МЯСТО за сладки разговори през 2020

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: МЯСТО за сладки разговори през 2020

Мнение от cchery »

Здравейте, мили момичета :922 :922 . Липсваше ми идването тук рано сутрин, преди работният ден за мен да е започнал. Откакто направих онова дълго отсъствие от 3 месеца през есента, и се завърнах...., тук ми стана още по-уютно и приятно. И честно казано има нещо, което ме гъделичка всеки ден да искам да дойда и да ви се обадя. Тази събота и неделя обаче изкарах в някакви разни дела ииии.... така се случи, че ето ме тук сега. По принцип съм облечена и след малко слизам да бягам :954 . Да използвам и аз хубавото все още време.

Ели, първо към тебе - поздравявам те за куража да си вземете котенце. Подозирам само какви са ти притесненията в момента, докато очаквате писанка. С една дума мога да ги опиша като големи :mrgreen: . Но когато косматка пристъпи във вашия дом, сама ще се убедиш, че няма нищо сложно и тежко в отглеждането ѝ. Котките не са като кучетата - грижите по тях са минимални, освен ако не си маниак на тема чистота, защото космите си хвърчат. Оттам насетне животното е такова, че по-скоро не иска вашето внимание, а си търси спокойствието. Често стопаните на котки се чудят как да прикоткат домашния си любимец, така че да полежи в тях и те да го галят.

Относно храна - с моите идиотчета е много трудно - големи капризи, голямо нещо. Но сега ще ти кажа марките, които харесват, все пак - Happy Cat, Purina, Poesie и Gurmet (пастетчетата на Гурме). Ако говорим за суха храна - там експериментирам и взимам различна, но е от по-високия клас - между 15 и 20 лв за килограм.

Търсите име на Писанка?! :954 Не знам, но обещавам сега докато тичам, да мисля :1062 .

Деси, и да се опитвам, няма да мога да напиша по-добре от Нели какво мисля и аз за положението с необичайно високите Т през тази зима и липсата на вода. Тя е просто класик в изразяването, когато трябва да звучиш авторитетно, човешки и да изложиш аргументирано позицията си. Та с две думи - аз съм на същото мнение. Ще приведа само един пример - зимата на 2007-а година. Помня я, защото Белка все още беше бебе в количка и имаше един ден през януари, когато я оставих да си лежи в количката на слънчице, облечена само с потниче, боди и ританки..... толкова топло беше навън. Разликата с тогава е, че нямаше водна криза .....

И така, мили момичета, скачам сега да бягам, защото после имам много работа. Имам и да ви разказвам каква точно, защото се включих много активно в подготовката за турнира по художествена гимнастика на клуба на Бела. Той ще се проведе в рамките на 3 дена, започвайки на 14 февруари, т.е. след 10-ина дена. Аз съм един от редакторите на страницата на клуба във фейсбук, а за турнира се оказах и нещо като графичен дизайнер, връзка с клубове и спонсори... И като за капак - ще бъда водеща на турнира :955 :955 . Но както казах, за това ще отделя време да пиша по-подробно, че сега набързо.

И още нещо - миналата седмица се чухме по телефона с Цони. Исках да разговарям с нея нещо във връзка с НВО по математика за 10-и клас. Получи се един от ония разговори, след които разбираш колко много ти е липсвал човека насреща без да си го осъзнавал и без някога да си надувал фанфарите, че сте първи приятели. Ценя това място, а и някои други, през които минах, именно заради ХОРАТА, на които попаднах. Нали помните: най-важни са хората!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Чери,благодаря за съветите,ние вече сме се запасили с храна,както казва Анджи,"мамо,имаме поне за месец",но аз обичам така,всичко да ми е приготвено и готово.И аз се ориентирах към пурина,поне за сега,да видим дали ще я папка,1 пакет и роял канин купих,ама много скъпо бреее.Нямам търпеение да дойде...каква ли песен ще пея след 20-ти🤣🤣🤣
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Елисче, аз котка не съм имала, но като собственик на куче ще ти кажа, че да имаш животинка вкъщи е тоооолкова хубаво. И ти го казва човек, който години наред водеше борба против мераците за хамстери, папагали, морски свинчета, котки и т.н. В началото ще се ядосваш, че пишка където не трябва, че е издраскало дивана или вратата, но после то става член на семейството. Нашето зверче е вече на пет години и нямам идея как бих преживяла, ако нещо се случи с него.
Джинджър е много капризен на тема храна. След опити да му даваме всякакви скъпи храни, се примирих с факта, че той предпочита най-евтината :) Спомням си, че като ни го донесоха, три дни отказваше да поема каквато и да е храна. Сиси му правеше какви ли не "деликатеси" от смлени гранули, мляко и какво ли не, а той - не и не. Вече си мислехме, че ще умре, когато Цецо на шега предложи да му дадем кренвирш и чудото се случи и кучето оцеля. И до днес, само като му замирише на кренвирши и направо полудява.
А пък за име предлагам Грейс. Нали британките са сиви (grey).
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Сиренце написа: 03 Фев 2020, 17:59А пък за име предлагам Грейс. Нали британките са сиви (grey).
Страхотно предложение на Цони. :954

Аз пък сутринта си мислех за следните имена: Зара, Вира, Кинга (United Kingdom),Бети и Ела.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Добро утро!!!
Благодаря,момичета,за споделения опит и чудесните имена.Едно от моите предложения също беше Грейс,да видим Какво ще реши домашния съвет🤣.
Цони,наясно съм колко ценен става един домашен любимец за семейството,аз самата имах кученце преди години.Когато си отиде бях разбита,все едно си отиде парченце от сърцето ми.Може би подсъзнателно затова отлагах толкова дълго време..
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Епиктет
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета, влизам само да ви се похваля, защото от днес най-сетне имам нов компютър. Буквално още го разглеждам и все още нямам нищо прехвърлено на него ор файловете, които ми трябват. А те са много и мога да използвам случая да ги прегледам, изтрия или архивирам и подредя. Това няма да стане за един ден, но е желателно да го направя, за да мога да си намирам и ползвам лесно нещата.
В крайна сметка си купих малко по-скъп компютър от това, което мислех първоначално, но пък е с доста добри параметри и се надявам да ми върши работа достатъчно дълго време. Харесва ми, което май е най-важното.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Честито,Нелка!!!Обожавам новите придобивки,особено купени със замисъл...😘😘😘

Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Добро утро!
Тази сутрин се събудих от потропването на дъжда по улука на съседния блок,надявах се,когато махна завесите да видя преспи сняг и бяла пелерина...уви,само капките в локвите видях🤣🤣🤣,но пък някак трепетното очакване на снега ме изважда от ежедневната летаргия.
Излязох от вкъщи за работа и ме обля някаква прохлада,студено е,но въздуха е така чист,че те кара да поемаш дъх с всички сили...
Е,сега на работа цялата тази романтика се изпари...Мрачно ми е,доспа ми се и се чудя как ще избутам деня🤣🤣🤣
При вас как е?В Софето има ли вече сняг?

Епиктет
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ох, и на мен много ми се спи. И ще го направя, защото съм в междусрочна "ваканция". Утре сме пак на училище.
Днес се наложи да стана раничко, за да закарам Цецо на автогарата, че трябваше да пътува да София. Прибрах се и след час, хайде пак обратно до Тетевен. Покрай здравословните ми проблеми реших да си направя всякакви изследвания и минах през ендокринолог, гинеколог и дадох кръв за три листа изследвания. На първо четене всичко ми е наред, ще видим как са резултатите утре.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Цони, затрупа ли ви сняг вчера? При нас само из въздуха прехвърча, но не се задържа никак. Само стъклата на колата бяха целите в лед сутринта.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, мили момичета. Как се радвам, че днес първото място, което посещавам виртуално, е нашия форум :954 :954 . Да ви кажа пак се запилях покрай една камара ангажименти и пак почнах да отлагам влизането тук за по-късно..... и се ядосах. Честно казано ми е най-готино като дойда първо тук и прочета кой какви ги е свършил.... Ама инерцията е "голяма" работа.

И така, Нелка, честито за новия компютър. Разбирам радостта ти от новата придобивка :954 :954 :954 - дано наистина работи безотказно повече време. А за подреждането на файловете.... лудницата ще е голяма. То си е като есенно+пролетно подреждане на къщата, умножено по 10 :221 :221 . Аз се старая двета устройства (хардовете) на моя лаптоп да са разделени прегледно на папки със съответните точни имена, и в тях всичко да е подредено, да нямам излишни файлове, за да намирам лесно какво търся.... ама май не ми се получава съвсем така всеки път.

Нелка, вие кога летите за Рим с Вили? Сетих се да питам, защото ние с Момчил вчера почнахме да търсим самолетни билети за Дъблин, Ирландия, където искаме да ходим през пролетната ваканция и..... се озъбихме - егати и цените са праснали. Винаги става така около ваканциите на учениците в България - самолетните компании вече се усещат и надуват много цените. Ще го мислим.

На мен тази седмица ще ми е много, ама много луда... В самия ѝ край - петък, събота и неделя е турнира по художествена гимнастика, организиран от клуба на Бела - "Олимпия 74". Аз (не знам дали вече не писах) ще съм водещ - сама се цаних за тая работа :955 . И както бях силна-вилна сега изпитвам страх....., ама ще се справя - като съм се хванала. Междувременно съм и редактор на страницата на клуба във фейсбук. По някаква причина председателката на клуба (и треньорка, разбира се) ми се доверява и за други неща и днес иска да присъствам на пресконференцията по повод турнира, която ще се проведе в зала "България" на националния стадион. Четвъртък ме иска да съм на съдийската конференция, предшестваща турнира..... Честно казано не ми се ходи особено много. Даже хич - особено днес, защото съм затрупана с работа... Обаче май няма измъкване, щото съм се хванала на хорото.

А другото, което правя - доизкарвам сайта на фирмата за врати и дограми, които работиха у нас по ремонта, и с които се договорихме за редизайн на сайта им. Той си стана направо нов сайт, ама аз докато не се набутам да върша нещо много повече от очаквано, не знам кой ще е.... И така. Такива са ми емоциите.

Събота Бела имаше контролно състезание в рамките на клуба ѝ - проверка преди турнира. Вчера пък ходиме на контрола на Коки - те вече навлизат в предсъстезателен период, защото шампионатът им към БФС започва в края на февруари, и всяка седмица ще правят приятелски мачове с други клубове. А иначе петък, събота и неделя беше първия от серията големи международни турнири по художествена гимнастика за националните отбори - Гран При Москва, та.... имаше една камара спорт в живота ми този уикенд :1069 :1069 .

И ми се струва, че май изкарах някакъв вирус на крак - 3-4 дена имах главоболие, гадеше ми се, стомахът ми беше разстроен, спеше ми се, беше ми едно такова безенергично..... Ама като нямам време да се спра и да лежа и то взе че мина... комай :221 .

А сега отивам да бягам - навън е доста студено, но пък и въздухът е един такъв чистичък, приятен за дишане с цели гърди.... така че ще потичам.

Изображение

Заключено