Здравейте. Чудя се... от много време Ванчето не е писала тук - дано всичко е наред с нея и семейството. Цони отдавна не съм чувала и виждала... Ние с Нелката си пишем и на мен и така ми е добре, и се надявам да даваме пример, че... общуването не е демоде
.
Нели написа: ↑01 Яну 2022, 22:48
Още една тема, която да избягваме.
Нужно ли е наистина?! И коя е другата, която избягваме? Дори в случая със зарята не сме и на различни позиции що се отнася до персоналните пиротехнически средства. Но и да сме на различни мнения, аз считам, че това не е причина да не водим разговор и дори спор.
Нели написа: ↑01 Яну 2022, 22:48
Просто виждам повече от повърхността.
В такъв случай съм убедена, че си наясно какво е общото на кампанията на "Четири лапи" с официалната заря.
Аз написах, че няма да пиша повече по темата, защото изказах мнението си. Ти твърдиш, че "Четири лапи" има съмнително финансиране, че е политическа маша и т.н. - не смея да мисля, че всичко това не е подплътено с реални факти, които можеш да посочиш - примерно в годишните им финансови отчети или конкретни договорки между фондацията и някоя политическа партия, скрепени с реални документи. Аз такава информация нямам.
Апропо..., в известен смисъл ми се щеше фондацията да е политически подкрепена, защото криминализирането на насилието и престъпленията над животни в България датира от 2011 година!!!!!!!!!!!!!!! "Четири лапи" работи активно в сферата на превенцията на това насилие. И колко осъдени тиквеници има за този период?!?!?!
Нелка, ти считаш, че инициативата на "Четири лапи" е медийно подкрепена. За мен това не е достатъчно. Няма чуваемост. Няма разбиране. Няма включване. Животните имат еднакви права с нас хората - време е да го признаем и реализираме на практика. Бас ловя, че едва сега, когато се отмениха официалните фойерверки в някои общини, някои хора ще разберат за този проблем, защото ще се поинтересуват защо няма заря. Дори и да ти се струва плъзгане по повърхността...., още един като мен да се откаже от личната пукотевица, ще е същината. Поне за мен.
ВиЕмУеър - бившата фирма, в която Момчил работи, са едни от партньорите на "Четири лапи" по линия на социалните проекти - така че аз специално не ги чувам за първи път. Нито техните кампании. Не без тяхна подкрепа намерихме дом на Хенки - разкошно бездомно куче от Младост 3. Сега, когато стана въпрос за тях, аз се разрових на сайта им и видях, че имат пилотен проект със Столична община за преброяване на бездомните котки. За момента се реализира само в Яворов, но смятам да им звънна, за да разбера дали можем да го направим и в Младост. Защото за мен е непоносимо да гледам животинки да се мъчат. За да се спре това, трябва активна гражданска подкрепа и инициатива. Ама наистина активна, реална - вадиш капана за котки, ловиш - кастрираш и връщаш обратно. Така че животното да не оставя поколение, но да изживее живота си по нормален начин, а не да го тровиш....
Ето, пак изписах ферман по темата. И честно казано официалната заря е само нейната повърхност. Същината е другаде. Поне за мен. И ако се окажеш права за нечисти практики, аз лично ще бъда много разочарована. Но няма да спра да давам своя принос за подобряване живота на бездомните животни.
Не знам дали помниш, но това лято като бяхме на Европейското във Варна, аз ти се обадих, че съм видяла една безпомощна чайка насред булеварда пред Двореца на спорта. И те попитах на кого да се обадя за помощ... ти не успя да се сетиш. И тук в София е така - уж много фондации, много нещо, но когато трябваше конкретно да помогнем на Хенки..., егати и зора видяхме. "Добро хрумване" - ветеринарна клиника, която също има кампания за кастриране на бездомни котки, взема по 30 лв за мъжка и по 40 за женска котка... не е без пари и при тях. Аз водих 2 котета. Изобщо бездомните животни е тегава тема за България и затова повечето българи си затварят очите. А като има такава медийна кампания, излиза, че... нещо не е наред. Но за хората като мен, които от години се опитваме по сами да направим нещо, е много важна.