Да, с една разлика..... че ние имаме предимството на избора!!! Докато доставчикът в градината е един и трябва да достави храна за 1.20 на ден и толкоз!!! Ние с Момчил купуваме или кайма Стара планина, или ни я мелят от месо в месарницата. Да, не мога и аз да кажа, че в месото няма хормони. Макар, че мога да изискам документи от ветеринарния контрол и да го занеса на ХЕИ. И при все това, с по-високата цена за колбаси и кайма "Стара планина" си гарантираме относителното спокойствие, че ядем месо. Докато с кайма от цена 2,50-3,00 за градините........ знаете отговора.emi-1 написа:Ето това е ВЪПРОСЪТ!!!vihrogonche написа: но по същия начин не мога да гарантирам нищо за съдържанието на храните, които си купувам от пазара - просто много често ми се налага да карам "на доверие". Пилетата от магазините да не би да не съдържат такива АБ или пък плодовете и зеленчуците да не са обработвани?
Не разбирам, Еми, защо ти трябва да си селскостопански производител след като си добра в работата, която вършиш, а има все още хора на средна възраст по селата, които се оплакват от безработица?!?! Не говорим за това. Та в България има птицеферми, свинеферми, има и все още овощни масиви, има и прозводители на български зеленчуци!!! Тези хора изнемогват..... последните по-специално. Няма ли обвързването на директни доставки от тях до детските заведения, да помогне и на двете страни?!?!emi-1 написа:И моята майка ми изпраща от време на време зеленчуци,мляко и месо,които са чисти.Свеки пък е производител на плодове-абсолютно натюрел,даже не се и поливат-каквото капне от небето .Но за да затворим цикъла,трябва ли и аз след някоя година да се захвана със същото ?
За мен селско-стопанската работа е твърде тежка...Не е ли по-добре наистина най-после всеки да прави това,което го може най-добре,да спрат мушенничествата и да получаваме това,за което плащаме.Искаме чисто-да,ето го,струва толкова...Но наистина да сме сигурни,че нещата са точно такива...
Валче, и аз звуча некомпетентно. И затова все търся, питам и изисквам. Няма да станем всички компетентни, но пък трябва да знаем, да имаме информация, да я получаваме лесно и без клизми!valrus написа:Дексче,ами не знам кой и какво им пречат,но налице–няма нищо свършено.Болшинството от родителите не им пука с какво се хранят децата им,важното е "месо да има в менюто".......от тук нататък какво да говорим.Дори т.нар настоятелство не допуска др родители до тяхната "дейност".Аз лично на родителски срещи съм повдигала въпроса,с какво се занимава това род.настоятелство......отговор не съм получавала.Е то един път ,втори,трети,няма да сатвам .....да се набивам на очи Но инициативата,която Чери поде и ние подкрепяме......със сигурност трябва поне процент да успее.Даже моят мъж предложи да ги атакуваме писмо след писмо,за да видят,че сме твърди зад идеите си.Чери,основното на което трябва да се наблегне е да има прозрачност пред родителите за търговете с хранителните фирми...И промяната трябва да дойде предимно на политическо ниво,а не на министърско.....т.е да се променят законите за хранене в градините.Не знам....аз така мисля.....може и да звуча некомпетентно,но това е.
Права си. Поправих го така че да може да се избира повече от един отговор.vihrogonche написа:Да, харесват ми, но ми направи впечатление, че на затворения въпрос мога да дам само един отговор, а се оценява храната по цели 3 критерия