Как сте, дами? До Коледа не остана време..... вече е на прага.
Аз съм щастлива тези дни... всички сме си вкъщи. А както се очертава, Коки ще остане повече от предвиденото, т.к. в Холандия затягат мерките заради многото случаи на ковид и университетите вече учат онлайн. Засега до 14 януари...., но може би и по-дълго. При това положение Коки ще си остане у нас и ще си учи оттук. Кво да се прави.
Аз измислих какво да подаря за Коледа - ще сме в Пловдив. Сега трябва да измисля и време да купя подаръците..... В четвъртък подписах договор за изработка на поредния сайт тази година и съм почнала работа по него. И както се случва в тази професия явно..... краят на годината е време за повече работа... Днес приключих работа по 1 колаж с поздравителен текст за Коледа. А утре.... утре трябва да "сглобя" голям календар със снимки, които правих събота на Коледното тържество в клуба по худ. гимнастика на Бела. Президентката на клуба ме помоли да направя 1 представителен календар, който тя да подари на Ректора на МГУ, в чиято спортна зала тренират децата, на федерацията и.... където още трябва. Та утре първо с това ще се захвана.... Сайта ще го правя от вторник.
Иначе днес ходихме на Коледния базар в София - честно казано съм изненадана колко е хубав и разнообразен. Цените са.... оки една идея по-високи, но не е нещо драстично. И това също ми хареса.
Тези дни с огромно задоволство следя първите стъпки на новото правителство и част от тях, признавам си, са нещо, което дори не съм си мислела, че може да се случи в България.... Чак днес стигна до мен инфото, че Събев е решил да махне служебните коли на шефовете на БДЖ и вече те да ходят с обществен транспорт на работа... честно - искам да го видя и си признавам, че ще злорадствам с ОГРОМЕН кеф... От много, много време се дразня на засиленото моторизиране на българина, за което причина е не нуждата, а перченето и най-вече демонстрацията на стандарт.... Е, дано пък... сега някои хора да паднат от високо.
Николай Събев, Министър на транспорта: ""Трябва да разглеждаме летищата, авто- и жп гарите като транспортни центрове, в които потребителят не губи време, а от едно място ползва различни видове транспорт и дори може да пътува с един билет"
Това последното е реализирано на практика в Швейцария. Сигурно го има и в други страни. Когато кацам на летище Базел, примерно, за да стигна до Берн ползвам рейс до гарата в Базел; влак за разстоянието Базел-Берн и в самия Берн - трамвай, за да стигна до нас. И за всичко това си купувам ЕДИН единствен билет през приложението за обществен транспорт в страната. Имам опции този билет да важи само за този маршрут - тогава е най-евтин. Или.... в начална и/или крайна точка да мога да ползвам градския транспорт на съответния град цял ден. Ако избера тази възможност в нея се включват градските влакове, рейсове, тролеи, метро, кораби, влаковете-ескалатори (не знам как точно се казва този транспорт, но служи да качи хора на голяма височина в града, вместо да ползват стълби). Това ми спестява безумно много неудобства в чужда страна да се кумя откъде какъв билет да си закупя...... и за какво ще ми важи. За сравнение - в София едва тази година въведоха плащане с кредитни карти в рейсовете и някаква нова билетна система за целия ГТ, но още не съм я разучила.
И в общи линии е това при мен.