Нека да е ЛЯТО, само да е ЛЯТО :)

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Нека да е ЛЯТО, само да е ЛЯТО :)

Мнение от Kleo »

Елисче, в бг-мамма има специална тема, в която майките споделят какво са сложили в кутиите за храна на децата си. Често придружено и със снимков материал. А понякога правят кутии и за себе си, и партньорите си. Доста полезно и интересно ми е и на мен, затова я следя. Искаш ли линк към нея или искаш тук да си отворим темичка?

http://old.bg-mamma.com/?topic=970242;topicrefid=20 - темата в бг-мамма
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро, момичета!!! И аз изчезнах за повече време..... Правих фен-туризъм за Световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро, Италия. Знаете - бях писала. И понеже аз самата направих фен-група във ФБ, която от федерацията подкрепиха официално, 4-е дена в Пезаро ги изкарах във ФБ-то, що се отнася до виртуалното ми присъствие от деня :mrgreen: . Впечатления имам много. Но сега наистина не мога да ги опиша. След 1 час в София почва Екиден маратон, на който с Момчил ще участваме. Така че имам време само за 1 тоалетна и тръгваме!

Нелка, прочетох те много внимателно и с интерес за фестивала на киното във Варна. Стана ми интересно. И тук се правят множество такива. Но аз рядко ходя, а може би трябва. За случката в МОЛ-а... какво повече да кажа!?!? Аз съм отчаяна от..... манталитета, който нацията ни развива в последните години...... просто отчаяна!!!

Елисче, в оставащото до началото на учебната година време няма да успеем да си дойдем до Горна още веднъж.... И на мен ми е гадно - това си беше наша традиция ...... Но така се подредиха нещата. От друга страна - имам още цяла седмица, за да променя обстоятелствата по някакъв начин. Ще видя.

:1130 :1130 :1130 :1130 :1130
ЧЕСТИТ ДЕН НА СЪЕДИНЕНИЕТО! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ! Поклон пред онези българи, които така и не изпаднаха в дупката на безразличието!
:1130 :1130 :1130 :1130 :1130
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Добро утро :954
Честит празник!
:1130 :1130 :1130
Четейки старите постове ме досрамя.Моля за извинение.Толкова правописни грешки съм допуснала в бързината :oops: Говоря колко е важно семейството и точно него объркано и то не веднъж.Наистина ме хвана голям срам :oops:
Моите ученици почти ги стегнах.Останаха само раниците и още дребни нещица.Относно храната ще го мисля в движение според децата.Райчето си носи плодове и салати и много и се подиграваха, защото тя обича да си топи сосчето, но на нея не и пукаше особено.Симчо първата година си носеше сандвич, но втората година бяха 2ра смяна през цялото време и си хапваше в къщи.После от закусвалнята в училището си купува нещичко ако много му пригладнее.Ще видим с първокласничката тази година как ще е.
Еха, Нелка, погледахте си филми викаш.Относно организацията на гледането и залите за съжаление човек трябва да е гъвкав, за да може да прави и промени в последния момент, но не на всички се отдава това.
Нашата фирма затвори врати от днес и всички сме отпускари.Ще работим чак на 11.09.2017 г. В петък събота и евентуално неделя сме с фирмата на Симо в комплекс Яев Карлово.Това е при нас :954
А, Чери ме е изпреварила :)
Последно промяна от cvety_rz на 06 Сеп 2017, 07:40, променено общо 1 път.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

:954
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Добро утро!Нек денят ви бъде слънчев и изпълнен с много усмивки,момичета!!!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Честит Празник!!!!
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит празник и от мен :1130 :1130 :1130
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

На 22 септември започва Есента.
Как да се казва новата ни тема?
:954 :954 :954 :954 :954 :954 :954
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро от мен и добра седмица! :954 :954

Само след 4 дена започва новата учебна година!!! Не знам как точно се е получило, но за мен всеки 15-и септември е вълнуващ ден. Колкото и да ми е мъчно, че свършва "хубавото" време на безкрайни размотавания, липса на точни часови графици и спане не по аларма, 15-и е силно емоционален, свързан със заряда на новото начало от чийто край аз имам (не)определени очаквания!!! :954

Покрай 15-и имам още да купувам екипи за физическо - бели тениски и гуменки (аз много държа на това децата ми да имат екипи за часа по физическо - това е признак на уважително отношение и към предмета, и към преподавателя, и към училищния процес!). Трябва и тетрадки, облекла, етикети и картони за обличане - смятам да посетя Джъмбо по въпроса. И май..... това е всичко. И тази година първият учебен ден няма да ме изненада неподготвена.

Елисче, можем да си "изнесем" една темичка за училищното ежедневие на децата ни. Дори май е по-добре да е тук - в този общ форум, т.к. другите са непосещавани и е безмислено човек да скролва до тях. Така че - чакам те да отвориш темата. :954 Аз все още пращам на Коко и Бела по 1 кутия с плодове на училище. Дори и в 8-и клас, Коки не ми я отказваше цялата минала година. За тази - ще пиша като почне.

Преди 2 години им слагах и по нещо за допълнителна закуска, но определено считам, че е излишно, при положение, че преди тръгване за училище и двамата закусват. Трябва да се внимава много с поетите калории по време на учебната година, защото децата тогава са доста "закотвени" в седнало положение и не изразходват това, което поглъщат.

Ели, да не забравя да ти напиша, че не съм се съмнявала, че ще се справиш на новото работно място - дори винаги съм си мислила, че ти трябва нещо такова като работа - защото е доста по-отговорно, а отговорни хора като теб, са рядкост!!!! Радвам се, че и ти си доволна!

Цветка, направи един генерален извод за твоята отпуска - харесА ли ти?! :1062 :1062 Почти съм сигурна в отговора.
dexter написа: Друга тема е, че обществото се формира от всички нас, а повечето сме родители и трябва да държим сметка не само за нашите деца.
Декс, не съм забравила (почти) какво ми писа в отговор преди 10-ина дни. И то защото напълно вярвам в горното изречение. А вярвам, защото ми звучи достатъчно отговорно. Отговорно - каквито трябва да сме възрастните. Да държим сметка, да имаме претенции, да генерираме очаквания, но и да се интересуваме и дейно да участваме в процесите, които съпътстват тези неща.

Права си за четвъртоъгълника:
dexter написа: Затова децата се изграждат от четири основни влияния - семейство, приятели, учители, общество. На всеки етап от живота им четирите елемента преобладават или си взаимодействат.
Откъдето и да го погледнем, този житейски извод (така ми хрумна да го нарека) пак опира здраво в първото ти твърдение за това, че не трябва да се правим на невидими, несведущи и налудничаво позитивни, защото семейството, приятелите, учителите или общо казано ОБЩЕСТВОТО - това сме ние!

Тази събота и неделя с приятелите, с които ходим заедно на море, се качихме на Черни Вит - в къщите за гости на Галя и Теодор. Починах си. Въпреки, че се качихме в петък, събота аз и Момчил "слязохме" обратно до София, за да гледаме мача на Коки и после да го вземем с нас на Черни Вит. За първи път оставихме Коки да пренощува сам у дома. Накарах го да си покани приятел - хем да не е сам, хем да му е интересно и забавно. Той беше доволен. С Цони се видяхме съвсем за кратко, но за непланирано посещение, си беше ок.

А вчера, за да избегнем трафика на Хемус като се прибираме, се качихме до Гложенския манастир. И не само се качихме до него, но и решихме да посетим пещерата Моровица, която се намира на час и половина път от манастира. Направихме си много готин преход из Балкана, уморихме се, ядохме по 1 манастирски боб и по 1 гъбена супа и се прибрахме доволни.

И така - това около мен. Сега се хващам да работя.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

cchery написа: Откъдето и да го погледнем, този житейски извод (така ми хрумна да го нарека) пак опира здраво в първото ти твърдение за това, че не трябва да се правим на невидими, несведущи и налудничаво позитивни, защото семейството, приятелите, учителите или общо казано ОБЩЕСТВОТО - това сме ние!
Ясно, че ние сме обществото. Обаче как, да го вземат дяволите!, да обясня на Яна, че парцалите, дето ги продават в H&M, Зара и подобните им магазини не са върха на висшата мода за десетгодишни :126 ?!?!?! Какъв елемент на тежест има моето мнение в случая, след като така нар. й "най-добра" приятелка й казала, че не "модерна" ако не пазарува от там? Е, аз си казах мнението, няма какво да ме спре :lol: , мога да упражня и вето на пазаруването, все пак имам силова позиция, но не знам в крайна сметка какво крайно мнение ще се формира по въпроса. И това е за каквото се сетите - дрехи, музика, момчета (вече :1215 !), възгледи за ученето, за живота, за света. Може би малко драматизирам, а може би не.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, мецанки!
Снощи се върнах от клубния Летен лагер в Кранево. Клубът е "Шотокан Е.К.Г.", но на лагера имаше какво ли не. Имахме сутрешно тичане, после йога, след това закуска, карате, плуване, обяд, фитнес, нещо като лекция, карате, йога, вечеря, раздумка, разходка... Много, МНОГО хубаво беше тази година.
Може да ни разгледате снимките тук: https://www.facebook.com/media/set/?set ... 965&type=1
Още ме държи емоцията. Хайде следващата година да дойдете и вие, какво ще кажете? Датите ги знаем отсега - 06-09.09.2018 г. И, ако се получи, ще има и нови неща (например коне). Направо планирайте един ден отпуска за следващата година (само за 07.09.2018 г., другите дни са почивни) и идвайте!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Публикувай отговор