Страница 6 от 17

Re: Суровоядство

Публикувано на: 26 Окт 2011, 14:55
от cchery
Искам да представя в тази тема един доста подробен и приятно направен сайт на семейство суровоядци. В него ще можете да намирате разнообразни рецепти, приготвянето на част от тях представено с видео и т.н. Интересното е че има и рецепти за захранване на деца, а и един интересен експеримент, който са си направили семейството - 14 дневно соково разтоварване. Всеки ден е придружен с видео на направата на сока и как се чувстват хората. Заповядайте на това интересно място!

http://www.recipemagician.com/

Re: Суровоядство

Публикувано на: 26 Окт 2011, 15:17
от Ver
Това семейство го познавам. В един квартал живеем :)
Да, много интересни рецепти има (само човек да му дойде желание да ги прилага :128 , това на мойта глава, че все си намирам причини :1062 )

Re: Суровоядство

Публикувано на: 26 Окт 2011, 15:25
от Cheva
Вчера си купих тази книга

[img]http://www.moetodete.bg/uploads/middleI ... 9518310343[/img]

Re: Суровоядство

Публикувано на: 27 Окт 2011, 16:42
от felix
cchery написа:Искам да представя в тази тема един доста подробен и приятно направен сайт на семейство суровоядци. В него ще можете да намирате разнообразни рецепти, приготвянето на част от тях представено с видео и т.н. Интересното е че има и рецепти за захранване на деца, а и един интересен експеримент, който са си направили семейството - 14 дневно соково разтоварване. Всеки ден е придружен с видео на направата на сока и как се чувстват хората. Заповядайте на това интересно място!

http://www.recipemagician.com/
Прекрасен сайт на едно чудесно семейство. Отдавна посещавам сайта и всичко, което съм приготвяла по техните рецепти е много вкусно. Преди два дни за пореден път правих крекери от покълнала леща - фантастични са. Сега ще мариновам патладжан. Само веднъж съм правила и много ми хареса.

Ето ги крекерите, в горните, които изглеждат по червеникави има червено цвекло. Откакто въпросните суровоядци споделиха, че не изхвърлят остатъка от изцедените на сок зеленчуци, а ги правят на крекери и аз така правя. Бъдете здравички! :329
[img]http://prikachi.com/images/338/3972338K.jpg[/img]

Re: Суровоядство

Публикувано на: 28 Окт 2011, 13:08
от Cheva
Успях, най-накрая, да спретна и сурови бонбони. :954
surovi_bonboni.jpg
(74.74 KiB) Свалено 526 пъти
Съставки : покълнали бадеми и орехи , суров тахан , мед ,
малко кафява захар Мусковадо, какао на прах.
И кокосови стърготини за овалване.
Станаха малко меки. :)

Сдобих се с кокосово масло.
Освен за разни десерти, за други ястия ползва ли се ?

Re: Суровоядство

Публикувано на: 29 Окт 2011, 16:01
от valrus
Добре де,коя от съставките стяга бонбоните.Аз нямам кокосово масло,с какво мога да го заменя?И аз искам да ги направя.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 29 Окт 2011, 17:16
от Cheva
Ами те и така стават , не са течни , все пак...
И аз нямах масло и не съм слагала, може би ако са повече ядките ? :1044
Аз слагах на око от изброеното, може затова да е .

Re: Суровоядство

Публикувано на: 30 Окт 2011, 09:57
от lindorina
Cheva написа:Успях, най-накрая, да спретна и сурови бонбони. :954
surovi_bonboni.jpg
Съставки : покълнали бадеми и орехи , суров тахан , мед ,
малко кафява захар Мусковадо, какао на прах.
И кокосови стърготини за овалване.
Станаха малко меки. :)

Сдобих се с кокосово масло.
Освен за разни десерти, за други ястия ползва ли се ?
Чева,"тестото"за бонбоните преди време,аз правих с кашу.Установявам,че орехите са ми много тежки,както за блатове на торти,така и за сладки.Сусамовият тахан-да-който обича,но аз не съм му твърде фен-много ми е силен и неговият вкус.Та-бонбоните може да станат по-твърди,ако се прибавят по-вече ядки.Други варианти - който има тези продукти - чиа,хуск-също ще сгъстят,а и полезността им ще е още по-вече на ниво.И,в крайна сметка,за тези,които не се отричат от глутеновите,може да се прибави нещо от рода на трици/пшенични или овесени/или пшеничен зародиш.
Вале,от кокосовото масло бонбоните няма да станат по-твърди.Биха станали,ако се използва какаово.Ползвали ли сте го?Много е хубаво също,но си е скъпичко.Буквално мирише на шоколад.Но,както и то,така и кокосовото,трябва много внимателно да се разтопяват на водна баня,на съвсем тих огън,за да си остане всичко полезно в тях.
Чева,кокосовото масло суровоядците го използват и вместо друга мазнина,например:

http://www.recipemagician.com/dnevno-me ... l-v-maslo/" onclick="window.open(this.href);return false;
А аз,да ти кажа,може и да съм споделяла,понеже ми е много суха кожата,много често си мажа лицето и тялото/след баня/с кокосово и какаово масло.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 31 Окт 2011, 09:13
от valrus
Благодаря ви,момичета :923 !Сега вече твърдо ще си направя бонбончетата.Исках да се убедя,че наистина ще ми станат ,че не обичам да хвърлям нестанали кулинарни нещица.
А,да споделя също,че Линди ме запали много по соевото и ядково мляко.Разкошно е,всеки ден си пия по чашка,обогатено с пасиран банан,мед и канелка мммммммммм..вкусно.
Линди,какво ще стане ,ако бадемите са ми само накиснати за 7 часа,но не ги обеля? :1044 :1044 :1044

Re: Суровоядство

Публикувано на: 31 Окт 2011, 10:09
от lindorina
Нищо,Вале,по-точно-пак мляко ще стане,само че с леко по-кремав цвят.И на мен ми се е случвало да не ги беля.А пробва ли мляко от сурови лешници-също е разкошно.

Re: Суровоядство

Публикувано на: 31 Окт 2011, 11:39
от Cheva
valrus написа:Исках да се убедя,че наистина ще ми станат ,че не обичам да хвърлям нестанали кулинарни нещица.[/color]
Не се притеснявай, valrus,
точно бонбоните няма какво да не им стане.
Ако случайно "тестото" се получи по - меко,
винаги можеш да го хапнеш, с лъжица. :1062 :222

Аз се спрях на варианта "бонбони" , за да се опитам,
да органича приема на сладичко.....,
но за сега не ми се получава много.... :mrgreen:
Факт е, че сместа, ако не е на бонбони ще я излапам наведнъж... :oops: