Есен, багри, красота...и СПАМ

Свобода на словото
Заключено
MortishaAdams

Re: Есен, багри, красота...и СПАМ

Мнение от MortishaAdams »

Сиренце написа:Момичета, имам нужда от съвет. Реших да давам на малката (5 год.) Септилин, който е на таблетки, но никъде не открих каква е дозировката за тази възраст. На опаковката пише 3х2, но си мисля, че това е за възрастни.
Цони,аз също съм давала на 3,5 годишният ми син Септилин.Пиеше го 2х1.Не видях особена полза от него,но при вас дано повлияе добре. :524
Ver

Мнение от Ver »

Добро утро на всички :)
Цвети, нашето манту ще се превърне в сага :1062 Резултата й излезе (-), но аз отказах ваксината, защото Мони имаше сополи. А лекарката беше готова на направи ваксина на нездраво дете, без никакви скрупули ... Когато й казах, че на този резултат не може да се вярва (защото Мони кашляше и беше със сополи, когато и направиха пробата) тя ме гледаше все едно и говоря глупости. А като си помисли човек колко е логично:
В момента в който правят пробата имунитета е насочен да работи със справянето с някакъв вирус (както беше в нашия случай). Организма не може да мобилизира сили и да "отчете" другия нашественик (туберколиновите "агенти", които вкарват с мантуто) и така за мен на тази проба не може да се разчита.
Преди самото манту аз няколко пъти и казах на "докторката", че Мони не е здрава!
"Спокойно" - беше отоговора - "Това е само проба."
Е именно де! Как да вярвам на тези резултати?!
Извода: масово "докторите" на се интересуват или замислят, какво правят. Интересуват се само да си ваксинират бройката и ... толкоз. Жалко. Всички сме само една статистика за тях.
За сега е това. Сагата ще продължи, защото днес се предполага, че трябва да заведа детето да му направят ваксината. Но, аз няма. Защото предпочитам нова проба, когато тя е напълно здрава.
Ей такива глупости ....
Пожелавам на всички Спокоен и Слънчев ден (и да нямате поводи да се сблъскавате със съвременната "медицина")!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ей, здравейте....... И аз в новата тема! Есен - моят наистина любим сезон! Много цвят, много зрялост, много.... романтика! Ей затова го обичам!

[img]http://lauragrace7.files.wordpress.com/ ... =500&h=375[/img]

Тази събота и неделя мина на голям тъгъдък! Напред-назад, тук-таме протести, съботната среща, на която три жени опукахме 3 бутилки Траминер на Търговище като Фюти изпи едва 2 чаши..... :roll: :roll: :roll: Явно другите 13 сме изпили аз и Марчи щото бутилките бяха празни :221 :221 :221 . Ала имаше огромно настроение, много лафихме, много се смяхме... Ужасно много ми хареса тази среща, разтоварих се психически и финансово :lol: :lol: :lol: :1140 :1140 .

И всичкото това в пълен разрез със събуждането ми вчера сутринта - отпаднала, с наченки на главобол и гърло, от чиито болезнени дълбини излизаше стържещия ми глас! С две думи - разболях се :shock: :shock: . За отрицателно време..... Днес съм доста по-добре де, ама вчера.... И то точно в LIVEStrong деня! Но го отбелязахме де.... в Борисовата, където се оказа, че беше денят на жълтия цвят :1140 Не знам дали си спомняте, но по принцип цветът на ЛийвСтронг движението е жълт! На естрадата в Борисовата някаква студентска организация беше направила уъркшоп - всички нейни представители бяха в жълти фланелки. Имаше и сбирка на национал-демократическа партия, чийто поддръжници бяха с фланелки в цвят ... жълто. А на прегледа на туристическата песен, участниците бяха облечени в жълто :955 :955 :955 :955 . По-късно фенове на кандидата за президент Светльо Витков от Хиподил минаха и през естрадата (по същото време Светльо снимаше предизборен клип в Борисовата) и бяха облечени....... в оражево - почти в същата тоналност отново :1069 :1069 :1069 . Хубаво беше! Добре се получи празника. Сдобих се с тибетска гъба и сега ще видя как да си я употребявам.
Сиренце написа: Чери, чак тази вечер сколасахме да опитаме гроздовата ракия на баба Станка. Специални поздрави от пиещата част на нашето семейство за управителя на винарска изба "Горнооряховска пукница" :razz: !
А останалата част изпраща поздрави на Коко и Бела и пита кога ще ни навестите пак. Надяваме се да е скоро :923 .
Цони, приемам комплиментите за Горнооряховската пукница и ще ги предам лично на главната майсторка - баба с Танка :221 :221 :221 , т.е. баба Станка - майка ми . Радвам си, че ви е харесала! С Момчил си обещахме, че ще се върнем в Черни Вит, защото страшно много ни хареса, а и вие с Цецо..... споменахте за много красиви места по Балкана на които да ни заведете ;) . Коко и Бела наред с нестихващия интерес към вашия Алекс, не спират да споменават 2 неща: голямата ябълка и Нешънъл джеографик... май ще се абонираме и ние :1062 :1062 .

Засега е това от мене - по-късно пак ще се върна... една песничка тогава! Ром по-по-пом, ром попо-пом........ :1069 :1069
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
valrus

Мнение от valrus »

Иииии,Верче,като ти чета сагата с "докторката" и полудявам :126 :126 :126 .Имахме подобен проблем,опитах се тактично да разбера подробности от "докторката"ни,тя взе да се пери и троска,почти щеше да ме изгони от кабинета,след което ми каза–"Защо ,моето момиче,не си учила за лекар,а за учител"?Малеееееее,полудях :126 Много бързо се паля и приемам всичко сериозно.Ами, по –добър лекар от това да усещаш нещата със сърцето и инстинкта ,има ли....?Ееееее,не,направо ме вбеси тая ваша "педи",също като моята.Луда!Не статистика,ами заплатите ги интересуват,ах мамка му!
Извинявам се,но май се поразгорещих,еми за хора става въпрос!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Аз не мога да се оплача от нашата педиатърка.При условие, че сме много назад с имунизациите не си е позволила да прави нищо дори само при съмнение за болест.Единия път отказа да прави имунизация, защото баткото в къщи бил болен а имали едни ще има и втори и така.И АБ изписва само в краен случай.
Чери, бързо да се оправяш и не прекалявай с "пиенето" :plezya se
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
ellyto

Мнение от ellyto »

Хей, хей, момичета кочкичета :)
Как стеее? В събота не успях да дойда на срещата за съжаление. Не остана време, но ще се постарая за следващата срещичка :)
Тази събота беше доста ползотворна за мен :1069 забележете защо ... бях на парти и така хубаво се забавлявах, така имах нужда от това, и толкова добре ми се отрази, че се прибрахме сутринта в 7 :221 :221 :221 Съответно проспахме деня, защото се събудих в 5 часа и само успяхме да отидем на вън на вечеря и да се приберем пак да спим :221 :221 Заредих се с толкова много хубави емоции, че съм готова да посрещна предстоящите събития с усмивка и с положителна нагласа. По-хубаво от това здраве му кажи :221 :221

Чева, страхотни снимки правиш. Поздравления :)
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Мърмори написа:Ели,то и аз не обичам есента,натъжава ме някак,но за сметка на това цветовете на есенните листа са ми любими,барабар с емблематичното за мен зелено. От гардероба ми струят оранжеви,жълти,тъмно червени,кафяви,зелени краски-носят ми някакъв вътрешен комфорт. За сметка на това ненавиждам червения цвят-онова гадно кармазъ,ей такова.
Оф, да ви се похваля,днес Дарката има цели 2 шестици! И онзи ден има една-добре започваме годината!Не,че някога съм имала кой знае какви проблеми,но едната е доста изстрадана,защото имат нов учител по човек и общество-млад преподавател от горния курс,който няма никакъв опит с деца. И им говори сякаш на патагонски-нищичко не разбират,милите. На въпроса защо не им преподава класната,така както по всички останали предмети,тя отговори,че въпросния господин имал "дупка в норматива" и сега вземат от нейните часове,за да може да не го съкратят. В същото време има недостиг на учители за занималня и по тази причина имаме само платена такава,която някак си изобщо не е по нашия джоб.Отплеснах се малко,исках само да ви кажа колко се гордея с детенце! :425 :425 :425
Ехеее,ама се събрахме едни любителки на есенните цветове-гледам,че и на Цони са й любими!
Като заговорихме за цветове,имаше някакви тестове според цветовете,които харесваш,що за птица си (като характер),ама сега не ми се търси,някой друг път ако ми е минал мързела дотогава.
Зориииии, ето сега мога да коментирам поста ти и да кажа БРАВО НА ДАРИ! Просто защото преди 40 минутки моят Коко ме изненада точно по същия начин :) - днес има 2 шестици и награда за добре попълненото "Ваканционно другарче"! Разбирам те напълно и знам какво е да си горд с детето си! А за Дари нямам съмнение, че е старателна и умна!

Ами ха, похвалих се и ази :oops: :oops: :razz: .

Чева, много ти е красива госпожицата.... наистина уникални черти! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

valrus написа:Иииии,Верче,като ти чета сагата с "докторката" и полудявам :126 :126 :126 ....Луда!Не статистика,ами заплатите ги интересуват,ах мамка му!
:221 :221 :221
Валенце, ти май наистина се разгорещи :923
Спокойно, не си заслужава :222
Много хубава снимка. Ще ми се да си взема Железния кон и да се пренеса там ...
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

cchery написа:Чева, много ти е красива госпожицата.... наистина уникални черти! :954
Благодря ви - на Чери и всички изказали комплименти за снимките ми. :954 :923

Какви отличници отглеждате, само.... :222

Снощи си направих домашна клеева тинктура и съм много доволна.

На Дариа започнах да давам ехинацея тинктура.
Никога до сега не съм давала сисмно някакъв имуностимулатор.
Няма да крия, че особено много й се надявам на ехинацета. :1062
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
ellyto

Мнение от ellyto »

Аз пия ехинацея и съм доволна за сега..добре ми се отразява. Надявам се, че ще успее да ми засили имунната система. Аз го пия в комбинация с клеева тинктура, бабини зъби и червена детелина. Става един голям и не толкова вкусен бъркоч :lol:
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

Ето ме и мен . Чери и аз съм леко болнава или там нещо такова . Имам хрема и парене на очите . Също като Юлката .А виното беше много хубаво заради компанията с която бях)))).Само 2 чаши защото предната вечер се почерпих добре с бившите ми колеги от Тамбукту. Днес направих много вкусна супа на Юлий . Да споделя - от цвекло ,пащърнак , морков ,лук,броколи и магданоз. Иначе работя ама хич не ми се работи ))) Така си мечтая за една есенна отпуска :222Аз вече включих клеева и ехинацея и дано тази зима да сме по здрави без вируси!
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Заключено