Защо сега я отварям, ами защото прочетох нещо много интересно! Сега го копирам и после ще размишлявам, даже сигурно във друг пост. Авторът е мъж и ако се вярва на това, което стои в информацията в неговия профил е 34 годишен софиянец. Оттук взех текста.
Преди време пуснах постинг, посветен на екзекуциите с камъни в мюсюлманския свят. Не само за моя изненада изникнаха хора, оправдаващи това варварство. Мненията варираха от умереното, че става дума за многовековен обичай, до откровено комплексарското, че така й се падало на прелюбодейката. Благодарение на второто се убедих за кой ли път, че в България живеят много индивиди с така наречения турски манталитет - жената не е човек, а предмет, и е длъжна да се подчинява на мъжа си. Тя няма права, а само задължения.
Не е за вярване, че такива примитивни схващания все още съществуват.
Убийството с камъни наистина е стара традиция, но това ни най-малко не я оправдава. Едно време може да е заемала важно място, само че в съвременния свят определено изглежда абсурдна за всички трезвомислещи хора. Нека да остане в учебниците по история и да не излиза оттам.
Попаднах на коментар, който твърдеше, че жените в мюсюлманския свят също подкрепят споменатия обичай. Дори се прокарваше мнението, че те също мятат камъни. Кои го правят? Възрастни жени, чийто живот така или иначе е пропилян и едничката им мисъл е да не им се случи същото на стари години. Поради тази причина са готови да угодят на мъжа си по абсолютно всякакъв начин, включително като участват в назидателните екзекуции. В противен случай нали се сещате, че ги чака як пердах. Да, но това не е свободен избор, а още по-малко подкрепа.
Цитираха ми американския закон, според който в някои щати наказанието за изневяра варира от десет долара до затвор. Е, и? Знаем, че там има куп закони, съществуващи само на хартия. Никой никога не ги прилага. Говорим за Америка все пак. Там всеки втори изневерява. Защо затворите не са пълни?
Отношението на янките по този въпрос е добър пример как остарял закон просто спира да функционира, нагаждайки се към съвременния свят. Остава само за историята, където му е мястото.
Тук отново ще попитам: защо едни се развиват ежедневно, а други тъпчат на място, щом всички са еднакви? Не обиждам никой, просто искам да намеря отговор, понеже някои наистина са в застой. Има ли обяснение за този неоспорим факт?
Съществуват мнения, според които всеки има право да спазва традициите си, дори когато оказват негативно влияние на околните. Искам да попитам разсъждаващите по този начин: така ли мислите за циганите от Факултето? Те също имат традиции, сред които важно място заема неплащането на сметки. Харесва ли ви да ви цицат заради тях? Не може някои да са по-специални от останалите.
По повод предишната ми публикация един човек пусна няколко постинга, възхваляващи луксозните хотели в арабския свят. Явно е пропуснал важния момент, че говорим за човешки права, а не за архитектура. И така всичко щеше да е наред, ако същият индивид не се беше обявил многократно срещу хората, живеещи на изток и юг от България. Доста често се е изказвал срещу ислямизация, турцизация, 500 години робство и т.н. А сега изведнъж се извърта. Дали вижда противоречието, в което изпада? Едва ли.
Същият многократно е подкрепял малтретирането на жените. И не е единствен. Чувал съм отчайващо комплексарското изказване, че жената трябва да яде бой и без да е съгрешила. Ей така, профилактично, за да си знае мястото. Такъв човек може ли да има претенции за интелигентност?
Коя жена би се съгласила да търпи побоища за закуска и вечеря? Абсолютно никоя. Естествено, че всеки ден ще мисли за изневери и на края ще бие дузпата на съпруга си. Това е нейно право и дори задължение, бих казал. Дълг към нея самата като човешко същество.
После някой ще говори за чалгаризация. Както и да го въртим, чалгаджии в лошия смисъл на думата са именно онези, които подкрепят убийството с камъни. Хора, вие по душа сте мюсюлмани, не го ли разбирате? Няма значение кой университет сте завършили или по кои държави сте скитали. Вашият дух и усет към цивилизацията не са отбелязали нито милиметър напредък. Какво ще ми говорите за Ницше, Фройд или Толстой? От вашата уста тези имена звучат нелепо.
Някои хора опитаха да спорят с мен, опонирайки ми, че всички народи са равни, а в същото време не виждат нищо нередно в това мъжът да малтретира жена си. Ще ми обясните ли що за изчанчена логика ги измъчва? Къде е равенството?
Много пъти зададох въпроса "Ще ти хареса ли, ако те пребият с камъни, защото си изневерил на жена си?" Нито един не отговори, защото така им изнася. Същите любители на камъни коренно ще си променят мнението, ако те самите са с чувал на главата. Не е за вярване, че се налага да го обяснявам. Това е още едно доказателство, че образованието дава диплома, но не и акъл.
Представете си, някои смятат, че с насилие могат да задържат жена. Това се случва в мюсюлманския свят, защото цялата им система е насочена срещу нежния пол. Но как ще стане в България? Никак, понеже е невъзможно. Българките са свободолюбиви и няма да търпят комплексарски изблици на свой гръб. Бият му дузпата и не им пука. Така трябва да бъде, защото побойниците заслужават да са сами. Нека да плачукат - заслужили са го.
Нямам желание точно сега да описвам онези, които бият жени. Само ще спомена, че по правило са абсолютни страхливци. Малтретират нежната си половинка, защото не смеят да се озъбят на мъж, а това им докарва депресия. Ето още една причина да изгубят уважението на съпругата си.