valrus написа:Ох,тези деца,направо ще ни съсипят
Исенце,като те слушам и си припомням нещо познато.Миналата година/ако искаш вярвай/,но от октомври до май бяхме с такава кашлица.Уж,легне на обед да спи и след 30 мин се започва

Няма обеден сън.Вечер си легне и след 40 мин ...пак,почти цяла нощ,после в 6.30 се започва отново,а поиспиваше от 3ч. до към 6.30ч.Имаше сенки и торби под очите като алкохолик.
Е,ако ти кажа колко енергия и нерви хвърлих,плаках,ритах,виках,блъсках.....[/color]
Валче, все едно аз съм го писала това! Особено подчертаната част. При Бела нещата се развиват(ха) така: първата нощна кашлица се появи към 2,5 г. Ляга да спи и половин час и нагоре кашлица - ама се раздира все едно! Не помня какво давах тогава - май още не бях открила Кокус Какти-то и Дрозерата. Също така се буди към 2-3 часа и пак половин час кашляне и заспива. Бях се видяла в чудо. После прочетох в моята книга за Кокус Какти 15 СН и Дрозера 15 СН и при лягане и нощен пристъп ги редувах и оправяха положението. Но Бела пак си кашляше поне двайсетина минутки.
Много дълго се чудих какво е това нещо? За трета сливица нямаме потвърдена диагноза. Доста често кашля без дори да й е червено гърлото. Айде, когато има сополи, да речем, че се спускат назад и я дразнят като легне! Но се случва да не е сополива (както е в момента), да й е спокойно гърлото и буквално от нищото да ми се събуди с "тенекиената" кашлица! Забелязах, че тази кашлица се повлиява много бързо (в рамките на 10-15 минутки) от Апис Мелифика 9 СН! И почнах да й давам по 5 зрънца преди лягане - превантивно. Така не кашля при заспиване. Както бях писала, давам Апис при нощен пристъп и за всеки случачай си приготвям и Поумон Хистамин 15 СН. Друга тема е, че мъжът ми не признава "за всеки случай"

- той иска да спи и затова й дава и двете неща едновременно. По негови думи, я успокояват за 10-ина минутки. Това го споделя и Марчи (мисля, че я помните) - нейната Моника е с диагноза астма и доста често й спретва нощни "купони". Та тя ми е казвала, че комбинира приема на Апис с Поумон. Както писах в един от последните постинги, миналата събота като се разкашля през нощта, просто не дадох нищо. И отново се успокои точно за 10-ина минутки. Оттогава не пропуска да се закашля през нощта, а аз не давам нищо. Истината е, че настоящата й нощна кашлица не е това, което някога е било - раздираща, пристъпна, откъртваща кашлица! Сега просто като че ли си прочиства гърлото и спира! Надявам се това да е признака, че израства този проблем.
Като обобщение ще ви напиша, аз какво бих правила, ако Бела пак почне със страшните кашлици:
1. Първи прием - Апис Мелифика 9 СН - 5 зрънца!
2. Втори прием - Спонджия Тоста 5 СН - 5 зрънца! Лично аз няма да чакам 15 минути от първия прием, а ще го дам след 5 минутки, при това разтворени зрънцата в малко вода!
3. Трети прием (ако се наложи) - Дрозера или Кокус Какти 15СН (даже бих дала и от двете по 5 зрънца, разтворени във вода).
4. Четвърти прием (който се надявам да няма) - Поумон Хистамин 15 СН - 5 зрънца!
Така или иначе ще съм будна, ще дам абсолютно всичко, но това да спре! А то - спира! Все по някое време спира!
Ис, с кашлица през 2 минути моята Бела беше миналата година по Нова година! Развали ми се празника, отиде си настроението - не знаех как да й помогна! Буквално! Не знаех какво да дам! Ревеше ми се и ревах. Много при това. Тя видимо не се тормозеше, че кашля толкова много, но аз се бях сащисала. Някакъв сироп почнах - не го и помня кой! Някой от билковите - ЕтТиТус май! Помогна. Но и аз като Валето мога да кажа, че от ноември до март, Бела почти не е спирала да кашля - оправя се за по седмица-две и пак наново. И това накрая ме принуди да дам Суметролим! Даже си го поисках на личната! И детето се успокои! Суметролимът подейства още в първите часове - нещо, което отдавам на факта, че Бела никога не е приемала АБ както и такъв препарат като суметролима - междинен! И че няма привикване и моментът, в който го е приемала е бил най-точния! Аз нямам скрупули, ако се наложи да давам бисептол или АБ, особено когато съм опитала всичко. Колкото и да са вредни, тези лекарства са направени да лекуват, когато са изписани при налични симптоми и точни показания!
Уф, много дълъг стана този постинг. После пак

.