Здравейте, момичета. Как сте?
При нас няма кой знае какви фанфари, които да описвам, но е факт, че се случват различни неща. Бела реши и спира с художествената гимнастика. Миналия петък беше последната ѝ тренировка, а събота - последното състезание. Считам решението ѝ за единствено правилно и му беше време. Аз застъпвам твърдо позицията за спорт в живота и ежедневието на детето, младия човек и възрастния. Художествената гимнастика обаче си има специфика и мисля, че точно 16 годишна възраст, на която е Бела, е предел, ако нямаш сериозни намерения именно към този спорт.
Занесохме почерпка в клуба и се получи много топло изпращане. А вчера треньорката на Бела и президент на клуба я беше помолила да отиде за малко в залата. Децата (от всички възрастни) и всички треньори се бяха подготвили с приятна изненада - бяха ѝ купили огромно плюшено мече, чиито лапички бяха подписани от някои от децата. Една голяма пощенска картичка не е успяла да събере и на двете си вътрешни корици прекрасни пожелания към Бела, изпъстрени с много сърчица. А на ръката ѝ грее специално избрана гривничка с мъничка икона, изработена от мед. Във всички подаръци се е включила и треньорката ѝ Петя Монева..... И знаете ли кое е невероятното в случая?! Бела е състезател на клуба, който не е донесъл нито един медал или грамота от Държавно първенство, а беше изпратена като най-голямата им звезда... И всичко това само защото Бела притежава слънчев характер и много добро сърце.... колкото и да звучи нескромно или нещо друго. Няма никакво друго обяснение. И двете вчера много се развълнувахме....
Иначе Белка отказа да пътува с мен за Швейцария след 2 седмици - има родителска и ученическа среща (заедно) на новия ѝ клас в гимназия Лербермат. Помоли да си остане в България, за да може да се сбогува със съучениците и приятелите си и всъщност поне за 2 седмици да прави онова, което съучениците ѝ обикновено правят след училище, и за което тя намаше време заради тренировките и не е правила нито веднъж. А то това..... са някакви прозаични неща - да отидат в зоологическата градина петък следобед. Да скокнат до близия мол просто, за да се помотат..... Да повървят пеша до Орлов мост, примерно...... Все естествени продължения на училищния предиобед, ако обаче имаш време. А Бела досега нямаше такова. Нейният единствен път беше към спирката и с рейса към залата.
И друго се е заинатила тази Бела - иска да завърши с отличен успех годината и да си направи класните с шестици и това, съзнавайки, че няма никакъв смисъл от всичко, т.к. в Швейцария не ѝ искат дори учебния хорариум, камо ли пък справка за оценките. Но както тя самата казва - трудно приема дори петица макар да ѝ е трудно с всичките тези предмети и учебен материал.
Аз за съжаление не мога да приключа с последния сайт, върху който работя. Появи се грешка от несъвместимост с 2 добавки към основния сотфуер и не мога да реша може би най-важната от законова гледна точка задача - да поставя работещо изрядно разширение за бисквитки, което да отговаря на нормативната база на ЕС и България, свързана с личните данни на потребителите. А сайта, който правя, е на една данъчна адвокатка от София... И се балтавя вече 3-ти ден без работещо решение, но пък с нарастващо раздразнение..... Дори днес даже не ми се почва и работа само, за да видя че нещо пак не работи..... Но от друга страна искам всичко да приключва, защото имам още една задача за правене преди морето през юли.
Опитвам се да намеря и платено парко място в Младост, където да оставим форда, когато заминем за Берн.... Е, и това се оказа непосилна задача - и не е за учудване. Места за свободно паркиране в квартала няма. Поради което има засилено търсене към платени паркинзи и гаражни клетки в новото строителство, но явно и те са препълнени... Щеше ни се да сме намерили нещо до края на месец юни, т.к. по това време Момчил ще се прибере от Швейцария с новата кола и не искаме да я паркираме пред нашия блок - прекалено силно ще се набиват на очи чисто белия ѝ цвят и швейцарския номер...., а това никога не е на добре в България.
Чакам и да реализирам поръчката по мой проект на котешкия дом на моите Тигрушки от пред входа.... Всъщност чакам майсторът, който ще ми прави инсталацията - стълба, къщичка и лежанка да се обади, че е готов и да я монтираме..... Някак си имам чувството, че ще се получи нещо много приятно за окото. Но да видим.
И май засега е това основното около мен.
Ели, Ванче, Деси, пишете как сте и вие. Какво правите и ви се случва.