Добро утро!
Нелка, чакам с нетърпение да минеш след прегледа при твоята лекарка днес и да пишеш на този етап какво се установява при теб. Ясно е, че днес едва ли ще имаш съвсем точна диагноза.
Продължавам да се учудвам как успяваш с толкова хладнокръвие и разум да пишеш за случващото се с твоето здраве. И не става въпрос, че отсъства емоция или пък тревога. Напротив! Като че ли те са отприщили някаква задръжка, някаква бариера в теб, оттам се е изляла излишната, първична и параноична тревога и е изчистила хода на мислите ти, в които има единствено логика.
Съмняваш се за проблеми със щитовидната - доколкото разбрах симптомите на миастения и тези на щитовидната жлеза се припокриват в известна степен, т.е. възможно е онова, което се случва в момента с теб, да се дължи на жлезата. При всяко едно положение огромният стрес, който си имала последните седмици, е причината за случващото се. Така ми се ще и на мен да съм по-близо до теб в този момент - да мога дори физически да ти дам подкрепата, която имаш от мен на около 150% (поне толкова).
Извареният компрес е ГОЛЯМА РАБОТА! Всички, които сме го ползвали, сме наясно с това. Аз също го ползвах 1 седмица преди да заминем на море - Бела отново беше с гнойни афти по сливищите. Този път без каквито и да било други придружаващи симптоми - без Т или обща отпадналост. Нищо. На плажа един ден забелязах, че тя има кокоши трън на лявото си ходило. Не знам дали е съвпадение или не, но го пипнах (леко разчесах, но много леко), за да се убедя, че е кокоши трън, а не рана - след около 10-ина минутки Бела се обрина - споменавала съм, че се борим с една нейна алергия, почнала в началото на декември миналата година. Терапията, която нейната хомеопатка ѝ проведе през юни, беше много успешна - справихме се с честите симптоми. И дори цял месец не ги бяхме виждали до този случай на плажа.
Та се чудя дали няма връзка между гнойните афти по сливиците, алергията и кокошия трън?!?!....... Предстои да разберем. Ще я водя на преглед при хомеопатката ни.
Аз пък.... направих нещо и от 4 седмици съм с повреден кръст. Което ще рече, че имам силна и остра болка ниско долу вляво от лумбалната област. И като казвам силна болка, имам предвид силна

. Аз съм "куче" и търпя много на болка. Много нося. И затова, признавайки си този проблем, искам да кажа, че много ме боли. Надявах се на морето да ми мине - водата прави чудеса. Но уви - миналата седмица в предпоследния ден имах много силна криза. Болката е при ходене, при носене дори на 1 кг тежест в чанта на едното рамо. А най-неприятно е, че ме боли и като легна - боли, когато съм по гръб. Боли, когато съм завъртяна наляво. Боли, когато съм завъртяна и надясно. Боли и при определено седнало положение.....
Приятелката ми от едното от семействата, с които ходим на море, е дипломиран кинезитерапевт. На плажа тя ми направи една мануална процедура - издърпване на кожата точно на болното място. Не съм предполагала колко гадно боли. И най-интересното е, че като дърпаше кожата вдясно от лумбалната област, нямаше никаква болка, а само на 1 сантиметър вляво от същото място - просто ми се ревеше.... После ме разтяга, масажира и разтрива. Почувствах се много добре. Сега търся инфо къде мога да ходя на подобни процедури, за да изчистя този проблем, защото не смятам да се пищисвам и да посещавам "мастити" лекари. Но при всяко едно положение трябва да се пазя.
И така - след това излияние за собствената ми особа, искам да попитам вие как сте?
Ванче, Ели, Деска, Цвети?!
Цони, много хубави неща си споделила - това за гаджето на Кеми... леле... и аз на мястото на Цецо щях да съм в небрано лозе

. От друга страна... със сигурност има нещо много свежо, много изпълнено с надежда и очакване и младост да гледаш началото на една крехка все още любов отстрани. Отблизо.
Мъчно ли ти е, че Сиси се установява в София? Дали си се надявала да се върне при вас на Черни Вит? Или пък в Тетевен?
Сиренце написа: ↑09 Авг 2020, 14:25
Ааа, и забравих да се похваля. Нашето училище спечели проект за оборудване на СТЕМ кабинет. Разработвахме го с директорката и Галя (от къщи Бояна) и съм много горда, че успяхме. Сега остава и изпълнението да е както го замислихме и ще е наистина супер!
Много се радвам да прочета такава новина! Браво на вас трите - само директорката не познавам

, но явно е като теб и Галя - с желание и воля за реализиране на това, което може да бъде постигнато. Ще се радвам да кажеш, че сте финализирали успешно този проект.
Сега ви оставям. До после.