Да ви предложа тук една рецепта за течен шоколад,взаимствана от сайта на Вери и Милен-"Магията на суровата храна".Естествено,хубавото на суровите рецепти е ,че може да се видоизменят в зависимост от продуктите,с които разполагаме или от подправките,които обичаме.Така направих и аз.Ето:
СУРОВ ТЕЧЕН ШОКОЛАД
-2бр.авокадо
-1/2ч.ч лешниково масло/аз използвах бадемово-такова имах/
-1ч.ч.лешниково мляко/отново използвах бадемово
-3/4ч.ч.сурово какао
-1/2ч.ч.мед,или агаве,или нераф.захар/аз комбинирах кокосова захар+малко мед и агаве/
-2ванилии
-щипка кафе за аромат-който желае
-1-2с.л.лукума на прах
-кокосово мляко и 1ч.л.кокос.масло,който има може и какаово Последните три съставки си ги прибавих от себе си.
Разбърквате всичко до хомогенна смес с пасатор или блендер.Слагате в хладилник и след 30-ина мин.се наслаждавате на супер здравословния и дори полезен шоколад.Е,не бива да се прекалява,дори и с полезните храни.Аз като го опитах за първи път,не можеах да изям по-вече от 1с.л.
Ако някой се чуди от къде са някои продукти-поръчвала съм ги от м-н "Зоя"
Приятно похапване,за който пробва!
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!
Здравейте и от мен, чудесна тема за споделяне на сурови ястия! Аз ще се включа с една рецепта за таратор, който много, много обичам.
ТАРАТОР С БАДЕМОВО МЛЯКО
Продукти:
- краставица
- чесън
. сок от лимон
- бадеми
- копър
- сол
- филтрирана вода
Приготовление:
Бадемите се накисват за няколко часа, след което се обелват (може и да не се белят) и се пасират с предвидената вода в блендер или пасатор. Към така полученото бадемово мляко се прибавят и останалите продукти.
[img]http://prikachi.com/images/49/3463049J.jpg[/img]
Записвам се и тука да следя какво си хортувате.Нямам амбиции да ставам суровоядка,по-скоро съм всеядна,клоняща към вегетарианка. Прекрасно разбирам ползите и предимствата на суровата храна,но не бих искала в никакъв случай да си лепвам етикет и да влизам в някакви рамки. Искам да наблегна на суровата храна,но не на всяка цена-до толкова,доколкото това няма да ми носи дискомфорт-емоционален имам предвид. Защото е много трудно 35 години да се храниш по един начин и изведнъж рязко да смениш посоката. Надявам се постепенно и плавно нещата да ме се получат. Разчитам на идеи от ваша сътана,защото ми е адски бедна фантазията.
Комбинацията АВОКАДО, КАКАО(брашно от рошков) и някакъв ПОДСЛАДИТЕЛ е класика в суровоядските/вегански среди, но произведенията стъпили на тази основа се харесват особено много и на всеядните. Комбинацията може да се изстуди и да се консумира като кремче или да се замрази. Получава се страхотен сладолед. Може да се обогати с гъсто ядково (например лешниково) или сусамово мляко, да се добави смлян лен или натрошени ядки според вкуса. Опитайте да създадете вашия вариант, няма да съжалявате! За полезността му няма да говоря. Напоследък не съм приготвяла почти нищо сладко. Е, тази комбинация е изключение!