Добро утро. Днес е хубав, слънчев, па макар и по-студен ден. Аз го започнах с крос парка - тичам само в рамките на нашия парк и като видя, че идват хора, избирам друга алея или ги заобикалям отдалече. Смятам, че препоръчителните мерки на правителството мога да ги спазвам безусловно - без значение какво точно мисля за тях. Онова, което ме притесни, е броят на възрастните хора, които се разхождаха...
Иначе вчера с Момчил чистихме в нашия вход според предписанията, които лично изготвих - нали съм домоуправител. И така ще е всеки ден, докато трае тази глупост. Здрави сме. Вкъщи сме. С Момчил работим вече в един офис

. Продължавам да не изпитвам нито грам паника заради коронавируса. Знам, че и това ще мине и няма да е толкова апокалиптично.
Деси, ти готова ли си с методиката за онлайн обучението? А в центъра за незрящи ще ходиш ли?
Цони, а ти как ще обучаваш учениците си?!
Нелка? При вас какво се случва в университета?
Сиренце написа: ↑15 Мар 2020, 11:31
Съвсем наскоро прочетох "Аз още броя дните" и бях разтърсена. Дни наред мислех и говорех само за тази книга....
Не знам защо, но тази събота или неделя (не помня кой точно ден) се сетих за тази книга. И по-специално в съзнанието ми изникна картината на младата майка, която за да получи АБ за малкото си дете, даде тялото си на контрабандистите.... за последвалото самоубийство на мъжа ѝ след това... Точно за тази сцена се сетих... и сега като го пиша, настръхвам....
Сиренце написа: ↑15 Мар 2020, 11:31
Един от героите в книгата казва "По време на война или си или убиец, или мишена" . Чувствам се като такава и всячески се опитвам да изляза от това състояние.
За съжаление,
Цони, възрастните хора над 60 години са реално точно това - МИШЕНИ. Не бих искала да съм на тяхното място. Много, ама много им съчувствам. Да знаеш, че си таргет на нещо, което не виждаш, не усещаш, не подушваш........ със сигурност тревожността у тези хора е много висока. И точно затова аз призовавам с хората, с които говорих, да помислят за състоянието на истинските мишени в момента... и за това, че с достатъчно хладнокръвие и спазване на мерките, нищо от застигналото Италия и Испания няма да се случи в България. Но със съжаление чета за поредните случаи на коронавирус у нас - чужди туристи, дошли на ски в Банско и то през МИНАЛАТА седмица!!!!!!!!
WTF??????????????? ЗАЩО НЕ СА ЗАТВОРЕНИ ГРАНИЦИТЕ НИ? ЗАЩО НАС НИ ЗАТВОРИХА ПО ДОМОВЕТЕ, А ГРАНИЦИТЕ НИ СА ОТВОРЕНИ?!
Както и да е - захващам се да работя сега... аз поне нямам никакъв проблем точно с това.
Момичета, пишете тук - когато имате време и най-вече, когато почувствате нужда - заедно сме във всичко това!!!
ЗАЕДНО!!!!