РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Ани, нашата работа стана като ей това:

Изображение

Аз съм в ролята на момичето - искам да ми подариш цветя, но защото Ти искаш. За мен да се съобразявам с другите е част от МОЯТА ценностна система, да искам да зарадвам другите в част от Мен. Затова например ми беше и непоносимо да слушам как Христоско обяснява, че заради мен правил "много компромиси, неща, които ТОЙ НЕ Е ИСКАЛ". Т.е. аз (и моите чувства) не съм била част от него, но е "търпял" за да има мир. Аз НИКОГА не съм мислила, че жертвам себе си, давайи нещо на хората, които са ми скъпи. Радостта на близките ми, а често и на "ближните" в библейския смисъл, са били важни и значими ЗА МЕН.

Предполагам, че твоите думи включиха емоционални реакции у мен спрямо Христоско. Защото с неговите думи и постъпки той всъщност ярко демонстрираше, че нещата, свързани с мен, не са били важни за него. А за мен това е любовта в най-широкия възможен смисъл - към мъж (Деси, интересни заключения имаш за нас с Чери в този контекст :955 ), към децата, към приятелите, към непознатите, към всички хора, към кучетата и котките, към дърветата и тревата... Към ВСИЧКОТО!

А ако имаме любов, не мислим, че се жертваме. Просто обичаните от нас неща за част от нас и ние ги защитаваме без да се замисляме въобще. Не жертвайки се, а утвърждавайки тази любов.
Всъщност въпросът е колко голяма е любовта ни. Ако тя е мъничка, успява да обхване само нас самите. Ако порасне, включва и децата ни или цялото ни семейство. Ако е по-голяма, включваме и приятелите си. А хората с най-голяма любов се съпреживяват като едно с целия народ или дори с цялото човечество, че даже и с всичко друго във вселената.

Даже си мисля, че затова ме дразни толкова и дребнавостта - защото тя е признак за теснота в душата. А човек с тясна душа няма как да има голяма любов.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момичета, Нели и Деси, за да ми стане по-простичко и разбираемо, кажете само КАКВИ цветя искате :221 :221 :221 :221 ......

ОБИЧАМ ВИ! И това не е от днес. Или от вчера. :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

О, и да!
Любовта е най-важната!!!
И тя остава...
Всичко друго са дреболии.
И суета човешка.
Гордост, Его, горделивост.
На мен Дамяна ме УДРЯ право в сърцето, защото се оказва, че съм била страшен, ама страшен!!! ЕГОИСТ
И не, Нели...
Уви, не съм давала без да очаквам нещо /или в моя случай дори ВСИЧКО/ в замяна!
Очаквала съм. Много.
Не го получих.
Уча се да разбирам ЗАЩО.
Защото много боли!!!
Ах, този мой бивш ХРИ
... моята рана ... моят урок ... моята тъга и болка ... моят неуспех...
ЕМИ знае защо го чувствам така.
Опитвам се да не се ВИНЯ, да не се ОБВИНЯВАМ
Защото давах най-доброто, на което бях способна. Тогава.
Сега съм способна на по-различна и по-истинска любов. Дано този път е Истинската.
Мисля, че ако не е... сърцето ми... повече мъка и болка просто няма да успее да понесе.
И ще се отрека изобщо от мъжете и връзките.
И ще си заживея сама най-накрая.
Със заместители на Любов отвреме-навреме...
За да не изтрещя съвсем.
Простете ме.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа: 01 Дек 2021, 15:07 Момичета, Нели и Деси, за да ми стане по-простичко и разбираемо, кажете само КАКВИ цветя искате :221 :221 :221 :221 ......

Ами лично аз искам момини сълзи.
Може и кокичета.
Зависи кога точно се видим на живо.
А ти какви искаш, ЧеритаС?
:922 :922 :922
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа: 01 Дек 2021, 15:07 Момичета, Нели и Деси, за да ми стане по-простичко и разбираемо, кажете само КАКВИ цветя искате :221 :221 :221 :221 ......

Фрезии, зюмбюл, може и лалета, люляк... Нещо живо и уханно. :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ъъ...., момичета, вие днес поглеждали ли сте през прозореца?!?!?! И дали случайно сте видели, че навън е зима.......... Какви са тия пролетни цветя, дето ги искате..... :955 :955 :955
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

cchery написа: 01 Дек 2021, 20:37 Ъъ...., момичета, вие днес поглеждали ли сте през прозореца?!?!?! И дали случайно сте видели, че навън е зима.......... Какви са тия пролетни цветя, дето ги искате..... :955 :955 :955
Направо... коледно. :955

:1145 :1116 :1115 :1078 :1075 :939 :932 :1146 :1117 :226 :1106 :1110 :1105 :1107 :1108 :1109 :1144 :1104 :1125 :1040 :227 :1057
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Копирам нещо, на което попаднах на страницата на клиничен психолог. Без конкретна цел. :954

📍 Още Бърнард Шоу е казал: „Ако започнете със саможертва за тези, които обичате, в крайна сметка намразвате онези, за които сте се жертвали“.

И това е точно така.

Ако човек не мисли най- напред за себе си, а първо за другите, тогава може да има два сценария на развитие във времето.

В единия случай, той може да се разболее, защото се оказва, че това е единственият начин да се погрижи истински за себе си (без да се чувства виновен).

През целият си живот е избирал, да се ангажира с обслужване нуждите на близките си и само тежката болест му позволява най-накрая, да диша, да ги остави те да се погрижат за него и да се увери, че той също означава нещо за тях, а не е само безплатен слуга.

Втората алтернатива е - всички рано или късно, да се почувстват обидени.
Този човек ще продължава да прави и прави всичко, все да мисли, и мисли за другите, но всеки път ще се обижда, че не са му достатъчно благодарни и признателни, че не е оценен достатъчно, че те не разбират огромната му жертва...
Естествено, всички останали ще бъдат много раздразнени.

Той ще чуе от любимите си хора: „Ние не сме те молили“, „Защо трябваше да го правиш“ и т.н..

Това ще го обиди още повече и така те ще се завъртят в омагьосан кръг и до множество конфликти, кавги, понякога и до тежки, разрушителни отношения с години..."
------

Сега, връщайки се към хора и случки, мога да кажа, че съм попадала и на двата сценария. Лично. И действително резултатът е разрушителен.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ами... пак здравейте!
Тази сутрин се радвам на слънцето навън и на това, че... Ани е на училище! За пръв път от много време. Да се надяваме да е за по-дълго. Продължавам да не разбирам защо тези неща не започват от понеделник, но все пак не се учудвам много - това би означавало в цялата работа да им някакъв смисъл. :1062
Иначе ни караха да попълваме декларации дали сме съгласни с тестването на децата. По този повод направих тест на Ани за антитела и се оказа, че има достатъчно за заветната бележка. Засега.
Така че, остава да се радвам на това, че денят е слънчев!

:954 :954 :954 :954 :954
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ами... пак здравейте!
Тази сутрин се радвам на слънцето навън и на това, че... Ани е на училище! За пръв път от много време. Да се надяваме да е за по-дълго. Продължавам да не разбирам защо тези неща не започват от понеделник, но все пак не се учудвам много - това би означавало в цялата работа да им някакъв смисъл. :1062
Иначе ни караха да попълваме декларации дали сме съгласни с тестването на децата. По този повод направих тест на Ани за антитела и се оказа, че има достатъчно за заветната бележка. Засега.
Така че, остава да се радвам на това, че денят е слънчев!

:954 :954 :954 :954 :954
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели написа: 02 Дек 2021, 06:38 Копирам нещо, на което попаднах на страницата на клиничен психолог. Без конкретна цел. :954

📍 Още Бърнард Шоу е казал: „Ако започнете със саможертва за тези, които обичате, в крайна сметка намразвате онези, за които сте се жертвали“.

И това е точно така.

Ако човек не мисли най- напред за себе си, а първо за другите, тогава може да има два сценария на развитие във времето.

В единия случай, той може да се разболее, защото се оказва, че това е единственият начин да се погрижи истински за себе си (без да се чувства виновен).

През целият си живот е избирал, да се ангажира с обслужване нуждите на близките си и само тежката болест му позволява най-накрая, да диша, да ги остави те да се погрижат за него и да се увери, че той също означава нещо за тях, а не е само безплатен слуга.

Втората алтернатива е - всички рано или късно, да се почувстват обидени.
Този човек ще продължава да прави и прави всичко, все да мисли, и мисли за другите, но всеки път ще се обижда, че не са му достатъчно благодарни и признателни, че не е оценен достатъчно, че те не разбират огромната му жертва...
Естествено, всички останали ще бъдат много раздразнени.

Той ще чуе от любимите си хора: „Ние не сме те молили“, „Защо трябваше да го правиш“ и т.н..

Това ще го обиди още повече и така те ще се завъртят в омагьосан кръг и до множество конфликти, кавги, понякога и до тежки, разрушителни отношения с години..."
------

Сега, връщайки се към хора и случки, мога да кажа, че съм попадала и на двата сценария. Лично. И действително резултатът е разрушителен.
И при мен ЛИЧНО се разиграха и ДВАТА по-горни сценария.
Много е БОЛЕЗНЕНО и отрезвяващо. И вече зная лично за себе си:
Повече няма да ДАВАМ, НИКОМУ, ако имам каквито и да било ОЧАКВАНИЯ от него за себе си.
Иначе трупам разочарования, негодувание, гняв, мъка, чувствам се ужасно и следва КРАЙ.
Давала съм много често по погрешни начини и по погрешна мотивация, стига вече!
Точно затова харесвам клиповете на Дамяна и си плача на тях.
Защото ме отрезвяват за ИСТИНАТА за моя живот и за моите взаимоотношения и връзки.
Тази жена успява от раз да засегне болно място и да каже СТОП на неправилното.
Чери, разбира се, че ако тя не ти резонира, в никакъв случай не бива да си я причиняваш. Поне не и сега.
Сигурно преди време аз самата нямаше да мога да я "преглътна".
Но откакто Нели ми я показа с точно определен неин клип за Джери, за Спондж Боб и Том, и Сепията - буквално прогледнах защо по дяволите така и не ни се получи трайно на нас с Хри...
Но причинява болка с видеата си, така че определено нито е за всеки, нито е за всеки момент подходяща въпросната психоложка.
Като темперамент е буйна. Като реч е бърза и приказлива. Влиза със замах. Лично на мен ми идва таман. Точно сега де.
Заключено