Житен режим I

Подфорум за здраве и живот чрез хранителни режими и диети
Заключено
Ver

Re: Житен режим по Дънов

Мнение от Ver »

Добро утро!
Почнахме :)
Изпихте ли си водичката? Казахте ли формулата? Ако ви се струва налудничава, може да си я казвате наум, пак има сила, но произнесено на глас те кара да повярваш.
Аз вече закусих :mrgreen: Днес се "излюпих" много рано и към 7 часа бях озверяла :1062
Аз си смесвам житото с орехи, мед и лимонова кора. Става превъзходно!
Ябълките и останалите орехи (изяждам повече от 9) си ги хапвам през деня. Вместо топла вода пия чай (зелен, билков), най-добре е да се пие топла вода, но просто не ми е толкова вкусна.
Боби, който ти е казал това за йогата и месото значи не е разбрал основен принцип в йога: за НЕнасилието! Когато започнеш да се занимаваш, да мислиш по такъв начин, организма сам отхвърля определени храни. Но това става постепенно, без натиск, по естествен път. Никой не е казал, че ще станем като великите йоги (а,защо не, ако го искаме?!), важен е пътя, важно е правенето, важни са опитите, целите, мисленето. Леко, полеко нещата се избистрят. Ще ти пиша на лични за йогата ;) и на всеки който има интерес :)
Груханото жито е готово за няколко часа, след заливането с гореща вода. Никакви специални тенджери не са необходими :)
Няма нищо страшно Цвети :) Но си права, всеки сам трябва да си реши! Живот и здраве Февруари те чакаме :)
Хайде спорен ден на всички!
helpmИ

Мнение от helpmИ »

И да знаете, че кафето не е позволено, нали Вер ;)
Добро утро Житенки,
Малко ми стана криво за кафенцето ,щото хиииич не мога без кафе,но ще се пробвам.Имах едно такова съмнение и преди да вкюча машината реших да проверя ,за да съм сигурна.Ще се пробвам да издържа без кафе пък да видим може и да не се гътна :221
Накиснах си житцето снощи в една стъклена кана,захлупих я добре с чиния и я завих с едно вълнено одеяло,с което завивам бурканите ,когато заквасвам мляко.Не знам какъв вид трябва да има ,но беше топло сутринта.
Изпих една чаша димяща вода,малко чай 11 и сега ще почна с житото.
Не знам защо ,но днес съм озверяла от глад,а обикновено до обяд не огладнявам.
БЛгодаря ви за подкрепата,ще глледам да се справя с 10 дни. :524
Хубав ден на всички. :923 :923 :923
Ver

Мнение от Ver »

За съжаление кафето не е позволено. Аз обаче пих 2 пъти миналия месец :plezya se, защото почти се гътвах :221
Хелпми, Житото изглежда "цъфнало" и меко :)
Успех!
Dari09

Мнение от Dari09 »

Добро утро! Изпих си житената водичка и сега блажено си хапвам жито с мед и орехчета! Направо си е вкусотийка след промиването с цитрусите :D Е, само това за 99 пъти дъвкането няма никакъв шанс да го направя :lol: И моето кафенце си остана направено - забравих да кажа на моя мъж да ме пропуска тези 3 дни, така че сега само го поглеждам,но ... ще устискам!
Хелпми с теб сме тези дни!
Лек и много усмихнат ден! :954
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Един поздрав за вас : http://www.fun-6.com/cenni-misli-inrervu-s-gospod.htm

мисля, че в случая е много подходящ.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Добро утро :923
И аз изпих житената вода с малко лимон. Че даже си изядох половината жито - чисто - ей така, без да се усетя, догато си говорих с една дружка на скайп. Нищо, другото чак довечера.
Сега съм на орехи.
Ако някой усети глад, нека си увеличи ябълките, орехите, да си направи малко повече жито за утре. Аз лично не съм гладна в момента, но при мен, той настъпва вечер, мръсникът му с мръсник :1055
Хелпми, то и кафето и чая не са позволени - само топла вода, може с мед и лимон. Аз миналия месец не посегнах към кафе, и чай не съм пила, само позволените неща. Да знаеш, че с всеки изминал ден става все по-леко, особено след 5 ден.
Да ви кажа житото си стана същото и без тенджера - само в буркан, завит с кърпа. Важното е да се затвори плътно, да не влиза кислород.
Цвети, благодаря за подкрепата :923
Дари, за дъвкането не се притеснявай и 98 пъти са достатъчни :1062 Аз не ги броя, но се старая да са възможно най-много, колкото повече, толква по-засищащо. Верчето май дъвчеше 33 пъти. :923
И от мен хубав ден. Тук вече си имаме слънце :923
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
helpmИ

Мнение от helpmИ »

cvety_rz написа:Един поздрав за вас : http://www.fun-6.com/cenni-misli-inrervu-s-gospod.htm

мисля, че в случая е много подходящ.
Цвети :923 мерси за подкрепата.Ще споделям как се чуствам,за да си подготвена за февруари :329
mari_ko написа:Добро утро :923

Хелпми, то и кафето и чая не са позволени - само топла вода, може с мед и лимон. Аз миналия месец не посегнах към кафе, и чай не съм пила, само позволените неща. Да знаеш, че с всеки изминал ден става все по-леко, особено след 5 ден.
Ох сега се обърках вече .И чая ли да не пия :523 :426 Днес ще си го изпия,че съм го направила ,а от утре няма.
Жиитцето е мекичко,не е цъфнало ,но е доста меко.Изядох си порзииката с най голямо удоволствие и се га ми едно ситичко и доволно :625
А с кафето се простих :328 тази сутрин ритуално :222
danid
Философска система

Мнение от danid »

Снощи като ви посетих съжалих, че върнах житото на рафта в магазина. Мисля си, че можех да изкарам с вас тези 3 дни. Аз много обичам и жито и орехи и медец, само от ябълките понякога ми скърцат зъбките, но и това не е страшно.

Успех на всички в пречистването на тялото и душата.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Алооо, житените питки :1062 как сме днес?
Да се отчета и аз. Не знаех, че може заедно и си хапнах житото натюр. Предвидливо го разделих на три, да не стане гаф. Аз си накиснах 110 гр. Но някак си очаквах по-голямо количество и сутринта бях малко неприятно изненадана, но като почнах да дъвча се заситих дори с по-малко от 1/3 и върнах в бурканчето, за момента в който ще засвири цигулката :1062 :1062 :1062 Вече съм много благодарна, че го почнах този режим, защото бях забравила колко е различно да дъвчеш толкова продължително храната и да и се наслаждаваш бавно и спокойно. Казах си формулката естествено. Само първия ден ли я казваме?
За кафето сгафик и много ме е яд, защото не ми се пиеше. Е ще го изпия днес а утре ще карам без. И за това съм много щастлива, защото принципно не е хубаво да пия кафе докато кърмя. Миналия път не го направих, но този ще си купя кафе от глухарчета и мисля да мина на такова. Не знам дали знаете, но кафето е от антихранителните вещества и е добре да се избягва!
Отивам да къмя до след малко.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Ей ме на пак съм на линия :) Да ви кажа този режим май ще излезе голямото ядене :221 :221 :221 дано да ми се запази впечатлението. Явно след детокса тези количества са наистина предостатъчни. Май ще продължавам до края. Много ми е гот :)
Дани, и аз съжалявам, че не си с нас. Явно сега не ти е било писано, както знаем и от детокса нагласата играе ключова роля.
ХелпМи, аз нямам намерение да спирам чая, както и другите препоръки на Док. В крайна сметка неговите препоръки действат с натрупване и няколко дни чай 11 ще отидат на вятъра.
mari_ko написа: Да знаеш, че с всеки изминал ден става все по-леко, особено след 5 ден.

Ще видим ние таз работа :221 :222 Искрено се надявам да си права.
Цвети, Благодаря за поздрава. Колко простички изглеждат нещата... Удивително е колко добре ги знаем и колко бързо ги забравяме!
И моето жито не изглежда цъфнало. Дали защото сутринта беше вече студено? Явно трябва в по-дебела кърпа да увивам или да си купя термос. Ние нашия след последното скиторене из Гърция го изхвърлихме. Бяхме му взели душичката, а ми беше жал колко километра е пропътувал с нас!
helpmИ написа:Изпих една чаша димяща вода,малко чай 11 и сега ще почна с житото.
Аз пък го направих в обратния ред. Нали водата трябва да е на гладно? Само една лъжичка пчелен прашец изсмуках.
Ver написа:Боби, който ти е казал това за йогата и месото значи не е разбрал основен принцип в йога: за НЕнасилието! Когато започнеш да се занимаваш, да мислиш по такъв начин, организма сам отхвърля определени храни. Но това става постепенно, без натиск, по естествен път. Никой не е казал, че ще станем като великите йоги (а,защо не, ако го искаме?!), важен е пътя, важно е правенето, важни са опитите, целите, мисленето. Леко, полеко нещата се избистрят. Ще ти пиша на лични за йогата ;) и на всеки който има интерес :)

Имах аз едни такива подозрения. Някак си по-логично ми се струва. Ще пробвам със сигурност.
mari_ko написа:Ох, Боби, голям смях :923 . Ти като спомена машина, си помислих, че става въпрос за някой уред, защото аз се бях навила на един за 35 лв. Като прочетох статията щях да падна :1062 Ще пробвам с твоята "машина", но какви семена да си заредя :1044 Тепърва ще проучвам въпроса.
Сушито е супер, и аз го опитах. Правя нещо подобно, но само с "нашенски" продукти. Като направя ще снимам и ще покажа.
Ех, Мари, :221 :221 Голям смех. Усетих аз че имаме някакво разминаване. Можеш да покълваш каквото ти падне, но да не е преработено (рафинирано, грухано и проче). И като казвам всичко има предвид всичко - слънчоглед, тиквено семе, бадеми, жито, люцерна, соя, боб минг, киноа, нахут абе какво ти душа иска. Ето и един линк към био магазин където има семана за покълване http://zelenbio.com/zyrneni_i_boben/subcat24 но то по правило май във всички има :)
Хайде стига, че се олях с писането :oops:
Аватар
bobichan
От писане глава не боли
Обратна връзка:

Мнение от bobichan »

Оххх, ще прощавате ама забравих.
Мари чакам рецептата с нетърпение :329
Заключено