Добро утро от мен и добра седмица!
Само след 4 дена започва новата учебна година!!! Не знам как точно се е получило, но за мен всеки 15-и септември е вълнуващ ден. Колкото и да ми е мъчно, че свършва "хубавото" време на безкрайни размотавания, липса на точни часови графици и спане не по аларма, 15-и е силно емоционален, свързан със заряда на новото начало от чийто край аз имам (не)определени очаквания!!!
Покрай 15-и имам още да купувам екипи за физическо - бели тениски и гуменки (аз много държа на това децата ми да имат екипи за часа по физическо - това е признак на уважително отношение и към предмета, и към преподавателя, и към училищния процес!). Трябва и тетрадки, облекла, етикети и картони за обличане - смятам да посетя Джъмбо по въпроса. И май..... това е всичко. И тази година първият учебен ден няма да ме изненада неподготвена.
Елисче, можем да си "изнесем" една темичка за училищното ежедневие на децата ни. Дори май е по-добре да е тук - в този общ форум, т.к. другите са непосещавани и е безмислено човек да скролва до тях. Така че - чакам те да отвориш темата.

Аз все още пращам на Коко и Бела по 1 кутия с плодове на училище. Дори и в 8-и клас, Коки не ми я отказваше цялата минала година. За тази - ще пиша като почне.
Преди 2 години им слагах и по нещо за допълнителна закуска, но определено считам, че е излишно, при положение, че преди тръгване за училище и двамата закусват. Трябва да се внимава много с поетите калории по време на учебната година, защото децата тогава са доста "закотвени" в седнало положение и не изразходват това, което поглъщат.
Ели, да не забравя да ти напиша, че не съм се съмнявала, че ще се справиш на новото работно място - дори винаги съм си мислила, че ти трябва нещо такова като работа - защото е доста по-отговорно, а отговорни хора като теб, са рядкост!!!! Радвам се, че и ти си доволна!
Цветка, направи един генерален извод за твоята отпуска - харес
А ли ти?!

Почти съм сигурна в отговора.
dexter написа: Друга тема е, че обществото се формира от всички нас, а повечето сме родители и трябва да държим сметка не само за нашите деца.
Декс, не съм забравила (почти) какво ми писа в отговор преди 10-ина дни. И то защото напълно вярвам в горното изречение. А вярвам, защото ми звучи достатъчно отговорно. Отговорно - каквито трябва да сме възрастните. Да държим сметка, да имаме претенции, да генерираме очаквания, но и да се интересуваме и дейно да участваме в процесите, които съпътстват тези неща.
Права си за четвъртоъгълника:
dexter написа: Затова децата се изграждат от четири основни влияния - семейство, приятели, учители, общество. На всеки етап от живота им четирите елемента преобладават или си взаимодействат.
Откъдето и да го погледнем, този житейски извод (така ми хрумна да го нарека) пак опира здраво в първото ти твърдение за това, че не трябва да се правим на невидими, несведущи и налудничаво позитивни, защото семейството, приятелите, учителите или общо казано ОБЩЕСТВОТО - това сме ние!
Тази събота и неделя с приятелите, с които ходим заедно на море, се качихме на Черни Вит - в къщите за гости на Галя и Теодор. Починах си. Въпреки, че се качихме в петък, събота аз и Момчил "слязохме" обратно до София, за да гледаме мача на Коки и после да го вземем с нас на Черни Вит. За първи път оставихме Коки да пренощува сам у дома. Накарах го да си покани приятел - хем да не е сам, хем да му е интересно и забавно. Той беше доволен. С
Цони се видяхме съвсем за кратко, но за непланирано посещение, си беше ок.
А вчера, за да избегнем трафика на Хемус като се прибираме, се качихме до Гложенския манастир. И не само се качихме до него, но и решихме да посетим пещерата Моровица, която се намира на час и половина път от манастира. Направихме си много готин преход из Балкана, уморихме се, ядохме по 1 манастирски боб и по 1 гъбена супа и се прибрахме доволни.
И така - това около мен. Сега се хващам да работя.