ТАРО и сайтът 78 истории :)

Свобода на словото
Публикувай отговор
Beata

Re: ТАРО и сайтът 78 истории :)

Мнение от Beata »

Kleo написа: 28 Яну 2020, 11:45
Beata написа: 27 Яну 2020, 20:41 Здравейте, :222
може ли някой да ми помогне в тълкуването на тези карти за отношения?

Умереност, 9 чаши, 3 чаши, тази комбинация и
10 чаши обърната, Крал жезли, 8 меч

Ще съм изключително благодарна, нива съм в Таро и имам нужда от помощ !
Благодаря! :923
Здравей, Беата. Гледай за тълкуването на картите си в тези сайтове, ако искаш:

78 истории и Картите на Емма

Там много хубаво са обяснени всички карти.

Аз се занимавам с Таро от 3 години и половина, но също като теб се чувствам начинаеща все още.

УСПЕХ! :922
На втората подредба картите са противоречиви и противоположни и ми е много трудно да разбера. Би ли ми казала твоето виждане на нещата? Моля! :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Ще помисля малко и утре ще ти пиша пак.
И ... добре дошла в нашия форум!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Beata

Мнение от Beata »

Kleo написа: 28 Яну 2020, 19:43 Ще помисля малко и утре ще ти пиша пак.
И ... добре дошла в нашия форум!
Благодаря ! И за двете!!! :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Beata написа: 27 Яну 2020, 20:41Здравейте, :222 може ли някой да ми помогне в тълкуването на тези карти за отношения? Умереност, 9 чаши, 3 чаши, тази комбинация и 10 чаши обърната, Крал жезли, 8 меч. Ще съм изключително благодарна, нова съм в Таро и имам нужда от помощ ! Благодаря! :923
Беата, ето какво мисля за тези отношения лично аз:

Заради 10 чаши обърната - нарушена идилия, разочарование, трудност при общуване в любовните връзки, неудовлетвореност. Уви, тази карта сигнализира, че вече сте постигнали някакъв емоционален пик в ситуацията, така че ако питате за развитие на романтична връзка, картата подсказва, че това, което имате в момента, ще е максимумът. Понякога 10 чаши може да показва дори и край на отношения. Било ви е много хубаво за кратко, но това е било всичко, после всеки си тръгва по пътя. Разбира се, 10 чаши може да показва и положително развитие на ситуацията, но това ще зависи от околните карти. С по-негативни карти от сорта на Рицар мечове или 10 мечове, да речем, нещата ще клонят по-скоро към край и отговор „не“. Ако пък имате Паж или Рицар чаши или Асо пентакли, твърде вероятно е да получите това, което искате и 10 чаши да показва удовлетворението ви от този факт. Като цяло съм забелязала, че от всички Аса и всички десетки, тези от боя чаши най-често в тълкуване са доста по-слаби от останалите – рядко означават значимо събитие в гледанията и рядко са ключови за тълкуването. Общо взето е налице недоволство в питащия. Например, искате да знаете, дали може да очаквате повишение в работата си и теглите 10 чаши обърната, което ще рече, че това е максимумът, който ще постигнете на тази работа и той не ви удовлетворява, малко ви е, може да намерите и повече, ако смените посоката. Понякога картата има значение и на изимитирано щастие – отвън симулирате, че всичко ви е наред и сте много щастливи, когато отвътре си знаете, че нищо не е наред и се чувствате празни.

Крал Жезли - такъв ли е мъжът, за когото питаш? - Огнен тип /със силно присъствие на Овен, Лъв или Стрелец/? Доминиращ мъж с много таланти. Бизнесмен или властна личност. Човек, който обича да бъде център на внимание. Може да постига своите успехи с чар и харизма. Може да показва мъж с огнен темперамент, огнена доминанта. Човек с много идеи и хъс за тяхното осъществяване. Кралете в Таро освен конкретни хора, разбира се, могат да показват и нашата настройка спрямо околните, от какви мотиви се ръководим при взаимодействие с хората около нас и как сме склонни да реагираме на стимули от външната среда. Крал жезли (астрологично под влиянието на Овен) най-често означава лидерство, иновативност, желание за проправяне на път там, където път все още няма. Когато тази карта ни характеризира, обикновено нищо не е достатъчно голяма пречка пред нас, за да спре устрема ни. Крал жезли има толкова много енергия, че буквално не може да седи на едно място. В правата си позиция тази карта показва и увереността ни в собствените ни сили, не се колебаем, дали ще се справим, не губим време в притеснения и оплаквания, просто тръгваме смело напред и нещата ни се получават. Във въпроси за отношения, тази карта може да покаже два варианта за развитие. Или някой си е наумил да спечели другия и няма да се примири, докато не са заедно, или пък е твърдо решен, че някакви си чувства няма да го спрат да върви по пътя си и просто обръща гръб на партньора си. Крал жезли, освен всичко друго, може да бъде доста ревнив и труден характер, защото ако не го следваш и имаш различна гледна точка от него, той няма да спре и да започне да преговаря с теб. Не, той просто ще си продължи по пътя, обиден, че сте го забавили. Разбира се, ако успеете по достатъчно дипломатичен начин да му покажете къде греши и как може да избегне повторението на тази грешка за в бъдеще, той ще ви бъде безкрайно благодарен и в неговите очи ще се издигнете до надежден партньор. Но имайте предвид, че въпреки това, той пак ще предпочита да върши нещата сам и никога няма да бъде отборен играч. По-добър е като треньор. За Крал жезли е важно обаче да има последователи. Мотивират го предизвикателствата, новостите и възможността да вдъхновява и води другите след себе си. Ако тази карта ви излезе като съвет, не се съмнявайте в себе си и се хвърляйте смело напред, вие можете да се справите. Ако е като съвет в любовните връзки, може да значи или да поемете инициативата във връзката, или да не се оставяте да ви мятат по върбите и да обърнете гръб. Околните карти би трябвало да ви покажат кой от двата варианта е конкретно във вашето питане. Обикновено Крал жезли може да показва и мъже от семейството.

8 мечове - Разочарование, безнадеждност. Това е картата, която показва, че може сами да поставяме граници пред себе си. Дори да имаме наличните ресурси за справяне с проблема, да не предприемаме действия от страх. Нерешителност, която носи неприятни последици. Загубване на вярната посока. Или нежелание да се срещнеш с истината очи в очи. В 8 мечове като че ли самоконтролът е най-труден. За мен поне тази карта говори за ситуация, в която са замесени и други хора, въобще, може около вас да е една невероятна говорилня. Всеки един меч е мисли и думи на някой около вас. Ситуацията дори може да не е ваш проблем (жената тук прилича повече на заложник), но някак сте попаднали в цялата тази каша и поне засега изход не се вижда, така че най-доброто, което може да направите, е да изчакате. Не че имате и кой знае колко възможности за действие. Важно е да казвате само, колкото е необходимо и не повече, защото е твърде вероятно да не виждате цялата ситуация ясно. Хубавото тук е, че ситуацията рядко продължава дълго, обикновено трае максимум седмици. Друго значение, което съм срещала за 8 мечове, е ситуация, в която сами си налагаме ограничения, че ние трябва да променим мисленето си, за да видим, че в действителност имаме изход от тази ситуация, просто може той да не ни харесва. Честно казано, досега не съм имала подобни наблюдения върху 8 мечове, но кой знае. Обикновено тя наистина ми излиза в моменти, в които хора около мен се карат и аз съм като заложник помежду им. Да, бих могла да се опитам да се дистанцирам и да не участвам в спора, но без значение какво правя, аз си оставам в ситуация на конфликти, които ми влияят индиректно. Да смятаме, че това нас не ни засяга, ми се струва като наивно вярване, че всеки човек си живее сам на самотен остров.

От друга страна Умереността, 9 Чаши и 3 Чаши са далеч по-положителни карти.

А кои изтегли първо? И кое наложи изтеглянето на останалите карти? Каква беше самата подредба? В различни дни и различни хора ли са теглили?
Beata

Мнение от Beata »

Здравейте, благодаря за включването. В един ден са теглени, за двама човека.
Крал жезли ако говорим да описва човека, което вече прочетох, то определено не е "огнен" човек, дори напротив вял, бавен, безличен, но титаничен. Въпроса беше за двама мъже. Заради бившия ми приятел се разделих със сегашния и вече не знам какво да правя. Като цяло бившия ми се завръща в живота ми постоянно. Уточнение -Под формата на приятел. Но го чувствам го като сродна душа и този повтарящ се цикъл много ме обърква. Да уточня аз като личност не съм такава меланхолична и не поддържам стари отношения, но с този човек е различно. Но се чудех дали не сбърках че оставих този новия да си тръгне. Все пак миналото е минало... Но някак незабравимо..
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

О, така прекрасно да те разбирам...
Ще продължим тук да си пишем!
Не беше уточнила, че картите са всъщност две подредби, касаещи ДВАМА мъже.
Това мисля доста изяснява нещата.
Каня те да погледнеш и доста от другите теми в нашия прекрасен форум!
Ще ти пиша отново при първа възможност.
Хубав ден, аз съм на работа, затова засега спирам с писането. Доскоро!
Beata

Мнение от Beata »

Аз мисля , че взех решение и без картите. Новия ме лъже от една седмица, че е тежко болен, а в същото време не желае да ли покаже изследвания. На мен ми казва, че е левкемия, на леля ми е казал, че е друго. Притиснах го до стената и му казах, че ако не видя изследвания отивам да говоря с баща му и той започна да ме заплашва .... такова чудо неща!!!!
Бившия ми какъвто и да е бил никога не е искал да ме тревожи, той наистина претърпя инцидент и можеше да загуби окото си и за да не ме притеснява 3 дни не ми каза. Каза ми, когато се видяхме и то с цел да го видя, че е добре. А тоя ме лъже най безочливо след като аз през изминалата година загубих 3-ма, в това число и майка ми. Толкова ми е чувствителна темата смърт ..... А той с това ме манипулира...
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Това, което ми разказваш, е просто УЖАСНО.
Дори да не си отново с бившия си, той поне е човек, човечен е.
А този... дори не заслужава да пиша за него, честно.

Моята Таро карта за деня! - из Една.бг:

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова.

ХХІ. СВЕТЪТ

Днес е прекрасен ден за завършване на проекти, за финализиране на нещо, започнато преди, и за неговото представяне пред аудитория. Самите вие се усещате цялостни и завършени, което подпомага проявата на тази енергия и извън вас. Но в такъв ден можете да се провалите на самия финал, да изпуснете "влака" в последния момент.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Таро картата ми на деня:

Авторът на Таро рубриката е Илиана Смилянова.

ДВОЙКА ЧАШИ

Изображение

Днес е ден за партньорски взаимоотношения - любовни, колегиални, приятелски. Необходимостта от споделяне може да срещне разбиране или да бъде отхвърлена - от другите или от самите вас. Вътрешната ви нагласа води до събиране или разделяне, до разбирателство или разминаване, до компромиси или претенции, до обогатяващо или тягостно общуване.

Таро карта на декадата!!!

ШЕСТИЦА МЕЧОВЕ

30.01.2020 - 08.02.2020

Астрологично съответствие – Меркурий във Водолей

Ключ. 6, Милосърдие. Да избираме пътя със сърцето си.
Идеи. Да се променяме. Да откриваме нови житейски посоки и пътища към тях.
Чувства, емоции, нагласа. Прошка, смирение, вяра, надежда, любов, споделяне.

Мисли. "Оттегли ладията към дълбокото и хвърлете мрежите си за улов." Ев.Л.5:4
Аз никога не съм сам.
Действия, постъпки. Да се отправим на път. Да загърбим своите стари "бойни полета" и да потърсим изход, нова гледна точка и възможност.

Трудности, проблеми. Да се опитаме да избягаме от себе си, да се предадем. Да затънем в изчерпана ситуация и отношения. Да се обезличим. Да пропуснем важна възможност за промяна. Да отхвърляме необходимото, да не се разделяме с излишното. Да откажем нужна помощ. Да се возим на "чужда лодка".

Шансове. Да бъдем съзнателни съучастници в собственото си приключение. Да открием нови, неизследвани брегове, както и съмишленици, с които да си бъдем взаимно полезни в житейското пътешествие.
Въпроси. Накъде пътувам? Как намирам верния път? Страхувам ли се от "дълбокото"? Какво оставям след себе си?

Периодът в декадата на Шестица мечове (от 30 януари до 8 февруари всяка година) е подходящ да изследвате нови територии – вътрешни и външни, и да бъдете откриватели на самите себе си.
Бъдете спонтанни, искрени, потърсете помощ от вътрешния си компас.

Проявете три свои силни страни: силата да водите, силата да следвате и силата изцяло и безрезервно да се доверявате. Отворете очите си, за да провидите, и ушите си, за да прочуете за онова, което е извън сферата на познатото и преживяното, извън зоната на комфорта или дискомфорта ви. Потърсете нещо ново, различно от симпатиите и антипатиите ви, нещо, което да разшири и промени представите ви за самите вас и за начина, по който пътувате през живота си.

Ревизирайте начина, по който разпределяте енергията си, и посоката, която следвате. Опростете миналото си, свои и чужди слабости и грешки, не ги подхранвайте с обвинения – за да използвате енергията си за попътен вятър към нови хоризонти и да бъдете полезни на себе си и другите. Бъдете си навигатори и последвайте с вяра себе си в бъдещето. За да пристигнете там, където вече се очаквате.

Изображение
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Седмична карта Таро!

ДЕСЕТКА ЧАШИ
11.03.2020 - 20.03.2020

Изображение

Астрологично съответствие - Марс в Риби
Ключ. 10/1, Един за всички, всички за един/Любов. Да осъзнаем съучастието си в създаването на обща емоционална атмосфера, която ни подкрепя и пази, но и ни ограничава и задължава.

Идеи. Да разпознаем своята група на емоционална принадлежност, да приемем да сме част от нея – с всичките й плюсове и минуси, възходи и спадове.

Чувства, емоции, настроение. Емоционална ангажираност, съпреживяване, сплотеност. Любов и съпричастие както "заради", така и "въпреки".

Мисли. "Радвайте се с онези, които се радват, плачете с онези, които плачат." Рим. 11:12

Всеки ден се къпя в реката на промяната. „Чуждите” емоции не са ми чужди.

Действия, постъпки. Да организираме или да вземем участие в семейно (колегиално, дружеско) събиране, да празнуваме заедно или просто да споделим с другите благодарността и радостта от деня, от всичко онова, което ни е дадено – и което ни е спестено.

Трудности, проблеми. Да се изолираме, да избягаме от поемането на емоционална отговорност. Да сме безразлични. Да залеем себе си и другите с негативни чувства, "да отровим" атмосферата. Да оставим тежко емоционално наследство ("След нас и потоп").

Шансове. Да разпознаем, че отношението ни към другите показва как гледаме на себе си. Да изцелим наранени роднински, приятелски, колегиални отношения. Да достигнем и проявим емоционална и творческа зрялост, да довършим значим проект.

Въпроси. Причина или следствие е радостта? Къде се чувствам "у дома"? Кое е моето семейство?
Периодът в декадата на Десетка чаши (от 10 до 20 март всяка година) е подходящ да припознаем своето място сред хора със сродна на нашата емоционална нагласа.

Творческото съпреживяване в кръг от "съчувственици" и в атмосфера на приемане и доверие увеличава емоционалното ни богатство – защото истински наши са само онези чувства, емоции и преживявания, които сме споделили.

Разпознайте своята "сърдечна" честота. Потърсете кои са онези емоции и чувства, които вие привнасяте в общата атмосфера. Открийте ги в други хора и събития, близки и далечни, и усетете своето родство с тях.
Разчупете емоционалните рамки в онези отношения, в които не можете (не искате) да бъдете самите себе си, в които се чувствате зависими и не на мястото си или се опитвате да налагате на другите своя емоционален модел.

Опитайте промяна на гледната точка, потърсете около себе си положителен пример за свободни и спонтанни отношения на грижа и заедност.

Проявете гъвкавост и адаптивност – приемете емоционалните (си) приливи и отливи, но не забравяйте основния център, който е извън времето и пространството и обединява всички нас навсякъде и във всеки един момент – Любовта.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Таро карта на декадата!!!

ДВОЙКА ЖЕЗЛИ
21.03.2020 - 30.03.2020

Астрологично съответствие - Марс в Овен

Ключ. 2, Радост. Да се радваме на възможността и необходимостта самите ние да правим житейските си избори.

Идеи. Да разпознаем интуитивно новите възможности пред нас въпреки старите ни (повече или по-малко осъзнати) пристрастия и привързаности.

Чувства, емоции, настроение. Тъгата да отстъпи пред радостта, равнодушието – пред ентусиазма, песимизма – пред надеждата, унинието – пред вдъхновението. Да открием по-висока гледна и опорна точка.

Мисли. "Никой не може да слугува на двама господари..." (Матей 6:24) "Моя е силата да решавам." (Курс на чудесата) Аз съм изборът, който правя във всеки един момент.

Действия, постъпки. Да дадем начален тласък на своя идея, като разпалим вътрешния си огън, без да прибързваме в споделянето на намеренията си.

Трудности, проблеми. Да се раздвоим, да изберем да останем в "добре познатото зло". Да проиграем ценен шанс за промяна. Да се страхуваме да пораснем и да се (само)определим. Два пъти да премерим, преди да срежим.

Шансове. Да осъзнаем и приемем властта, която имаме над себе си и живота си, да я използваме градивно. Да вдигнем собствената си летва. Да си дадем възможност да надраснем самите себе си, градивно "да излезем от кожата си".

Въпроси. Съществува ли избор или само отлагане на единствено вярното решение? Какво богатство държа в ръцете си? На прага на какво стоя?

Периодът в декадата на Двойка жезли (от 21 до 30 март всяка година) е подходящ да изясним и установим своята позиция – в житейска ситуация или по определен въпрос, да потърсим възможност за развитие в интересна за нас област, да обмислим следващата си стъпка в актуална и интригуваща ни житейска посока.
Разпознайте интересна идея, която носите в себе си – обмислете я, подложете я на вътрешна проверка, оценете стойността й за самите вас, преди да бъдете готови да я огласите и споделите. Такава вътрешна работа би ви помогнала да събудите и активирате идейния си потенциал, да си припомните свои пра-намерения, за които сте призвани и които очакват именно от вас своята реализация.

Развийте уменията си да балансирате в една ситуация между наличните "за" и "против", да сте интуитивни и да следвате вътрешния си усет, да бъдете (и вътрешно) будни и активни. Предпазете се от собствената си прибързаност, действайте едва когато натрупате достатъчно вътрешен огнен заряд и достигнете високо ниво на вътрешна (фина) енергия, която да можете да претворите след това в думи и дела на радост. Защото радостта умножава благата.

Изображение
Публикувай отговор