Страница 12 от 17

Re: Суровоядство

Публикувано на: 13 Дек 2011, 14:16
от felix
Изследване на жива кръв. http://www.recipemagician.com/nashiat-o ... jiva-kryv/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Суровоядство

Публикувано на: 13 Дек 2011, 15:43
от Ver
От известно време съм му хвърлила око.
Интригуващо е.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 14 Дек 2011, 15:39
от Cheva
Любопитна съм и за цената. :)

Аз се чудя една консултация с хематолог и назначена от него кръвна
картина дали няма да бъде също задоволяваща текуща справка ? :523

Re: Суровоядство

Публикувано на: 14 Дек 2011, 16:10
от Ver
Cheva написа:Любопитна съм и за цената. :)

Аз се чудя една консултация с хематолог и назначена от него кръвна
картина дали няма да бъде също задоволяваща текуща справка ? :523
Ako се не лъжа (и ако са ми разказали имено за това изследване) цената лятото беше 50лв.
Стандартините изследвания за мен са доста ограничени, пък и интерпретациите ще са далеч от желаното.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 15 Дек 2011, 00:57
от Cheva
Ето какво сътворих от млад грах -

Коледни елхички
surovi_elhichki.jpg
(85.69 KiB) Свалено 2351 пъти
Продукти:
  • - 2 ч.ч. млад грах ( аз позлзвах замразен )
    - пасирано червено цвекло
    - зрънца пчелен прашец
    - зехтин
    - хималайкса сол
    - кокосови стърготини за декорация
Приготвяне:

С кухненската резачка се надребнява, размразения на стайна Т грах
(аз ползвах от пакет). След това се овкусява със зехтин и хималайска сол.
С формичка за сладки се оформят борчета и се декорират с настъргано или
пасирано цвекло, зръмнцва пчелен прашец и кокосовите стърготини за ефект "сняг". :)

Добър апетит!

Re: Суровоядство

Публикувано на: 15 Дек 2011, 13:43
от Ver
Cheva написа: Коледни елхички
surovi_elhichki.jpg
Красота!

Re: Суровоядство

Публикувано на: 15 Дек 2011, 13:57
от felix
Приказни елхички, как да не заобича човек суров грах. :329

Re: Суровоядство

Публикувано на: 16 Дек 2011, 01:13
от Вери
Cheva, майсторка си и в кухнята и с обектива! Браво! :)

Re: Суровоядство

Публикувано на: 17 Дек 2011, 15:35
от Cheva
Вери написа:Cheva, майсторка си и в кухнята и с обектива! Браво! :)
Благодаря !
Уча се от най-добрите. :923

Re: Суровоядство

Публикувано на: 27 Дек 2011, 21:02
от Cheva
Как стои въпросът със замразяването на продуктите ?
Губят ли си качествата ?

Re: Суровоядство

Публикувано на: 28 Дек 2011, 22:39
от Cheva
Едно празнично предложение :) :

АВОКАДО ТРЮФЕЛ
avocado_trufel.jpg
(22.35 KiB) Свалено 2128 пъти

Необходими продикти:

- узрели плодове авокадо
- мед
- сурово какао или брашно от рожкош
- пчелен прашец - за овалване


Наичин на приготвяне:

Авокадото се обелва и разрязва по дължина. Отстранява се семката (макар че е огромна, не е костилка). С лъжица се издълбават двете половини, малко. За да може
авокадото да запази формата си после, трябва стените да са дебели.
В блендер се смесват издълбаните частици авокадо, медът и какото до получаване на
гъст крем. Авокадото се пълни с крема и се затваря. След това се овалва в пчелния прашец.