичали". Ами, патко такава (това не съм го казала :lol: ) обичат ме защото се отнасям с тях като с хора, не като с досадно задължение! :126 :126 :126 Ама много бях бясна!!!
Публикувай отговор