Цони, как само звучи това:
Сиренце написа: ↑13 Фев 2022, 16:02
Кеми често ми задава въпроса: "Как да разбера в какво съм най-добра, като всичко ми е лесно?"
А то е лесно, защото изискванията са занижени. Но тя не иска да приеме този факт, защото не й е изгодно и защото все пак е само на 15...
Всъщност наистина звучи като въпрос на дете на 15 години, което обича да си задава въпроси
. Мисля, че това може само да те радва.
Занижени са критериите. Изискванията отсъстват. Децата блуждаят. Факти, факти, факти...
Виждам как това, че има само шестици я демотивира и се отпуска, няма го онзи хъс от миналата година да учи, за да знае повече от другите.
Знаеш по-добре, от опита си на педагог, че в преходните възрасти децата нямат занимания, към които да са безкрайно отговорни и постоянни. Винаги има отпускане. Промяна на отношението. После пък - завръщане. Естествено, притеснението, че това е придобито следствие мнението на учителите, че тази паралелка е непременно най-добрата, няма да те остави. Та ти си от "кухнята"
. Все пак... мисля, че Кеми няма да те изненада неприятно. На 15-16 години имат да живеят и други неща, все пак
.
Бела е в същата паралелка в нейното училище - немски с английски и по същия начин се счита за най-силната за всеки випуск... Но ще спомена 1 единствен факт - Бела вчера ми изброи 14 деца от общо 26 в класа, които ходят на частни уроци или школа по ........................... НЕМСКИ език.
Самата Бела е едно от тези 14 деца. Хубавото на това, че ходим заедно на немски, е че видях, че тя реално има знания. Даже се изненадах. Лошото - понеже съм запозната с езика, съм наясно, че.... това не са знанията, които тя трябваше да има до този момент. Все пак в момента учат по учебник за В2...., а Бела има пропуски дори от А1.....
Иначе на нея не всичко ѝ е лесно в училище
. Радвам се обаче как виждам, че все повече се насочва към биология и химия......, защото май ще се окаже истина мечтата ѝ за ветеринарна медицина. Предстои да видим.
Цони, моля те да разкажеш какво всъщност е
Компютърно модлиране в 3 и 4 клас
Какво се изучава по предмета. Какви умения (компетентности) трябва да имат децата, които имат такъв предмет в учебната си програма.
Днес се случи нещо, което.... заради което този живот ми е безкрайно интересен. И съм пристрастена към живеенето му. Както знаете, у нас фен на готвенето е Момчил. Аз се вихря, ама... малко по задължение
. Когато Бела попорасна взе да проявява същия интерес към нещата в кухнята, както Момчил. Беше много честа гледка да ги видиш двамата да готвят. Той или я учеше на нещата, които прави, или..... ѝ помагаше в рецепти, които тя си е харесала, и иска да направи. Един от забавните моменти е правенето на палачинки - Момчил ги обръща с хвърляне (не с шпатула). Учил беше Бела и тя така да ги прави, но тя не смееше да опита. Днес беше решила да ме изненада и ..... направи палачинки. Но за мен изненадата се състоя в нещо малко по в страни... - записала се е на телефона как обръща палачинките с хвърляне и беше пуснала клипчето на Момчил да го види.... Беше много щастлива и горда, че най-сетне се е научила, но баща ѝ го няма, за да я види. И беше измислила начин да му покаже
. Момчил ми звънна малко по-късно и да ви призная....... гласът му беше леко сподавен..... Със сигурност му беше станало тъжно, че не е тук с Бела, за да се смеят и радват на това...