Здравейте момичета
и аз да се покажа, както се казва да изляза от хралупката за малко да навестя другарчетата си
Шегувам се защото тези дни имах адски много работа и михавах за кратко само нямах време за писане
cchery написа:Написах вариант на писмо до министър Найденов. Може да го
прочетете тук. Ще съм ви благодарна за мнения и отзиви и разибра се, бих могла да пусна една онлайн подписка в негова подкрепа, след което да го изпратя!
Чери,
ето и обещаното от мен - това което успях да набера като инфо да го споделя. Дано не съм закъсняла разбира се и да сте изпратили вече писмото. Но по-добре късно отколкото никога.
Така възползвах се от факта че работя в медия и ползвах контактите на мои колеги, за което има благодаря от сърце за помоща
Та ситуацията е такава:
Контрола върху храните ще се осъществява от
Българска агенция по безопасност на храните - тя е подчинена директно на Министерски съвет с шеф д-р Йордан Войнов към когото трябва да се адресира писмото:
Адреса й е : София 1606, бул. Пено Славеков 15А - и с копие до министъра съответно.
Проверките ще се правят периодично, когато няма подаден сигнал за нарушение ако обаче има подаден сигнал вече мерките ще са други.
Самите проверки ще са по региони и ще се извършват от регионалните служби.
Другото което смятам да направя е да говоря с част от моите шефове и да направим кампания по този повод и да се напишат материали по въпроса. Също ако някой от вас има конкретен пример или знае със сигурност какви са храните които се доставят до детските заведения и я предостави ще помогне за една такава кауза.
Ами това е за сега.
Очаквам вашите коментари. Както се казва дайте да дадем

.
п.с./Копирах и тук поста за всеки случай. Ако не е правилно нека модератора да го махне/