Здравейте, момичета. Как сте? Как я карате в това лято навън
? Ей, доживяхме да се стопли порядъчно и съм мноооооооого щастлива от това! Имам настроение, имам желание за всичко, имам и усмивка на лице... Изобщо - "Нека да е лято! Само да е лято"
Ели, как ти е вече мястото на натъртването? Имаш ли още силна болка или успяваш по-леко да ставаш и да се движиш?
ellis_stoyanova написа: ↑13 Май 2022, 08:52
просто не съм свикнала да пия обезболяващи.Пия разбира се арника
Мда... знам за какво говориш. И у мен има съпротива, когато трябва да пия какво да е освен нурофен за главоболие. От друга страна - ако не го правиш редовно и не си зависима от лекарства, то точно в този случай тези, които трябва да приемаш, не са нещо тежко за теб. Арниката е прекрасен избор - можеш да си мажеш и натъртеното място с крем Арника или Арнигел. А най-добре - с масло от арника, ако намериш такова. Надявам се наистина в най-скоро време да се чувстваш много, много по-добре.
ellis_stoyanova написа: ↑13 Май 2022, 08:52
За стотен път живота,съдбата,Бог или който там се сещате ми показа колко силно пренебрегвам себе си,в името на другите и как понякога човек трябва да се замисли какви ги върши,но ми е много трудно да се пречупя.
Е, сега имаш доста свободно време да помислиш именно върху този въпрос. На практика...., ако не мислиш за себе си, не мислиш и за другите, които по един или друг начин са зависими от теб. И се получава една голяма лъжа към самата теб - пренебрегваш себе си, за да си в услуга на другите, но.... нараняваш себе си - нараняваш и тях, защото в момента всъщност ти си им в тежест. Като това последното не го разбирай буквално - като казвам, че си им "тежест", имам предвид грижа и притеснение, защото те те обичат и няма начин да не се притесняват, когато те боли.
Ванчето написа: ↑10 Май 2022, 18:19
Гого втора седмица кашля като магаре, а Марти е с много червено и болезнено гърло и без никакъв друг симптом.
Ванче, как са децата?! Оправяте ли се вече?
Коки вече е добре - има остатъчна хрема, но не е нещо, което си заслужава да се отбележи. Бела, за съжаление трябваше да започне сироп за кашлица, защото събота вечерта е кашляла половин час през нощта - за
огромен късмет не съм я чула даже. Но тя вече е голяма и знае (понеже съм ѝ казала), че в аптечката у нас има Гринтус и е станала през нощта, взела си е сиропа и го е почнала. Днес е значително по-добре.
Ванчето написа: ↑10 Май 2022, 18:19
Как минаха срещите в училищата в Берн? Ще ми е нтересно да разкажеш.
Нашите срещи минаха много ползотворно - дори вече имаме резултат: от едната гимназия върнаха положителен отговор, че имат свободно място за Бела и днес изпратих попълнена формата за кандидатстване. Мисля, че пътят към Швейцария вече е открит и свободен. Дори и да има още някаква пречка, вероятно ще се касае за нещо документално, което ще трябва да вадя тук от България.
Иначе съм щастлива, защото от петък Коки си е в България и сега ми е много по-пълно и хубаво у дома... В комбинация с ясното, топло и слънчево време навън, сигурно е излишно, ама ще напиша, че съм щастлива
. В събота сме на бала на племеницата в Габрово и ни предстои пътуване. Момчил ще се прибере в петък специално за събитието. Запазили сме си къща за гости за нощувките там и нямам търпение да пътуваме.
Изминалата събота пък бяхме на гости в къщата на наши семейни приятели в село Аканджиево, Беловско. Беше много хубаво. Разходихме се из полето извън селото... синорите бяха "избухнали" в гъсто червено от нацъфтелия мак. Акациите ухаеха умопомрачително. Шипките люлееха едри розово-бели цветове. А залезът в младите житни класове ги позлати и направи гледката нереална... За първи път от много време душата ми сякаш се освободи от сковаващите окови, които я държаха от известно време.... и полетях.... фантазия, въображение, мечти.... всичко се пръскаше от радост и се носеше с невероятна лекота по отдавна забравени пътища.
И в общи линии е това около мен. Пишете като ви остане време.