Страница 13 от 17
Re: Суровоядство
Публикувано на: 22 Яну 2012, 16:09
от Сиренце
Чева, граховите елхички нагарчаха ли? Аз днес реших да я опитам тази рецепта, но ми горчеше като суровия патладжан /малко по-поносимо/. Иначе ми хареса като аромат и свежест. И т.к. не го ядохме направих ГРАХОВИ КРЕКЕРИ. Те са като твоите ленени крекери, но сложих граха, малко семена, кълнове слънчоглед и 100 гр сирене. Т.к. в граховата смес имаше зехтин, не добавих масло. Станаха страхотни!!!
Re: Суровоядство
Публикувано на: 22 Яну 2012, 19:38
от Cheva
Сиренце написа:Чева, граховите елхички нагарчаха ли?
Не. Младият грах сладни?
Другият път си го овкуси по твое предпочитание.
Какъв грах ползва?
Re: Суровоядство
Публикувано на: 22 Яну 2012, 19:57
от Сиренце
Замразен грах собствено производство. Другия път ще пробвам с купен от магазина.
Re: Суровоядство
Публикувано на: 22 Яну 2012, 20:06
от Cheva
Сиренце написа:Замразен грах собствено производство. Другия път ще пробвам с купен от магазина.
Млад ли ?
Re: Суровоядство
Публикувано на: 22 Яну 2012, 20:52
от Cheva
пълнени сушени чушки със зеленчуков микс и елдени кълнове
Необходими продукти:
- сурови сушени чушки, предварително накиснати поне за 30 мин.
- моркови
- гулия
- хималайска сол (или морска)
- студено пресовано масло
- домашни кълнове от елда
- бадемова майонеза
Начин на приготвяне:
- почистените моркови и гулия се накълцват в кухненския робот / блендер;
- овкусяват се със солта, маслото и се добавят кълновете
(по-добре е кълновете да са цели и да не се режат в блендера);
- накиснатите чушки се изплакват добре и се отцеждат, след което се
напълват със зеленчуковия микс ;
- гарнират се с бадемовата майонеза.
Добър апетит!

Re: Суровоядство
Публикувано на: 23 Яну 2012, 19:05
от Сиренце
Cheva написа:Сиренце написа:Замразен грах собствено производство. Другия път ще пробвам с купен от магазина.
Млад ли ?
Какво разбираш под млад?
Граха го обираме още докато шушулките са зелени, вадим зрънцата и ги замразяваме. За мен стар грах е узрелия, но той очевидно не може да се яде суров

.
Re: Суровоядство
Публикувано на: 23 Яну 2012, 21:10
от Cheva
Сиренце написа:Cheva написа:Сиренце написа:Замразен грах собствено производство. Другия път ще пробвам с купен от магазина.
Млад ли ?
Какво разбираш под млад?
Граха го обираме още докато шушулките са зелени, вадим зрънцата и ги замразяваме. За мен стар грах е узрелия, но той очевидно не може да се яде суров

.
Младия е този млечния, дето е зелен .
Аз от грах не разбирам

, ама да си имаш у вас и да ходиш да купуваш -
не си струва според мен.

Re: Суровоядство
Публикувано на: 27 Яну 2012, 15:26
от Сиренце
Чева, направих твоята ядкова майонеза, но с покълнал слънчоглед и 1 скилидка чесън. Стана страхотна, благодаря за рецептата!
Re: Суровоядство
Публикувано на: 28 Яну 2012, 19:18
от Cheva
Сиренце написа:Чева, направих твоята ядкова майонеза, но с покълнал слънчоглед и 1 скилидка чесън. Стана страхотна, благодаря за рецептата!
О, да, страхотна е ! Обичам ядковите майонези.
Аз правя и от орехи, преди си играех да ги беля, но последния път
ги пасирах цели - пак става (боях се да не нагарча от кожицата).
Слагам орехи , мазнина , сол , лимонов сок/оцет, чесън и копър.
Става като сух таратор без краставицата

Re: Суровоядство
Публикувано на: 31 Яну 2012, 08:37
от Ver
Имам питане :?:
Какво ядково мляко мога да направя с пасатор, защото нямам блендер?
Мисълта ми е: кои ядки са по-меки, за да не счупя пасатора?
Re: Суровоядство
Публикувано на: 31 Яну 2012, 08:57
от Cheva
Всичките ядки стават крехки след накисване.
Бадемовото, казват, е най-добро като за начало и мляко от кашу.
След като никиснеш ядките за 10-на часа, после много добре ги
промиваш, нали ?
За да облекчиш пасатора, можеш да накълцаш ядките с нож.
