Здравейте, момичета. Стигнах дотук. Съботно-неделно си направихме една екскурзия до Сърбия с още 2 приятелски семейства. Този път обаче минахме през КПП-то на юг от Калотина, а именно - през Стрезимировци. Едно, за да избегнем лудницата с Хасан дойч, който се завръща по родните си места, шофирайки през Калотина. И второ, защото имахме набелязана цел за посещение - Власинското езеро в близост до гр. Сурдулица

- а дотам се стига по-лесно през Стрезимировци.
Мога да кажа само хубави неща за братята сърби, за страната им и за природата, която видях. Езерото е огромно по площ и очевидно - посещавано, но по бреговете му няма да видите безкрайни строежи на хотели и вилни селища. Определено има само 3 или 4 по-големи места за настаняване - 1 хотел и другото са бази с бунгала. Има и частни вили. Но всичко е.... някак си скрито в по-горната част на езерото, а когато се озовете досами водите му, може да се каже, че се сливате с природата. Правя съпоставка с нашия язовир Батак и прекрасната местност Цигов чарк и чак ми се плаче... Защо те могат, а ние не можем?! ..... да си опазим земята, държавата и природата?!?!?
Второто нещо, което силно ме втрещи е изключителната любезност и сърдечност на сърбите!!! Н А В С Я К Ъ Д Е, където "ошетахме"

бяхме посрещани изключително радушно, обясняваха ни с подробности кое и как, къде да идем, откъде да пазаруваме или къде да ядем. Каквото си поискахме в хотела, всичко ни бе дадено - при това с огромни усмивки и непреднамерена готовност да се услужи, да се почувстваме добре. Дали сърбите мразят българите?!? Не мога да отговоря на този въпрос, но това, което видях за двата дена, ми говори в противоположна посока.....
Третото изключително впечатление са......... цените в Сърбия!!! Не знам какви са им заплатите, но хранителните продукти по магазините са поне 2 пъти по-евтини от тук. По същия начин стои въпроса с цените в ресторантите. Вчера 3 семейства направихме внушителната сума от 78 лв в ресторант на Власинското езеро, консумирайки няколко супи, 4 порции с плѐскавици, пържени картофи, салати, погачи, бири, сокове и минерална вода.... И навсякъде приемаха левове. Лично аз се чувствах прекрасно в тази страна.... А в момента, в който направихме първите километри от границата обратно в посока Трън, отчаяние и безнадеждност заеха трайно мястото до мен - имаме прекрасна природа и напълно опустошени, грозни, порутени, забравени от Господя населени места..... Жалко, много жалко за нас!!!
Но, ако минавате по този маршрут, ви съветвам да не забравите да пийнете по 1 кафе в кафенето на възрастна двойка, които живеят в с. Филиповци - на отиване към Трън, кафенето е току в началото на селото, вдясно от пътя - има табели. И да се порадвате на бебето-каракачанка Макс

.
Снимки -
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 8263982781" onclick="window.open(this.href);return false;
Нелка, нищо (или нещо

) не разбирам относно несъстоялото се приятелство с тази жена, за която ни разказваш. Прочетох ти поста от ФБ (даже 2 пъти) и не разбрах защо с този именно пост ти.... си в положение да изглеждаш така:
Нели написа: Привличала съм вниманието върху себе си, избивала съм комплекси, тя също можела да пише, но не държала всички да научат, мислила съм се за нещо повече от другите...
Със сигурност тук има предистория. Но и без да я знам, мога съвсем отговорно да заявя, че......
как ли пък не.... да спра да пиша само защото на някой не му харесва!!!!

Всъщност, установила съм едно - на който не му харесва какво пиша или директно аз самата не му харесвам, той не ме и чете. Всички онези, които обаче го правят (досущ като тази жена) на 100% се интересуват от мен, от това докъде съм стигнала.... и не ме пропускат. А злобните подмятания и оценки (както е в твоя случай) са плод на многостранния интерес, който ти или аз предизвикваме (я колко съм скромна

). Слава Богу, че точно те - злобните - са много по-малко от другите. Така че - според мен тази женица е заинтересована от твоята личност. Предвид реакцията ѝ - не особено добронамерено. Остава да разбереш (ако те интересува, разбира се) защо тя те чете и ти се дразни. И наистина последно - едно приятелство отново би ти дало да разбереш, че някой счита нещата, които вършиш за не особено читави. Т.е. от един приятел пак можеш да научиш, че избиваш комплекси, че привличаш внимание и т.н., но... изказът, намерението и подбраните думи ще са съвсем, съвсем различни....
Как е минала срещата на Вили с баща ѝ?
Цони, и тук в Софето е мега жега. Особено пък за юни... Разбирам те добре за емоционалната раздяла със 7-и клас. Наистина.... Пожелавам ви да учите и възпитавате все такива отговорни и умни деца!
Момичета, някоя от вас вече да е влязла в критическата?!

.... Искам да разбера какво се случва, как се случва и всъщност..... какво представлява МЦ в този период, защото при мен странностите, които започнаха преди близо 3 седмици продължават. И то на фона на 2 лекарски мнения, които при преглед с видеозон не установяват патология по яйчника ми и матката, цитонамазка - 1-а група, и колпоскопско изследване с нормален резултат, без атипични участъци по шийката. Погледнато обективно, всичко ми е наред, но миналата седмица пак имах зацапване от 1 ден... мислех си, че ми идва цикъл, т.к. му е време, но цикъл.... няма. Говорих с моя приятелка, която казва, че при нея симптоматиката е точно такава - ръждиво зацапване от по 1 ден - това е цикълът. А когато пък дойде истински такъв, е доста обилен. И последно по тази тема - не позволявайте да ви правят манипулации, които не са належащи.... аз се ядосвам страшно много, защото една мастна жлеза върху матката, която ми я гори докторката от преди 3 седмици зараства мнооооооооого, много бавно и трудно. И съществува риск да предизвика възпаление - дано не се стига дотам!!! Моят лекар, при който сега ходя да тушира това обгаряне, каза, че това е метод от "миналия век" и тези жлези, дори и запушени (както в моя случай) вече не се третират по никакъв начин, защото са напълно безобидни. Ала ето как от.... едно необмислено решение сега седя и страдам кога ще зарастне това чудо..... а идва море.....
И такива работи!