ЛЯТОТО Е ВЕЧЕ ТУК, МЕЦА БАБА ХРУПА ЗЕЛЕНЧУК

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Re: ЛЯТОТО Е ВЕЧЕ ТУК, МЕЦА БАБА ХРУПА ЗЕЛЕНЧУК

Мнение от Сиренце »

Нели, :828
Ето в това аз виждам смисъла на човешкия живот! Да оставиш диря, някой, след като теб вече те няма, да си спомни с усмивка, че си го докоснал по някакъв начин. Може да си му показал звездите, да си го нахранил, когато е бил гладен или да си му помогнал да постигне мечтата си. Няма значение! Важното е да оставиш нещо след себе си!
И не, не звучи нито нелепо, нито високопарно, а истинско, идващо от сърцето.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели и Сиренце, и аз мисля като вас, а съм сигурна, че и останалите момичета тук ще се съгласят :922

Изображение

Оранжево ми е. ПредЕсенно. Уютно. Гледам долу - шума, опадали жълто-кафяви листа. Щом си помислих и за мекички тази сутрин...

Изображение

Приготвила съм си и няколко книжки за четене тук до мен, направих си и кафе със сметана и мед, и се наслаждавам на все още лятната почивна сутрин:

Изображение

А вие какво си правите всички в момента? Минете и разкажете! :954 :940
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Минавам и разказвам, макар и много набързо, защото вече много ми се спи.

Виолета все още чака нещо от испанците за Испания, което май означава, че... няма да ходи. Нещо се замотаха нещата. Може да е за добро.

Преди малко се върнах от среща с... д-р Михайлов. Той е на Албена тези дни, обади ми се да се видим и ето, нà - аз, Зори, Маги (Магдалена от някогашния форум), моята Ани, доктора и съпругата му прекарахме около три часа в приказки, без да ги усетим. Ани е във възторг! Майка ѝ също е много доволна, но вече наистина ми се спи. :954 :954 :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Днес с Бела се прибрахме от Горна - бяхме за 3 дена на гости на майка ми. И май това ще е всичко с пътуванията до Горна за тази година.... предвид, че днес е 4-и септември и училището гадно-гадно се хили насреща ми..... :???: :???:

Ако трябва да бъда честна, все още не допускам до съзнанието си, че 15-и септември е така близо. Карам ден за ден с усещанията, емоциите, драмите и т.н., които животъ може да ми предложи.... Искам всеки един ден да е пълен и аз да го усетя точно така - изпълващ. :954

В Горна с Елисчето този път си направихме качествена среща (като сме се разговорили на тази тема, Нелка :lol: :lol: ). Чухме се и се уговорихме предварително и се видяхме в един от парковете в града. Децата играха, а ние си говорихме за всичко....., което човек може да се сети. Последната ни такава спокойна среща беше.... даже и не помня кога. А вечерта беше така топла и мека... тръгнахме си от парка някъде към 22 часа. Хубаво беше. :954 :954
Нели написа:Виолета все още чака нещо от испанците за Испания, което май означава, че... няма да ходи. Нещо се замотаха нещата. Може да е за добро.
Винаги има причина за това нещата да СЕ или да НЕ се случват, но въпреки това си е гадничко - Вили все пак се е надявала, имала е своите планове, пропуснала е да направи други такива, защото е очаквала заминаването. Дано да има положително развитие тази история.
Нели написа:Преди малко се върнах от среща с... д-р Михайлов. Той е на Албена тези дни, обади ми се да се видим и ето, нà - аз, Зори, Маги (Магдалена от някогашния форум), моята Ани, доктора и съпругата му прекарахме около три часа в приказки, без да ги усетим.
Ама вие сериозна среща сте му заформили - много се радвам :) :) . Аз съм с настойчивото усещане, че софианките изоставихме док. Той беше всичко за нас, докато децата растяха, след което... нуждите се промениха, а с тях и..... приятелствата...... като че ли. Какво разказа док, Нелка? Да не пише нова книга? :954
Сиренце написа:Нели, :828
Ето в това аз виждам смисъла на човешкия живот! Да оставиш диря, някой, след като теб вече те няма, да си спомни с усмивка, че си го докоснал по някакъв начин. Може да си му показал звездите, да си го нахранил, когато е бил гладен или да си му помогнал да постигне мечтата си. Няма значение! Важното е да оставиш нещо след себе си!
И не, не звучи нито нелепо, нито високопарно, а истинско, идващо от сърцето.
Така е.

Да оставиш диря...... срещу непоисканото добро.... Ами първото ми е фаворит.... определено.

Нямам какво друго да ви кажа. Или поне нещо по-специално да се е случило. Все така нямам нито едно обаждане за интервю за работа - утре отново ще кандидатствам.... Не звучи никак обнадеждаващо това, което се случва. Не че е неочаквано, де - кандидатсвах за позициите уеб разработчик и графичен дизайнер. И за двете нямам дипломи, както и съм с НУЛА стаж по въпросните специалности.. И все пак - ако искам да направя завой в професионалната си
кариера (както е в случая) - как да почна, ама с 2 години предварителен стаж :1044 :1044 :1044 ....

Лека нощ от мен. До утре.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мили мои,
знам, че ще се зарадвате за мене :922
На 4.9. бях на интервю за работа в най-желаната от мен гимназия. И още следобеда на същия ден ми се обадиха да ми съобщят, че съм одобрена!
От 17 септември започвам да преподавам в НГПИ "Свети Лука" /Националната гимназия за приложни изкуства/. Ставам учител по философия. Ура!
Ще мина на два трудови договора, по половин щат, и от 17-ти натам ще работя като психолог и като учител. В свободното време - и като астролог.
Щастлива съм. И много благодарна. Повече писах в темата за 40-годишните момичета.
Чери, от цялото си сърце ти желая да намериш своето си място и да заблестиш в него! И зная, че ще стане точно така. Усещам го.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

:1130 :1130 Честито Съединение на България :1130 :1130 :1130
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа:Мили мои,
знам, че ще се зарадвате за мене :922
На 4.9. бях на интервю за работа в най-желаната от мен гимназия. И още следобеда на същия ден ми се обадиха да ми съобщят, че съм одобрена!
От 17 септември започвам да преподавам в НГПИ "Свети Лука" /Националната гимназия за приложни изкуства/. Ставам учител по философия. Ура!
Ще мина на два трудови договора, по половин щат, и от 17-ти натам ще работя като психолог и като учител. В свободното време - и като астролог.
Щастлива съм. И много благодарна. Повече писах в темата за 40-годишните момичета.
Чери, от цялото си сърце ти желая да намериш своето си място и да заблестиш в него! И зная, че ще стане точно така. Усещам го.
Честита ти нова работа, Деска! Виждам, че си много ентусиазирана - дано да е така и през учебната година! Успешно начало :954 .
Kleo написа::1130 :1130 Честито Съединение на България :1130 :1130 :1130
Честит празник и от мен!!! Нека не забравяме, че силата, волята, духа, желанието, ентусиазма, новото начало.... дори и.... наивната вяра могат да са причина за обединение. Стига да го желаем....

[youtube]7iF-UFhjKO0[/youtube]
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти, Ани :940
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Тази сутрин Виолета отлетя за Мадрид. Чакам новини. Още ми е нереално... Това си е първата ни сериозна раздяла... 11 месеца... Ще видим. Ще пиша пак.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Нели написа:Тази сутрин Виолета отлетя за Мадрид. Чакам новини. Още ми е нереално... Това си е първата ни сериозна раздяла... 11 месеца... Ще видим. Ще пиша пак.
Нелка, :940 :940 . Освен, че ти е нереално..... какво още чувстваш?! Има ли вече липса? И всъщност какво най-много ще ти липсва?! То как ги изтупах въпросите все едно завинаги се разделяте, но майчиното сърце е една идея по-чувствително.... та.... затова питам.

Десита, твоят осмокласник вълнува ли се от предстоящата среща с новите му съученици?! :) И всъщност - в каква паралелка с каква специалност го приеха?! Или съм забравила, ако си писала, или не съм прочела.

Ние днес Бели изкарахме първия си полуден в Арена Армеец, гледайки СП по художествена гимнастика. Бях в компанията на още 2 дами от нашата фенска фейсбук група. После седнахме с тях в ХЕПИ, вечеряхме и коментирахме видяното през деня. Такива дни и вечери ми се случват само когато има състезания по художествена гимнастика в България...... Понякога си мисля, че нямам правото на такова щастие...., но то е факт. :954

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

О, писах ти и ти веднага ми отговори :940 Ани :923

Александър ще учи в паралелката Фотография във Фотографската гимназия /Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография/. Тя се намира срещу Южния парк точно, така че всеки ден ще пътува от Северния до Южния парк /час сутрин и час следобед/. Ще се вози почти през целия път на трамвай 6. И да, много се радва и вълнува, че го приеха там! Утре ще бъде родителската среща, ще отидем и двамата с Хри, и ще имам повече лични впечатления от училището и учителите.

Нели, прегръщам те. Сигурна съм, че ще поддържате редовна връзка с дъщеря ти. Физическата липса ще я усещате и двете, но стига момичето ти да се чувства добре там, а аз не се съмнявам, че ще бъде именно така, мисля, че ще си заслужава болката от нея. Иначе се опитвам да те разбера напълно и не успявам. Успокоявай се с мисълта, че ей го де е Мадрид все пак :923
Публикувай отговор