Привет, момичета!
cchery написа:
Ванче, как е положението в Испанско?!?!
Аз да ти кажа не успях да видя снимките на Марти, които си шернала във фейса - ако е удобно, пусни ми едно линкче на месинджър.
Чери, как да ти кажа... В Испанско положението си е все същото...
. В момента на дневен ред е студеното време. Ние тук сме си свикнали, но в централна и северна Испания е малко по-студено от нормалното за сезона и пада голямо мрънкане... :lol: не разбирам от какво толкова се оплакват, имало е и по-тежки ситуации...
Иначе ние сме добре. На месенджъра ще ти пусна направо снимката на Марти, която качих във фейса, ако не е проблем, разбира се
. За сега е много сериозен с очилата, носи си ги, изобщо не мрънка и не се опитва да ги маха когато не го наблюдаваме. На 9-ти февруари имаме час в оптиката за преглед, а след 3 месеца и в болницата. Да видим какво ще кажат. Аз в началото се притесних, мислейки си, че проблема със зрението е следствие от часовете, които прекарва на таблета, но лекарката каза, че астигматизма няма нищо общо с това и си отдъхнах.
Друго какво да споделя.... Купихме на децата двуетажно легло. Много бяха щастливи, първите 3 дни не успявахме да ги изкараме от стаята, но както се казва - всяко чудо за 3 дни и мерака, като че ли мина
Аз пък тази седмица обърнах внимание на гардероби, шкафове, играчки и всякакви други натрупани и оказа се, доста непотребни неща. Насъбрах всичко - дрехи, обувки, играчки, които вече не влизат в употреба и ги приготвих да ги занеса в Каритас. Като си помисля, че има деца, които нямат нищо и ми се свива сърцето... Дори като отделях играчките накарах Гого и Марти да се включат като им обясних къде ще ги носим и с радост установих, че те с огромно желание се разделяха с нещата си, за да ги дадът на други деца...
Искам освен това да се обърна към вас, момичета, за съвет. Сега ще разкажа за какво става въпрос:
Както съм споделяла вече, Гого тренира футбол зала. Тази година отново е в отбора и ходим на мачове. На тренировките се справя много добре, играе освободено и му се получава всичко, което иска да направи. Но когато отидем на мач, нещата се променят. Виждам го как се стяга и напряга, да не кажа буквално сковава. Тича, старае се, но явно от притеснение колкото повече се старае да не допусне грешка, толкова по не му се получава играта. Говорили сме, той ми е споделял, че се притеснява да не стане причина отбора да загуби... Обяснявала съм му, че не трябва да се притеснява и, че това му се отразява зле, но той нали си е по-чувствителен и следващия път е отново същата ситуация. Допускам, че може донякъде да е и заради треньора, защото той доста вика по децата когато сгрешат, но другите момчета от отбора като че ли изобщо не му обръщат внимание, а Гого го приема много навътре...
Сещам се, че д-р Михайлов препоръчваше Ignatia при плач при тръгване на детска градина, според вас в нашата ситуация дали този медикамент може да помогне на Гого да се отпусне и да спре да се притеснява? Ще съм благодарна на всякакви съвети и мнения!
Друго ново при нас е, че другия месец свекървата ще идва на гости. Преди 2 години отново трябваше да идва през февруари, но в последния момент се отказа. Да видим сега
Аз съм с леко смесени чувства. Не, че имам нещо против да дойде за един месец да прекара малко време с децата, но просто ежедневието ни много се променя когато тя е тук и след втората седмица това като че ли започва леко да ме напряга и изнервя...
Ще споделям как е положението...
Чери, мисля, че от теб ще стане чудесен общински съветник! Младост, София, България... Навсякъде има нужда от хора като теб, които не търпят несправедливости и все още вярват в доброто в хората и, че промяната е възможна! А, че има нужда от промяна е повече от ясно! Ако решиш да се кандитариш ще ти стискам палци от сърце! Само се надявам този пост и борбата ти за честност и справедливот да не нарушат личните ти хармония и спокойствие, защото за съжаление всички сме свидетели на това как всеки, който надигне глас и се опитва да се бори е тотално смачкан! Искам да ВЯРВАМ, ЧЕ ДОБРОТО В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ПОБЕДИ!!!
Ще подосаждам още малко и ще споделя с вас още нещо...
Покрай коледните и новогодишни празници се чухме с цялата рода в България. От всичките разговори обаче две неща ми направиха силно впечатление и не ги забравям до сега... Първото : дъщеря пожелава на майка си през 2019 година да я гледа по тв в националната лотария! А наш братовчед ни зададе въпрос дали тук "търкаме билетчета"...
Второто нещо е разказа на един дядо за новогодишната нощ: разказа ни как 11 годишната му внучка вечрта като е седнала на масата са и сипали пълна чаша с вино+безалкохолно и тя до края на вечерта си я е изпила!!! И това беше разказано като похвала
явно се очакваше от нас да кажем "браво"!
В потрес съм и от двете ситуации! И колкото повече мисля, толкова повече си давам сметка, че ми се иска моите деца да растът по-далеч от такава обстановка. Преди години се дразнех когато ни казваха, че сме се променили като живеем в Испания, но сега си давам сметка, че наистина сме се променили и много се радвам на това! Не разбирам как търкането на билетчета и алкохола са се превърнали в толква важна част от ежедневието на хората в северозапада... Тъжно ми е...
До скоро, момичета!